Šipky v excelu 2007
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Šipky v excelu 2007
Mám excel 2007 a potřebuji šipkami znázornit v tabulce změnu ceny v návaznosti na vzorec, tedy třeba zelená šipka v buňce ukazuje snížení ceny, červená šipka zvýšení.Snažil jsem se to hledat, ale bez výsledku.
Re: Šipky v excelu 2007
Pokud potřebuješ vložit znak pro šipku nahoru nebo dolů, tak nahoře v menu vyber Domů, v části Písmo zvol Symbol a vyber tu šipku. Pak můžeš změnit i barvu.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No tak v části písmo jsem žádný symbol bohužel nenašel:-(
Šipky , které umím vložit jsem našel na kartě VLOŽENÍ A TVARY, ale ta samozřejmě neumí reagovat na vzorec, třeba jako porovnání dvou buněk.
Šipky , které umím vložit jsem našel na kartě VLOŽENÍ A TVARY, ale ta samozřejmě neumí reagovat na vzorec, třeba jako porovnání dvou buněk.
Tady se musi pouzit podminene formatovani, konkretne sady ikon, kde se da vlozit vzorec.
Napr. kdyz ma bunka B1 znazornit rust oproti bunce A1, vlozte do B1 podminene formatovani, kde podle sady ikon, kde vyberete u jednotlivých ikon typ "vzorec" a podle logiky doplnite, co ma byt vetsi...atd - to asi uz problem nebude :)
Napr. kdyz ma bunka B1 znazornit rust oproti bunce A1, vlozte do B1 podminene formatovani, kde podle sady ikon, kde vyberete u jednotlivých ikon typ "vzorec" a podle logiky doplnite, co ma byt vetsi...atd - to asi uz problem nebude :)
Jak to, že jsi nenašel? Vždyť typ písma SYMBOL se instaluje do systému automaticky. Hledáš ho vůbec správně? Rozklikni si seznam písem (Arial apod.) a tam najdeš i SYMBOL.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Poki píše:Tady se musi pouzit podminene formatovani, konkretne sady ikon, kde se da vlozit vzorec.
Jo jo to bude ono, jen nevím jaký použít vzorec pro znázornění růstu:-(
Luboš píše:Jak to, že jsi nenašel? Vždyť typ písma SYMBOL se instaluje do systému automaticky. Hledáš ho vůbec správně? Rozklikni si seznam písem (Arial apod.) a tam najdeš i SYMBOL.
No to jsem samozřejmě našel, ale k mému použití to není to pravé, já potřebuji návaznost na vzorec, navíc šipky jsem jaksi na qwerty klávesnici nerozkódoval.
// Příspěvky sloučeny.
// Pokud chceš něco dodat a ještě nikdo po tobě nepřispěl, použij tlačítko >> Upravit << a svůj příspěvek doplň. Díky.
//mike007
napr. u zelene ikony (sipka nahoru) date, ze ma byt "vetsi nez", pak v poli "hodnota" vlozite odkaz na bunku, ktera predstavuje drivejsi hodnotu (tedy hodnota, vuci ktere se hodna bunky posuzuje) a v poli typ by mel byt "vzorec".
Je teda otazka, jak ten růst lze vyjadrit...
Je teda otazka, jak ten růst lze vyjadrit...
V makru je kód pro šipku nahoru 0xAD a pro šipku dolů 0xAF - pokud ti to pomůže.
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No o to se snažím, ale nějak mi to bohužel nejde 

-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak priloz svuj sesit, takhle je to pouze hadani, co bys mel udelat.
amaroun píše:No o to se snažím, ale nějak mi to bohužel nejde
zkus prilozit soubor nebo presne popsat, co a jak znazornit (i s adresami na bunky)
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No tady jsem udělal jednoduchý mustr, popis je uvnitř.
- Přílohy
-
- mustr.xls
- (19.5 KiB) Staženo 228 x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3329