Zdravím, dnes dopoledne jsem restartoval PC, ovšem poté se nechtěl zapnout. Při opětovném pokusu o zapnutí PC, jsem slyšel takové divné pípání (jednou dlouze, trikrát krátce - pokud to někomu něco řekne), zdálo se mi že to vychází z Harddisku. Všechny větráky přitom fungovaly. Zkusil jsem pročistit od prachu co se dalo, také jsem i povytáhnul a profouknul pár drátku okolo HD. Po 2 hodinách usilovného zkoušení se mi nakonec podařilo PC zapnout a monitor naskočil. Známý mi řekl, že by to mohl být odcházející HD nebo špatně zasunuté RAMky (ty jsem zkoušel, byly ve slotech). Tím se chci taky zeptat, jestli někdo neví co by to mohlo způsobovat.
Taky se mi to už stalo dřív, ale stačilo vypnout a zapnout zdroj u PC a jelo to.
Předem děkuji za rady.
Nešel zapnout PC
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nešel zapnout PC
Co se týká jednotlivých pípání, něco je v odkazu, to co popisuješ je podle tabulky špatně zapojená klávesnice
což asi není ten pravý problém, který máš.
http://grapherx.hustej.net/varovnepipani.html

http://grapherx.hustej.net/varovnepipani.html
To pípání je u každé základní desky jiné. Napiš tady tvou sestavu, měnil jsi něco v HW nebo SW předtím nž se ti to stalo ?
Procesor: Athlon II X3 450 3,2GHz Paměť: 3 GB Grafika: Sapphire HD 5770 Vapor-X
HDD: Spinpoint F3 + Barracuda 7200.14 Základní deska: Gigabyte GA-M68M-S2P
HDD: Spinpoint F3 + Barracuda 7200.14 Základní deska: Gigabyte GA-M68M-S2P
AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
Asus M2N (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
3072 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
ATI Radeon HD 3800 Series (512 MB)
ATI Radeon HDMI @ ATI Radeon HD 38xx - High Definition Audio Controller
Klávesnice - Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
Myš - A4Tech USB Port Mouse
Grafickou kartu mám asi rok a půl, nové RAMky cca rok. Problém, který se občas vyskytnul při zapínání PC přetrvává vcelku dlouho ani v prodejně HW mi nedokázali s přesností říct čím to může být.
Asus M2N (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
3072 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
ATI Radeon HD 3800 Series (512 MB)
ATI Radeon HDMI @ ATI Radeon HD 38xx - High Definition Audio Controller
Klávesnice - Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
Myš - A4Tech USB Port Mouse
Grafickou kartu mám asi rok a půl, nové RAMky cca rok. Problém, který se občas vyskytnul při zapínání PC přetrvává vcelku dlouho ani v prodejně HW mi nedokázali s přesností říct čím to může být.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co máš za zdroj?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Pentium IV PFC Model LC6420G max 420W
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zdroje LC nejsou nic moc a řada 3800 je docela žravá, je možné že nestíhá nebo je unavený stářím, zkus jiný pokud možno silnější.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Napsal jsem E-mail na technickou podporu alfy a dostal jsem odpověď, že všechno nasvědčuje tomu, že mám něco s operčními paměťmi. Takže jsem dneska zkusil jednu vytáhnout a hned jsem (nejspíš) narazil na tu vadnou, takže jsem PC zapl na prvni pokus.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4000
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”