PC nelze zapnout...?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

davidx
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PC nelze zapnout...?

Příspěvekod davidx » 06 lis 2010 12:20

Ahoj,

mám takový problém - PC se občas sám od sebe vypínal, klidně i několikrát po sobě a nyní už nejde zapnout...
po zmáčknutí power buttonu se neděje nic. Měl jsem podezření na špatný zdroj - koupil jsem nový...nic se neděje.

Jedině při zapnutí, když sleduju komponenty, tak se na cca. 2s roztočí větráček na chladiči procesoru ale power indikační dioda zůstává zhaslá.
Takže to může být chladič procesoru nebo odvařená z. deska? Bohužel to nemám jak vyzkoušet.

Prosím, o Vaše názory... :smile: Díky...

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: PC nelze zapnout...?

Příspěvekod El Diablo » 06 lis 2010 12:38

Nejsou kondenzátory na MB nafouklé či vytečené? Zkontroluj zasunutí karet, modulů RAM a konektorů. Případně ponechej jeden RAM modul a zkus spustit PC, eventuálně je vyzkoušej jeden po druhém. Zkontroluj i usazení CPU.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 lis 2010 13:08

Nejprve zkontroluj, zda jsi při výměně zdroje vše řádně připojil. V PC ponech jen základní desku s procesorem, jednu paměť a GK (vše ostatní odpoj a to datové i napájecí kabely) a zkus zda PC naběhne. Pokud PC naběhne a postupně přidej další paměť a z novu zkus spustit PC. Jednotlivé části přidávej po jedné při vypnutém PC a pokud po přidání některé komponenty PC nenaběhne, je nejspíše vadná. Jestliže PC nenaběhne ani v minimální konfiguraci (základní deska, procesor, GK a jedna paměť) zkus jinou paměť. Případně paměť a GK otestuj v jiném PC, třeba u kamaráda a jestliže budou OK je problém v základní desce, nebo procesoru, pokud je nový zdroj opravdu OK. Ověř si, že procesor je řádně usazen a neuvolnil se při montáži nového zdroje.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

davidx
nováček
Stav:

Příspěvekod davidx » 06 lis 2010 13:38

Deska vypadá normálně, žádné nafouklé kondenzátory, ap. Zapojil jsem pouze v základní konfiguraci ale výsledek je stejný - procesor je usazený dobře(nanesl jsem novou chladící pastu) ale výsledek je pořád stejný - tj. ventilátor na chladiči CPU se pouze protočí a dál nic. Takže bych řekl, že je to buď procesor nebo deska...sestava je stará méně než rok ale hned od začátku se občas sama od sebe vypinala - typoval jsem to na slaby zdroj, takze jsem to nijak neresil...

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 06 lis 2010 14:00

Píšeš, že PC je necelý rok staré? Proč to neřešíš reklamací? Kupoval si komplet sestavu nebo sis jej skládl sám?

1) pokud je koupená hotová sestava - reklamuj
2) pokud sis jej skládal sám - jak dlouho fungoval než začal vykazovat sebemenší problémy
3) dával si do tohoto PC pouze nový zdroj a nebo v průběhu si vyměňoval/dokupoval i něco jiného?
A to hlavní, jaký je to PC jaká je jeho konfigurace?

Pic: Nějak si nedokážu představit jak se při instalaci zdroje může uvolnit procesor.
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 06 lis 2010 14:01, celkem upraveno 1 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 06 lis 2010 14:01

Co máš za zdroj a jaká je sestava? Ale i se slabým zdrojem by to mělo naběhnout alespoň do POST či BIOSu, zřejmě tě reklamace MB nemine. Ještě zkus jinou GK.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

davidx
nováček
Stav:

Příspěvekod davidx » 06 lis 2010 15:03

Sestavu jsem skládal sám - procesor: Intel Pentium Core-Duo(2GHz) soc: 775, MB: MSI G41M4-L(int. VGA), zdroj byl 350W(nyni 400W), 2GB DDR2 800 MHz ZEPPELIN...to je všechno podstatné.

Nepridaval jsem nic noveho..sestava fungovala az dosud bez zasahu s 350W(EC) zdrojem. Prestala fungovat najednou, bez jakehokoliv zasahu.
Podle me bude chyba spise v procesoru nez v MB...kdyby byla spatna deska, tak si myslim, ze by se nerozjel ani vetracek na chladici CPU....?

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 06 lis 2010 15:08

Je možnost, že ten slavný zdroj přestal fungovat a jak to tak bývá, vzal sebou i něco dalšího. MB, CPU. Zde ti nezbyde než se obrátit na servis, aby zjistili v čem je přesně problém.

A jakou konkrétně GK tam máš? Mě se zdá, že 350W je málo na kteroukoliv středně výkonou grafiku. To vysvětluje problémy, které si měl. správně si odhadl, že je to zdrojem, ale ... zdroj je velice důležitá součást PC, příště budeš moudřejší a dáš ruce pryč od zdrojů pochybných značek.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 lis 2010 15:45

sanotarrk - nechytej mne za slovo - měl jsem na mysli usazení chladiče na procesoru. Jinak by jsi se divil, co lidi při různých zásazích v PC dokáží!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
    od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8...
    6
    4000
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    09 led 2025 21:48
  • Nelze nainstalovat W10 Příloha(y)
    od sasshrek » 08 zář 2024 13:26 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3239
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    08 zář 2024 15:12
  • Ethernet - nelze se připojit
    od Hooper » 05 říj 2024 16:01 » v Problémy s hardwarem
    7
    2495
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 08:55
  • Nelze nainstalovat Windows 11
    od helpmeboys » 04 pro 2024 14:52 » v Vše ostatní (sw)
    2
    2905
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    04 pro 2024 14:59
  • USB flash disk nelze načíst Příloha(y)
    od PARKR » 27 led 2025 15:30 » v Problémy s hardwarem
    35
    4863
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    28 led 2025 17:02

Zpět na “Problémy s hardwarem”