SSD pevný disk na operační systém
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
SSD pevný disk na operační systém
Chtěl bych si do PC pořídit SSD disk pro operační systém.Mám WIN Vista Ultimate.A teď otázka zní?Jen na operační systém, nebo i na případné hry?Bude potom hra svižnější, nebo to vlastně ani nepoznám a má SSD disk smysl jen pro operační systém.A když ano předpokládám, že na systém mi stačí 64 Gb.
Re: SSD pevný disk na operační systém
viewtopic.php?f=40&t=59734
Abys to pocítil výrazněji (rychlost), musel bys jít do těch dražších SSD na PCI-E, protože levnější SSD naráží na určité bariéry, například na propustnost SATA II. A pokud koupíš opravdu větší tyto dražší SSD, mohl by ses cenou dostat i k 200 000 Kč
Abys to pocítil výrazněji (rychlost), musel bys jít do těch dražších SSD na PCI-E, protože levnější SSD naráží na určité bariéry, například na propustnost SATA II. A pokud koupíš opravdu větší tyto dražší SSD, mohl by ses cenou dostat i k 200 000 Kč

-
- Pohlaví:
Nevím jak Visty, ale u Windows 7 rychlost pocítíš ihned. Start systému za 14 s, aplikace nabíhají tak, jako by byly již spuštěny a jen se maximalizovalo okno. Na hry to ovšem takový vliv nemá, zavádí se toho do paměti příliš moc a příliš dlouho, takže rychlost disku se tolik neuplatní. No a osobně - kdybych měl peníze na SSD disk a Visty, tak raději místo disku pořídím W7. Podle mě nemá cenu investovat do rychlejšího HW, když mám systém, který zpomalí i HW "dělo".
SSD má smysl provozovat až se sedmičkami. Visty neumějí využít některé jejich vlastnosti (odlišnosti od klasických disků) a XP se k SSD chovají zcela jako k běžným diskům, což značně snižuje jejich životnost.
Zajímavá myšlenka je nasadit 4 rychlejší SSD (čtení/zápis 280/270 MB/s) do stripového RAID-0. Za 12 tisíc to může být docela fest síla.
Zajímavá myšlenka je nasadit 4 rychlejší SSD (čtení/zápis 280/270 MB/s) do stripového RAID-0. Za 12 tisíc to může být docela fest síla.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
K vzhledem k tomu, že kolem roku 2013 (možná i dříve, ale nebudu optimista vzhledem ke zkušenostem) má nastoupit MRAM pamět alias memristor, tak budou SSD disky brzo zastaralé. Budem mít místo starých RAM (tuším že DRAM 2/3 a na grafárnách 4/5), cache, harddisků, flash, disket, CD, DVD, BLU-Ray, HVD pouze interní a externí MRAM paměť. Laciné (tuším, že ze začátku nejspíš přece jen ne), rychlé (jako DRAM, ne-li rychlejší, takže SSD a flashky skončí)) a velké paměti (až velikosti harddisků), které nezapomínají ani s vypnutím. Takže PC už bude startovat, tam kde jste ho minule vypnuli. Bootovat systém se snad bude jen při restartu.
Uvidíme, řekl slepý. Rád se nechám přeqapit.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Rok 2013 je daleko a systém mi běží už teď. A za ty peníze je to rozhodně plus.
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No já se svým rozhoupáním to vidím na rok 2013, než já se rozhoupu, tedy pro mě je MRAM jak dělaná.Mimochodem, dneska mi ukazoval obchodní partner Ipad a musím tedy říct, že mě to docela uchvátilo.Nabíjí jednou týdně, zkoušel jsem na tom psát, emaily super, no mám vážného brouka v hlavě.Na takové to lehké pracování fakt pecka.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Co se týče iPadu, koukni sem:
http://www.youtube.com/watch?v=lAl28d6tbko
Já osobně se všemu co začíná na "i" vyhejbám:)
http://www.youtube.com/watch?v=lAl28d6tbko
Já osobně se všemu co začíná na "i" vyhejbám:)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No manželka má Iphone a trochu těžce se s ním smiřuje.Je pravda, že některé věci mi hlava nebere, ale pokud se tím člověk zabývá, tak se do toho prokouše, ale u některých zařízení a to není jen Iphone jsou věci nastaveny logicky, ale né moc lidsky uživatelsky příjemně.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 10792
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
17 bře 2025 11:34
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3166
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 1955
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 3995
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
-
- 17
- 5480
-
od Martab