Fash disk - Je vadný? Jak zjistit? Nejde otevřít

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Fash disk - Je vadný? Jak zjistit? Nejde otevřít

Příspěvekod Jan Pašek » 09 lis 2010 09:39

Mám USB Flash Disk Kingston DT100 po tom co mi z něj neustále vypadávala data jsem jej přestal užívat. Nyní sem se k němu vrátil že ho otestuji a případně vyhodím. Když jej nyní připojím nemohu jej otevřít Vypisuje systém souborů RAW. Zkusil jsem spustit Format z příkazového řádku vyhlásil chybu. Zkusil jsem otevřít ve správci disků Windows ten USB disk vůbec nevidí. Zkusil jsem stáhnout a spustit USBFormat vyhlásilo chybu. V USB format vypisuje kapacita 0 MB. Máte někdo nápad jak jinak zodpovědně říct že disk se již nijak nedá opravit nebo co bych měl ještě zkusit než USB disk definitivně odebéřu do křemíkového nebe?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
34regulus
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Fash disk - Je vadný? Jak zjistit? Nejde otevřít

Příspěvekod 34regulus » 09 lis 2010 11:43

No a to jsi na něm měl nějaký fotky???? :idea:
[Sejdeme se v nekonečnu! :-)

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 09 lis 2010 12:07

co na něm bylo to je jedno prostě na těch datech mi nezáleží jak začal blbnout začal sem zálohovat. Jak sem již psal chci se pokusit o opravu případně o test nebo pokud nepůjde mrsknout s ním do kanálu.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 09 lis 2010 12:13

Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

34regulus
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod 34regulus » 09 lis 2010 12:22

No pokud jsem se díval, tak to bude něco s vysouvacím nebo naopak něco s přesuvnou/otočnou ochranou USB konektoru a to celé v plastovém pouzdru! :?
Nemyslím si , že by bylo něco se samotným pamětovým čipem ( to by ho vyřadili sami, tohle určitě!!! zkoušejí) a tak bych hledal nějakou závadu na spojení mezi konektorem a samotnou pamětí.
takže bych začal tím, že důkladně vyčistím a případně stříknu kontaktolem ( nebo něčím podobným ) samotný konektor - Pokud tě to již samotného nenapadlo- potom se omlouvám :blush:
Pokud to nepomůže, tak navrhuji čip opatrně "vyloupat " z plastového kabátku ( tady je výhoda "gumových " flashek ) , a pokud možno se snažit všechny spoje přepájet pájkou. Můžeš to patrně zkusit i v troubě "dopéct" při cca 180 stupních- ale budeš muset odstranit VEŠKERÉ plastové díly, což ne vždy jde!
No a pokud ani to nepomůže, tak jak radí známá vzdělávací písnička pro opraváře všeho druhu " Pec nám spadla, pec nám spadla....." to můžeš opravit kladivem! :D :D
Moc nadějí na opravu bych neviděl, ale už jen ze zvědavosti bych se dovnitř kouknul! :wink:
[Sejdeme se v nekonečnu! :-)

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 09 lis 2010 12:50

To Jaro píše There is no media specified in the special device Tedy pokud mohu věřit google překladači nevidí jej jako ty ostatní formátovací programy.

Ale mladej (tím myslím služebně na PC-Help) pod tebou má pravdu testnu Flash disk ještě na jiném PC popř s užitím spreje na kontakty.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • vadný/přehřátý HDD? Příloha(y)
    od Dergon » 27 črc 2024 11:51 » v Problémy s hardwarem
    12
    3893
    od Dergon Zobrazit poslední příspěvek
    28 črc 2024 20:47
  • Padá internet, vadný modem?
    od Signalista97 » 03 říj 2024 18:45 » v Sítě - hardware
    3
    3063
    od Signalista97 Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 17:44
  • Jak zjistit verzi displayportu u notebooku
    od walderan » 24 dub 2025 21:09 » v Problémy s hardwarem
    5
    2775
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    24 dub 2025 23:01
  • eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
    od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp)
    8
    9237
    od pajauh Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 18:07
  • EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
    od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw)
    2
    4825
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    02 zář 2024 16:21

Zpět na “Problémy s hardwarem”