Marfy: To je fakt, třeba si to ani neuvědomuje, jaké škody napáchá.
samotarrk: Já nepsal, že tím pomáhá, přečti si to znovu. :) Je to vše o dobrém pocitu.
Proč vytvářet torrenty ?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Proč vytvářet torrenty ?
No a teď si vem,že ten kluk co čtrnáct dnů makal aby si koupil hru,by ji pak dal na torrenty aby si ji každý mohl stáhnou zdarma.To by byl asi pěkně hloupý.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Pohlaví:
Nedávno mi známej řekl, že kluk makal 14 dní na brigádě a pak si koupil Mafii. Tak by to mělo být.
To je sice právně správně, ale dalo by se diskutovat o tom, jestli to není od těch firem zlodějina. Tady podotýkám, že nejsem žádnej warezák /i když jsem tím také prošel a stažených filmů bych za 9 let napočítal asi 8.
Ceny musí jít časem dolů a půjdou, nicméně to s podobnými úložiští moc nesouvisí. Vždy se najde někdo kdo ze 4GB udělá 0,5 ve výborné kvalitě a rád se tím pochlubí.
-
- Pohlaví:
No a teď si vem,že ten kluk co čtrnáct dnů makal aby si koupil hru,by ji pak dal na torrenty aby si ji každý mohl stáhnou zdarma.To by byl asi pěkně hloupý.
Já nevím jestli je to hloupost /pomíjím nezákonnost/ proč?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Marfy píše:No a teď si vem,že ten kluk co čtrnáct dnů makal aby si koupil hru,by ji pak dal na torrenty aby si ji každý mohl stáhnou zdarma.To by byl asi pěkně hloupý.
Taky to neudělal. A proč by to dělal? Už to tam bylo daleko dříve než vůbec začal makat

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jestli je vztažení na fórum špatný příklad, tak svalení a okradení babičky je lautr blbost...
A důvod proč to dělají 14 letí?
1) Jsou to mnohdy ještě telata, co si řeknou, že nemají trestní zdopovědnost (rodiče je asi nezajímají)
2) Tím, že hodí na torrent nějakou super hyper novinku (napadá mě třeba nové CoD), tak si zaslouží respekt všech jeho kamarádů a ve společenském žebříčku stupne. Kdyby linky nabonzoval, tak si ti kamarádi na něj počkají za rohem
3) Torrent je podle mě nejjednodušší varianta stahování. Většina lidí co stahuje začínala na torrentech. Ti vyzrálejší (starší) přešli na míň nebezpečné hostingy a jen stahujou
A důvod proč to dělají 14 letí?
1) Jsou to mnohdy ještě telata, co si řeknou, že nemají trestní zdopovědnost (rodiče je asi nezajímají)
2) Tím, že hodí na torrent nějakou super hyper novinku (napadá mě třeba nové CoD), tak si zaslouží respekt všech jeho kamarádů a ve společenském žebříčku stupne. Kdyby linky nabonzoval, tak si ti kamarádi na něj počkají za rohem
3) Torrent je podle mě nejjednodušší varianta stahování. Většina lidí co stahuje začínala na torrentech. Ti vyzrálejší (starší) přešli na míň nebezpečné hostingy a jen stahujou
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Babička blbost není. Právě naopak. Že zrovna ty si nepochopil mě mrzí. Babička byl příklad toho, že není možné vztahovat, porovnávat to s fórem. Babička nebyla příklad na torrenty.
Firmy přišly o zisky a jedinné co to způsobí (způsobuje) je naučit lidi, neplatit, nekupovat. Proč by se makalo, když se dá okrást babka. Kdyby krádeže babiček byly trastány jako diskutovaná problematika tak si myslím, že by to měly babičky moc zlé. A pokud se v tom nezorientuješ tak pak mám pro tebe akorát Robina Hooda
Pro ostatní co nepochopili příklad s babičkou:
Jít na PC-Help radit, pomáhat, nedělat nic trestného = pomoci babičce přes přechod. Z obou můžeme mít dobrý pocit
Torrent, stahování nelegálních programů, vytváření nelegálních kopií = tu babičku okrást. Ani z jednoho dobrý pocit nevidím.
Firmy přišly o zisky a jedinné co to způsobí (způsobuje) je naučit lidi, neplatit, nekupovat. Proč by se makalo, když se dá okrást babka. Kdyby krádeže babiček byly trastány jako diskutovaná problematika tak si myslím, že by to měly babičky moc zlé. A pokud se v tom nezorientuješ tak pak mám pro tebe akorát Robina Hooda

