Zdravim, už nevim kudy a jsem zoufalý.
Nedávno mi přestala na kompu jít síťovka, teda myslel jsem že je K.O. (nevim přesně jak a kdy,používá ho sestra)
- nenačetlo to IP,
tak jsem dnes koupil novou síťovou kartu, jenže - stejný problém, nenačte to IP.
Měl jsem podezření že odešli porty na ADSL modemu, ale teď jsem na ně napíchlej přes notebook a jede to v pohodě. zkoušel jsem i kabely prohodit- nic. Potom jsem propojil napřímo počítač s mim notebookem a po zadání IP adres se nešlo pingnout.
Shrnutí- síťovka bliká, zobrazí se ověřování a pak to přidělí uplně jinou IP než mám nastavené v DHCP.
Nějaké tipy?
Předem díky!
Win7, problém se sítí.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Win7, problém se sítí.
Takže to nefunguje ani když si zadáš ip a všechno tohle napevno?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
ne.
Ale teď, zastrčil sem tam kabel, dal sem získat adresu z DHCP automaticky a normálně to dělalo to, že se vždy u připojení ukázal vykřičník a přidělilo to IP která začánala 165...... a má být 10.0.0.x. Četl jsem forum na notebooku, teď se ohlédnu a vidím že svítí normální ikona s přístupem na internet. Ovšem internet nejde. nejde se ani propingovat na router :(
Ale teď, zastrčil sem tam kabel, dal sem získat adresu z DHCP automaticky a normálně to dělalo to, že se vždy u připojení ukázal vykřičník a přidělilo to IP která začánala 165...... a má být 10.0.0.x. Četl jsem forum na notebooku, teď se ohlédnu a vidím že svítí normální ikona s přístupem na internet. Ovšem internet nejde. nejde se ani propingovat na router :(
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ta ip nebude 165.x.x.x ale 169.254.x.x což je klasická ip windows, když si nedokáže získat ip z dhcp.
Ve správci zařízení je vše OK?
Ve správci zařízení je vše OK?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
jj máš pravdu. ve správci je vše OK. jen teď už si to vezme IP z routeru tu správnou ale jakoby ten kabel byl ucpanej. netečou tam skoro žádný bajtíky a každou chvíli to píše že není přístup k internetu. webovou stránku to nenačte.
teď jsem zkoušl přeinstalovat driver síťovky ale ke konci mi to háže error(na CD k té kartě nebyly ovladače pro win7 tak sem je stáhl z netu). Zkusil sem tam dát drivery co si najdou sami windows ale je to pořád to samé, podle mě to bude softwarovej problém, ale nevim s čim.
teď jsem zkoušl přeinstalovat driver síťovky ale ke konci mi to háže error(na CD k té kartě nebyly ovladače pro win7 tak sem je stáhl z netu). Zkusil sem tam dát drivery co si najdou sami windows ale je to pořád to samé, podle mě to bude softwarovej problém, ale nevim s čim.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud chceš vyloučit SW problém, tak si stáhni LiveCD Linuxu, třeba Ubuntu, nabootuj do něj a uvidíš, jestli to poběží tam. Pokud jo tak je chyba ve win, pokud ne tak asi HW problém
linux ani nevím jak se píše, pochybuju že bych ho uměl spustit.
V nouzovém režimu s prací v síti síť paradoxně také nejde.
Čímž posouvá moji teorii zpět k vadnému routeru. Jenže notebook mi přes kabel na ten router jde.
asi se rozbrečim
V nouzovém režimu s prací v síti síť paradoxně také nejde.
Čímž posouvá moji teorii zpět k vadnému routeru. Jenže notebook mi přes kabel na ten router jde.
asi se rozbrečim
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ale uměl bys ho spustit.
Tady si ho stáhni: http://releases.ubuntu.cz/10.10/ubuntu- ... p-i386.iso
Vypal jako obraz disku a nabootuj z toho. Zbytek to už udělá za tebe, nemáš se čeho bát
Tady si ho stáhni: http://releases.ubuntu.cz/10.10/ubuntu- ... p-i386.iso
Vypal jako obraz disku a nabootuj z toho. Zbytek to už udělá za tebe, nemáš se čeho bát
TAk jsem zkusil ty linuxe, síť stejně nešla.
Takže problém bude buď
1) v síťovce (je uplně nová)
2) v základní desce (jestli to vůbec jde)
3) v kabelu (zkoušel jsem 4)
4) v routeru (notebook mi na něm šel)
wtf?!
Takže problém bude buď
1) v síťovce (je uplně nová)
2) v základní desce (jestli to vůbec jde)
3) v kabelu (zkoušel jsem 4)
4) v routeru (notebook mi na něm šel)
wtf?!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2365
-
od pinzerce
Zobrazit poslední příspěvek
16 lis 2024 13:56
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 4986
-
od DenyKr
15 zář 2024 14:14
-
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7684
-
od Renee
19 srp 2024 14:01
-
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4888
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
-
- 4
- 3404
-
od lukas222