Před asi 20 dny jsem si přes internet objednal tento monitor: http://www.alza.cz/lg-w2343t-pf-d122115.htm Včera jsem si všimnul, že se z monitoru cca 2 hodiny po zapnutí i vypnutí ozývají praskavé zvuky, které nemají nic společného s napájením-zkoušel jsem monitor odpojit ze zásuvky a nepomohlo to). Většinou to je jen slabé praskání, ale občas to pořádně lupne. Dělá to celkem často, v intervalu cca 2 minut i méně.
V tiché místnosti je to velmi rušivé. Poradíte někdo, čím to je? Už jsem vážně zoufalý, nejdřív mi začal pískat zdroj v PC a teď tohle-mám vážně smůlu na hardware.....
Praskání v monitoru
Praskání v monitoru
PC GPU: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G CPU: Intel Core i5-7500 RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 2400 SSD: Kingston SSDNow KC400 - 256GB HDD: Seagate BarraCuda - 1TB MB: MSI B250 PC MATE - Intel B250 PSU: Corsair RMx Series RM550x 550W Case: Fractal Design Core 2500
Re: Praskání v monitoru
To vypadá na reklamaci.
A nemůže to být tím jak se v monitoru mění teploty? Na internetu jsem četl, že u levnějších lcd monitorů je to běžné-prý je to zkrátka způsobeno tím, že je monitor vyroben z plastů.
PC GPU: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G CPU: Intel Core i5-7500 RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 2400 SSD: Kingston SSDNow KC400 - 256GB HDD: Seagate BarraCuda - 1TB MB: MSI B250 PC MATE - Intel B250 PSU: Corsair RMx Series RM550x 550W Case: Fractal Design Core 2500
- Screpheep
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jo, muj samsung to dělá taky, když je dýla zaplej tak se zahřeje a pak když chladne tak to v něm všelijak praská, na reklamaci to asi nebude, podle mě to dělaj všechny. Mě osobně to teda vůbec nevadí, i když při tom občas i usínam 

Tak to se mi dost ulevilo-mě ten zvuk taky moc neruší jen jsem si nebyl jistej jestli to není nějaká vážná závada..v posledním půl roce jsem reklamoval 2 notebooky (jeden se přehříval, druhý pískal) a teď možná budu reklamovat i PC sestavu protože v ní píská zdroj, takže další reklamaci bych asi nepřežil 

Zvláštní ale je, že v tom mým to praská i po zapnutí-teda asi jen půl hodiny, pak už jen minimálně-ale stejně 

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Můžeš to praskání nahrát a vložit sem?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tady může nelícovat kousek plastu, byť o desetinu milemtru a právě tyhle plasty se můžou o sebe třít. Jak mě na škole ve fyzice učili, látky se při zahřejvání roztahujou a při chlazení smršťujou (Dá se to výborně pozorovat na drátech vysokýho napětí v zimě a v létě).
Takže to praskání by se mělo objevovat chvíli po startu a po vypnutí PC. Já mám Acer už asi 4 roky, taky si občas praskne:) Především právě když zapnu/vypnu kompa a pak ještě když otevře v zimě okno:)
Takže to praskání by se mělo objevovat chvíli po startu a po vypnutí PC. Já mám Acer už asi 4 roky, taky si občas praskne:) Především právě když zapnu/vypnu kompa a pak ještě když otevře v zimě okno:)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
- Pohlaví:
Chtělo by to ten zvuk nahrát. Sice u LCD nejsem moc často, ale žádné praskání jsem nikdy neslyšel. Může to být pnutí materiálu, ale také nemusí.
Blue Spirit: Prsk ... a můžeš mít obrazovku v obličeji
Jednomu chlápkovi (snad číňanovi) bouchla baterie mobilu v náprsní kapse, dostal zásah do srdce a už je na onom světě ...

Chová se to přesně tak jak popisuje Orcus-dělá to asi hodinu až dvě po zapnutí a vypnutí a je to čím dál míň slyšet. Když večer vypnu PC a ráno se probudím, je to naprosto tichý. Mohl bych se pokusit to nahrát, ale na záznamu to určitě bude znít trochu jinak..
-
- Pohlaví:
X píše:Blue Spirit: Prsk ... a můžeš mít obrazovku v obličejiJednomu chlápkovi (snad číňanovi) bouchla baterie mobilu v náprsní kapse, dostal zásah do srdce a už je na onom světě ...
Nějak mi uniká smysl tvého příspěvku, který zřejmě patří do kategorie Záhady a zajímavosti a uživateli mnoho, ne-li nic nenapoví.
V tomto případě se nadá vyloučit chyba zdroje kde výbuch sice nehrozí /i když C udělá pěknou paseku/, ale mohlo by to způsobit třeba požár.
Proto by ta nahrávka možná pomohla.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2299
-
od beestback
Zobrazit poslední příspěvek