Praskání v monitoru
Re: Praskání v monitoru
Ale jak to může být chyba zdroje, když se ty zvuky ozývají i v případě, že je monitor vytažený ze zásuvky? (viz.můj první příspěvek)
PC GPU: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G CPU: Intel Core i5-7500 RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 2400 SSD: Kingston SSDNow KC400 - 256GB HDD: Seagate BarraCuda - 1TB MB: MSI B250 PC MATE - Intel B250 PSU: Corsair RMx Series RM550x 550W Case: Fractal Design Core 2500
Blue Spirit: To byla jen ironie na tebe, že opakuješ co už napsal El Diablo
Modrásku, často mi smysl tvých příspěvků uniká
Doporučuji buď kontrolu odborníka, či posouzení servisu, protože to může být jak nevinné zahřívání a chladnutí například plastu, ale také závažná chyba, která může skončit i požárem ...

Doporučuji buď kontrolu odborníka, či posouzení servisu, protože to může být jak nevinné zahřívání a chladnutí například plastu, ale také závažná chyba, která může skončit i požárem ...
No, to jste mě teda nepotěšili
A je ještě jeden dotaz-nemůže to být tím že máme doma nějakou "vadnou" elektřinu? Můj předchozí notebook (dnes ho už nemám) jsem vrátil kvůli bzučícímu zdroji a teď mám se svým PC podobný problém, akorát jde o pískání, ne bzučení. Nepřijde mi příliš pravděpodobné, že bych dostal dvakrát za sebou vadný zdroj a teď ještě vadný monitor 

PC GPU: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G CPU: Intel Core i5-7500 RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 2400 SSD: Kingston SSDNow KC400 - 256GB HDD: Seagate BarraCuda - 1TB MB: MSI B250 PC MATE - Intel B250 PSU: Corsair RMx Series RM550x 550W Case: Fractal Design Core 2500
A nemáš vedle monitoru nějaké magnetické či elektrické věci? To také může mít vliv ...
Ne to ne, jen repráky.....takže už mě napadá jedině to, že by to mohlo být tím, že monitor je hned vedle okna, takže se kolem něj rychle mění teplota..
+ topení je také u okna? Jsou ty repráky magneticky stíněné?
Ano, topení je také u okna (ahá, že by jsme se dostali k jádru problému?), a co se týče těch repráků, bohužel nemám tušení - co to znamená magneticky stíněné?
Odrušené, aby třeba něco v monitoru neutrhli (mě se to skoro stalo v případě TV + monitor na půl metru, zpočátku kdy jsem koupil PC, musel jsem TV odsunout dále, protože u hrany k TV obraz monitoru vibroval a měl jsem štěstí, že TV neutrhla mřížku Trinitron), prostě aby magnetické pole něco neprovedlo ...
-
- Pohlaví:
Topení a okno je velice relativní. Spousta lidí má počitač u okna a u okna zpravidla bývá topení. Je samozřejmě špatné když na pracovní stůl sálá teplo z topení a pak vznikne průvan otevřeným oknem. Ale toto jsou nejspíš extrémy.
To že to praská po zapnutí i vypnutí může mít ty dva zmíněné důvody. Pnutí materiálu a nějaký "elektrický" problém. Při zapínání se nabíjejí kondenzátory a je-li nějaký vadný, pak se může prorážet a působit podobné zvuky. Při vypnutí bych ale spíš tipoval na to pnutí. Proto jsi byl již 2x žádán abys to nahrál.
Také to vůbec závada být nemusí a může to být jen doprovodný zvuk onoho typu monitorů, kde se zřejmě jedná o ono pnutí. Na to ti odpoví servis a vzhledem k tomu že je to v záruce, pak bych neváhal.
Obecně ale řečeno, monitor by žádné zvuky vydávat neměl.
Případná vadná el.instalace v bytě by mohla být příčinou a to v tom, že by se poškozovaly zdroje, ale to se mi nezdá pravděpodobné. Spíš se jedná o souhru náhod.
To že to praská po zapnutí i vypnutí může mít ty dva zmíněné důvody. Pnutí materiálu a nějaký "elektrický" problém. Při zapínání se nabíjejí kondenzátory a je-li nějaký vadný, pak se může prorážet a působit podobné zvuky. Při vypnutí bych ale spíš tipoval na to pnutí. Proto jsi byl již 2x žádán abys to nahrál.
Také to vůbec závada být nemusí a může to být jen doprovodný zvuk onoho typu monitorů, kde se zřejmě jedná o ono pnutí. Na to ti odpoví servis a vzhledem k tomu že je to v záruce, pak bych neváhal.
Obecně ale řečeno, monitor by žádné zvuky vydávat neměl.
Případná vadná el.instalace v bytě by mohla být příčinou a to v tom, že by se poškozovaly zdroje, ale to se mi nezdá pravděpodobné. Spíš se jedná o souhru náhod.
Děkuji Blue Spirit za komplexní vysvětlení, které jsem hledal již od začátku :-) Ten zvuk nahraji a nejpozději do 3 dnů sem hodím odkaz-akorát doufám že z toho něco uslyšíte-jediné záznamové zařízení, které mám po ruce, je mp3 přehrávač, který nahrává v kvalitě 64 kbps takže pochybuji že to ten zvuk vůbec zachytí.
-
- Pohlaví:
Ještě k té vadné elektoinstalaci, pokud tě to straší, vyzkoušej monitor u kámoše a budeš mít jasno. 

Jo to zní rozumně jenže si nedokážu představit jak prosím kámoše, jestli bych si u něj mohl zapojit monitor

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2299
-
od beestback
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 17:58