Na ntb (WIN XP PRO, SP3, internet připojen síťovým kabelem) nefunguje připojení na internet. Cokoliv zadám, tak v pohlížečí to píše "čekám na...." a nic se neděje, stránka se neotevře ani za půl hodiny. Přitom když dám PING tak je odezva ihned cca od 15 do 20 ms, na jakoukoliv stránku.
Dělá to Firefox i IE. (Někdy se to ale třeba na 20 minut chytne a internet funguje, pak se najednou zastaví, a třeba 2 dny to nefunguje)
Poradí někdo co s tím? Děkuji. (Ovladače jsem aktualizoval, a ukoušel jsem to i v práci na jiném připojení na jiném kabelu, a je to pořád stejné)
PING funguje, ale internet neběží - help
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PING funguje, ale internet neběží - help
nastavení síťovky máš správně?
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
Nastavení síťovky mám správně, vše mám na automat. A také jsem to kontroloval s jiným PC abych měl jistotu.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jenom taková blbůstka pokud připojíš kabel tak předtím zakážeš wifi? (konflikt zařízení PC neví kam tě má připojit buď přijímáš net přes wifi nebo přes kabel pokud obojí musíš PC určit výchozí zařízení)
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Wifi jsem nikdy nezakazoval. Pokud jsem připojil kabel, tak se to automaticky napojilo na kabel. Celé 2 roky mě to tak fungovalo bez problémů.
Zkusil jsem tedy to wifi vypnout, ale problém je stále stejný.
Zkusil jsem tedy to wifi vypnout, ale problém je stále stejný.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus na přeskáčku vypnout antivir a firewall.
To už mám za sebou. A dokonce jsem vypnul firewall i antivir současně a nepomohlo. 

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
neblokuje ti někdo port 80?
zkus jít na nějakou zabepečenou stránku(HTTPS://neco místo HTTP://)
zkus třeba mail klienta u savany
https://roundcube.savana.cz/
zkus jít na nějakou zabepečenou stránku(HTTPS://neco místo HTTP://)
zkus třeba mail klienta u savany

iPhone XS
iPhone XS
Až v pondělí budu mít možnost, tak to vyzkouším a dám vědět.
Mám již dlouho poznačené ve svých poznámkách postup na detekci internetového připojení. Pokud ti to pomůže, tak si to aspoň přečti:
Modelová situace:
Od providera (poskytovatele internetu - šíleně dlouhé slovo) přichází vzduchem signál do routeru a z něho do počítače.
1. Proveď ping nejprve na sebe sama - tedy 127.0.0.1 (pokud jsou chyby, hledej problém na tvém počítači, zejména na nastavení síťové karty a internetu obecně - někdy pomůže reinstalace síťového klienta).
2. Pokud je předchozí bod OK, tak proveď ping na IP adresu routeru (pokud jsou chyby, tak je chyba buď v nastavení routeru anebo je nutná reinstalace firmwaru - už se mi to stalo po jedné silné bouřce).
3. Pokud je předchozí bod OK, tak proveď ping na IP adresu providera (pokud jsou chyby, volej servis providera).
4. Pokud je předchozí bod OK, tak proveď ping na DNS server providera (pokud jsou chyby, počkej několik minut a pokus opakuj; pokud jsou opět chyby, tak volej providera).
5. Pokud je předchozí bod OK a přesto není vůbec žádný příjem internetu, tak opět volej providera, ale k tomuto by (čistě teoreticky) už nemělo dojít.
Poznámka pro začínající: všechny IP adresy svého internetového připojení lze získat v Příkazovém řádku zadáním příkazu ipconfig /all
Modelová situace:
Od providera (poskytovatele internetu - šíleně dlouhé slovo) přichází vzduchem signál do routeru a z něho do počítače.
1. Proveď ping nejprve na sebe sama - tedy 127.0.0.1 (pokud jsou chyby, hledej problém na tvém počítači, zejména na nastavení síťové karty a internetu obecně - někdy pomůže reinstalace síťového klienta).
2. Pokud je předchozí bod OK, tak proveď ping na IP adresu routeru (pokud jsou chyby, tak je chyba buď v nastavení routeru anebo je nutná reinstalace firmwaru - už se mi to stalo po jedné silné bouřce).
3. Pokud je předchozí bod OK, tak proveď ping na IP adresu providera (pokud jsou chyby, volej servis providera).
4. Pokud je předchozí bod OK, tak proveď ping na DNS server providera (pokud jsou chyby, počkej několik minut a pokus opakuj; pokud jsou opět chyby, tak volej providera).
5. Pokud je předchozí bod OK a přesto není vůbec žádný příjem internetu, tak opět volej providera, ale k tomuto by (čistě teoreticky) už nemělo dojít.
Poznámka pro začínající: všechny IP adresy svého internetového připojení lze získat v Příkazovém řádku zadáním příkazu ipconfig /all
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Luboš: jenže on pingne až internet(psal jakoukoliv adresu)ale nedostane se na web(internetový prohlížeč)
iPhone XS
iPhone XS
-
- Pohlaví:
No, v prvním příspěvku píše, že to zkoušel i v práci se stejným výsledkem, takže bych providera vyloučil a chyba bude na ntb. Vzhledem k tomu, že problém je stejný i v IE i v FF, tak bude chyba někde ve windows. Takže buď nějaká havěť (doporučuji dát log z HijackThis do správné sekce) a nebo je střelená nějaká knihovna.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4658
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 2
- 2964
-
od Alferi