Pro ostatní co nepochopili příklad s babičkou:
Jít na PC-Help radit, pomáhat, nedělat nic trestného = pomoci babičce přes přechod. Z obou můžeme mít dobrý pocit
Torrent, stahování nelegálních programů, vytváření nelegálních kopií = tu babičku okrást. Ani z jednoho dobrý pocit nevidím.
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 12 lis 2010 21:14, celkem upraveno 1 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Lepsi je nad tim radsi vubec nepremyslet a proste si stahnout cokoli co potrebuji..
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jasně, proč nad tím přemýšlet. Radši budu krást, že? Měl by ses nad sebou zamyslet, teflondone
Právě naopak. Stahuj, ale aspoň přemýšlej a zpovídej se ze svých hříchů

Právě naopak. Stahuj, ale aspoň přemýšlej a zpovídej se ze svých hříchů

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak zrovna řekni, že tu babičku tady přenesem přes přechod na zádech a warezák ji sprostě odpráskne zezadu...
Takto nejde kategorizovat. To to můžu potom obrátit o 180° a říct, že oni ji převedou co nejsnáze přes přechod k autorsky chráněnému obsahu, my se ale postavíme do cesty se závorou a řeknem, ať jde přes přechod co je o 5km vedle. Takže babička přejde tak jako tak, ale oni ji "pomůžou".
Doufám, že všichni vidí absurditu v takových konkrétních přirovnáních Ten dobrý a Onen zlý. Když si zajdeš na warez forum tak to bude napsáno přesně naopak a to tak že oni jsou hodní a my zlí. Já chtěl jen přiblížit pocit, jaký oni mají, když pomůžou těm, kdo jejich pomoc hledají.

Doufám, že všichni vidí absurditu v takových konkrétních přirovnáních Ten dobrý a Onen zlý. Když si zajdeš na warez forum tak to bude napsáno přesně naopak a to tak že oni jsou hodní a my zlí. Já chtěl jen přiblížit pocit, jaký oni mají, když pomůžou těm, kdo jejich pomoc hledají.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Ja jsem nad tim premyslel, ktery debil si to koupi a pak to vsechno nahraje na torrent ??...a nejak mi to nedavalo smysl a souvislosti,tak od te doby nad tim radsi nepremyslim
By mě zajímalo, z čeho se ty „mnohamilionové škody“ počítají. Povětšinou jde víc o exemplární potrestání vybásněnou dobrými právníky (ne které má distributor díky nehorázným cenám…) než o skutečnou výši škody.Marfy píše:Vždyť v tom je jádro pudla.Přece nemůžu mít dobrý pocit z toho,že mne může čekat vězení a nebo úhrada několikatimilionových škod vydavatelským firmám.
Asi Mafii II. Pak je blázen – já si Mafii (1) koupil, až když byla za dvě stovky.samotarrk píše:Nedávno mi známej řekl, že kluk makal 14 dní na brigádě a pak si koupil Mafii. Tak by to mělo být. A ne sedět u netu.
Kolikrát je ještě třeba opakovat, že nelegální kopírování není krádež, nýbrž že nelegální kopírování je jen a pouze nelegálním kopírováním?samotarrk píše:Jasně, proč nad tím přemýšlet. Radši budu krást, že? Měl by ses nad sebou zamyslet, teflondone![]()
„Krádež“ je oblíbený plk moralistů, ale ve skutečnosti o žádnou krádež nejde. Tím netvrdím, že nelegálním kopírováním někde někomu nevzniká škoda, ale o krádeži můžeme mluvit asi tak, jako o vraždě („kopírování zabíjí hudbu“) nebo o znásilnění.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 9383
-
od Stenatko
Zobrazit poslední příspěvek
03 dub 2025 21:42
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5269
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 22:23
-