Budu kupovat monochromatickou laserovou tiskárnu a váhám mezi Canon i-SENSYS LBP6300dn a Epson AcuLaser M2000D.
Obě se v srpnovém Chipu umístily na nejlepších místech v testu tiskáren. Canonka jako vítěz testu a Epsona hned za ní na 2. místě jako cenový tip.
Na stránkách CZC (viz odkazy výše) jsem se dočetl, že Canonka má v sobě printserver, což by mohlo hrát jistou roli – uvažuji, že ji připojím k routeru.
Zaráží mě, že má v testu Canonka 93 bodů za kvalitu tisku a přitom tiskne v rozlišení 600×600, zatímco Epsona za kvalitu tisku obdržela jen 82 bodů, přestože tiskne ve 1200×1200.
Kterou z nich byste kupovali vy? A hlavně proč právě tu.
Případně – máte některou z nich doma či v práci? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Poraďte, kterou ze dvou laserových tiskáren koupit Vyřešeno
Poraďte, kterou ze dvou laserových tiskáren koupit
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Poraďte, kterou ze dvou laserových tiskáren koupit
Prosím věnuj mé poznámce větší pozornost než malou, bezvýhradně ji nevěř, ale OVĚŘ.
Chip velice často hodnotí produkty Canon lépe. Proč? Stejná otázka. Strýc se rozčiluje (a dle mě právem), že udělají megatest fotoaparátu, vyhraje (jak jinak) Canon a přitom tam nemá konkurenci. Mají vybrané modely, které jsou horší a ty co jsou lepší nebo by bojovaly lépe do testu nezařadí.
Chip velice často hodnotí produkty Canon lépe. Proč? Stejná otázka. Strýc se rozčiluje (a dle mě právem), že udělají megatest fotoaparátu, vyhraje (jak jinak) Canon a přitom tam nemá konkurenci. Mají vybrané modely, které jsou horší a ty co jsou lepší nebo by bojovaly lépe do testu nezařadí.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Je to možné. Ale hned na další dvojstraně v testu barevných laserek je pořadí opačné – první mají Epsonu a Canonka je až druhá.
Ale třeba pokud vezmu v potaz své zkušenosti s inkoustovkami, tak zatímco Epsona lživě tvrdila, že došla barva a do té doby, než se vyměnila nádržka, nedovolila tisknout ani z černé kártridže, byť byla sebeplnější, tak oproti tomu Canonka (Pixma iP4200) sice také lživě tvrdila, že došla ta či ona barva, ale bylo možné si vynutit tisk a tisknul jsem z té došlé barvy ještě asi měsíc. Poslední Epsona, na kterou rád vzpomínám, byla 24jehličková LQ 100.
Ale třeba pokud vezmu v potaz své zkušenosti s inkoustovkami, tak zatímco Epsona lživě tvrdila, že došla barva a do té doby, než se vyměnila nádržka, nedovolila tisknout ani z černé kártridže, byť byla sebeplnější, tak oproti tomu Canonka (Pixma iP4200) sice také lživě tvrdila, že došla ta či ona barva, ale bylo možné si vynutit tisk a tisknul jsem z té došlé barvy ještě asi měsíc. Poslední Epsona, na kterou rád vzpomínám, byla 24jehličková LQ 100.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
No pokud jde o mě,tak nějaká strana navíc za minutu zas tak důležitá není.Mě jde spíš o "prachy"
tak tam je na tom ta Epsonka tedy lépe,jak v ceně,tak v nákladech na tisk a dokonce i ve stand-by.
Já mám tedy inkoustovku a taky jsem měnil HP za Epson,neboť tiskový náklady/najmě s kompatibilníma náplněma/ mám jinde.
Pokud ovšem nedopadnu jak Myloš

Pokud ovšem nedopadnu jak Myloš

Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
liborek:
kdyby měla +- dva tři body shodnou kvalitu tisku, šel bych do ní bez rozpakování. Takhle váhám. 4 halíře na stránku není zas tak velký rozdíl.
kdyby měla +- dva tři body shodnou kvalitu tisku, šel bych do ní bez rozpakování. Takhle váhám. 4 halíře na stránku není zas tak velký rozdíl.
- Mýliti se je Myloš.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Jak jsou na tom cenově nové cartridge? Tím se při výběru tiskáren řídím já.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
karlos:
Jsou na tom dost podobně – Epsona má toner o 350 korun dražší, ale zase vydrží o 1600 stran víc. Náklady na jednu stránku jsou pak podle výše uvedeného Chipu 44 haléřů × 40 haléřů ve prospěch Epsony.
Jsou na tom dost podobně – Epsona má toner o 350 korun dražší, ale zase vydrží o 1600 stran víc. Náklady na jednu stránku jsou pak podle výše uvedeného Chipu 44 haléřů × 40 haléřů ve prospěch Epsony.
- Mýliti se je Myloš.
Re: Poraďte, kterou ze dvou laserových tiskáren koupit Vyřešeno
Nakonec jsem se rozhodl pro Canonku, bo jsem ji sehnal u Korunky za 3469 korun. Akorát jsem vychytal okamžik, kdy ji měli „na skladě“ (ve skutečnosti ji dovezou na prodejnu až ve středu). Den poté, co jsem ji objednal, začala její cena strmě stoupat na úroveň konkurence, takže jsem ušetřil hned dvakrát – druhé ušetření je za poštovné, bydlím nedaleko a odnesu si ji osobně.
Ještě bych po pár dnech (11. 12.) doplnil, že jsem si ji včera přinesl domů a jsem s ní velmi spokojený.
Jenom postrádám český manuál (česky je jen 17stránková příčurka „začínáme“), ale ten mi po mém e-mailu přispíbili poslat, že ho objednají.
Nechápu akorát, proč nepřibalí alespoň USB kabel, když už ne síťový. Naštěstí jsem měl doma oba dva, takže já tisknu přes USB a máma přes wi-fi.
Ještě bych po pár dnech (11. 12.) doplnil, že jsem si ji včera přinesl domů a jsem s ní velmi spokojený.
Jenom postrádám český manuál (česky je jen 17stránková příčurka „začínáme“), ale ten mi po mém e-mailu přispíbili poslat, že ho objednají.
Nechápu akorát, proč nepřibalí alespoň USB kabel, když už ne síťový. Naštěstí jsem měl doma oba dva, takže já tisknu přes USB a máma přes wi-fi.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
od Speed_dead » 10 říj 2024 21:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 1968
-