Uvažoval jsem kam zařadit tento příspěvek a rozhodl se pro založení nového tématu,jelikož do žádného z mnou uvažovaných témat a to "Doporučte nějaký film" popř. "Vše o Mafii II" by se to přímo nehodilo i když je to taky trošku o tom :-)
Jde o tom pokecat o filmu Kmotr. Je to 5 dílný skvělý a uznávaný film, také výborně knižně zpracován (kniha byla dříve než film a tak to má být) a to spisovatelem Mario Puzo.
Pro mladší to asi nebude známé a tak by to mohli zkouknout a starší, kteří to již viděli popř. ti literárně založení četli, by mohli uvést co si o tom myslí.
Podle mě tomu nechybí vůbec ,ale vůbec nic.
Mě osobně jak kniha (čtu druhý díl) tak film (viděl jsem pouze první díl) fascinovala. Tak pěkné dílo o Mafii mě pohltilo a současně s hraním Mafie II mě i poupravovilo pohled na skutečný mafiánský svět. Kdo byly mafináni, jaké měl zásady, co dělali, co nedělali v čem podnikali a vyskytuje se mi řada otázek z nichž ta nejdůležitější - je mafián dobrý člověk? Schopný jistě ano, protože jak se z pouličního NIC může stát KMOTR, gangster milionář s tak velkou mocí.
A nakonec, používám google, ale nějak se mi nedaří nalézt obchod, kde se prodává těchto 5 dílů s českým dabingem, který se mi moc líbil. Stahované verze jsou nekvalitní a u tohoto filmu (který není nejnovější) je jakákoliv snížená kvalita velice znát a člověk si to tolik neužije.
Snad toto téma rozproudí diskusi a popř. bude u mnohých rozšířením obzoru.
Kmotr 1: http://www.csfd.cz/film/1644-kmotr/
Kmotr 2: http://www.csfd.cz/film/1645-kmotr-ii/
Kmotr 3: http://www.csfd.cz/film/1646-kmotr-iii/
KMOTR - pokec o knize i filmu a vlastně i o Mafii
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
KMOTR - pokec o knize i filmu a vlastně i o Mafii
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: KMOTR - pokec o knize i filmu a vlastně i o Mafii
Tak už jsem jen zvědav, kdy zde založí pokec o blondýnách. Ty jsou alespoň některé občas i na PC, či notebooku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud chceš opravdu proniknout do nitra sicilské mafie té doby, tak si přečti Siciliána, taky od Puza. Je to o tom, co dělal Michael Corleone v době, kdy musel být mimo USA.
Jinak myslím, že hodnocení filmů se víc hodí na csfd než tady. Za chvilku to tu bude samá recenze a ještě k tomu ani ne ve spojitosti s PC. Tím ale samozřejmě nechci říct, že jsou ty filmy špatné. Právě naopak, jen jsem je musel zhlédnout na víckrát (3hodiny jsou na mě moc)
Jinak myslím, že hodnocení filmů se víc hodí na csfd než tady. Za chvilku to tu bude samá recenze a ještě k tomu ani ne ve spojitosti s PC. Tím ale samozřejmě nechci říct, že jsou ty filmy špatné. Právě naopak, jen jsem je musel zhlédnout na víckrát (3hodiny jsou na mě moc)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To víš, že přečtu. Nyní čtu od Marka Winegardnera "Kmotr se vrací", což je o dobách o kterých Puzo nepíše. Vysvětluje to mnohé. Jinak mě zrovna to co dělal Michael na sicílii moc nevzalo, tedy z toho o čem psal Puzo v prvním díle.
Kdo to četli ví, že Falcone skončil jinak než jak je tomu v Mafii II, kde ho tuším roztřílel Vito. Toto téma je i o tom
Kdo to četli ví, že Falcone skončil jinak než jak je tomu v Mafii II, kde ho tuším roztřílel Vito. Toto téma je i o tom

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tam to není ani tak o ději, jako pochopení jejich mentality a vysvětlení co, proč, jak... Jinak od Puza mám přečtené asi všechny knížky (všechny co mají u nás v knihovně
). Jediné co mi moc nesedlo, byla Omerta (tu ani nedopsal protože zemřel). Ale to bylo asi proto, že už nebyla v romantických čtyřicátých letech, ale v mafii moderní doby

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Když už jsme u té mafie, tak byste mi mohli najít název jednoho krátkého mafiánského seriálu
Bylo to jen pár dílů, šlo to před pár desítkami let, něco se mi mele jako Sicilský gang nebo spíše Marseilský gang? (ten jsem stáhl - tedy film - ale nebylo to ono). Co si zhruba pamatuji. Do sicilské mafie se začala navážet (a přebírat černé kšefty) marseilská mafie. Siciliány povolali zabijáka, který jezdil v rakvi a střílel nekalou konkurenci. Víte o tom něco? 

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”