Zdravím, mám problém. Vlastním 1TB disk Samsung, který mám momentálně venku ze skříně a co nestalo. Zrovna když z něho stahuju data, projde se mi kolem něho kocour a hypnul do něj. Spadl z malé výšky, měl jsem ho na takové zvýšené podložce. Disk okamžitě přestal pracovat, jediné co jde slyšet je snaha motůrku roztočit plotny. Na disku mám životně důležitá data, takže prosím o kontakt na někoho, kdo se zabývá dolováním dat z rozbitých disků. Plotny jsou OK, věřím, že by to šlo i nějak opravit, ale nevím jak. Jelikož jsem porušil ochrannou pečet, padla mi záruka, o disk nejde, potřebuju hlavně ta data..mám tam bakalářku, veškeré projekty do školy, apod.
Jestli o to přijdu, mohu si jít skočit..
Závada na HDD - plotny se nerozběhnou
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Závada na HDD - plotny se nerozběhnou
Pokud ti nepomůže nějaký program na obnovu dat jako je GetDataBack nebo Recuva,coz v tomhle přpípadě asi nepomuže, můj názor je obrátit se na nějaky pspecializovaný service např. http://www.zachrana-dat.cz atd na netu se dá vyhledat spouta. Do nějakého rezebíraní řídící elektroniky radši nepouštěl. Jinak možná někdo zkušenější poradí vice... good luck
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zeptám se možná trochu ironicky - co záloha?
Jinak si připrav celkem raketu az tu záchranu. Začínají na 10k. Když jsem kdysi potřeboval rozběhat disk (jen chrčel), strčil jsem ho na 15min do mrazáku a pak hned zapojil. Bylo to jeho posledních 10minut života, ale fotky jsem získal. Doporučuji zkoušet v krajní nouzi!
Jinak si připrav celkem raketu az tu záchranu. Začínají na 10k. Když jsem kdysi potřeboval rozběhat disk (jen chrčel), strčil jsem ho na 15min do mrazáku a pak hned zapojil. Bylo to jeho posledních 10minut života, ale fotky jsem získal. Doporučuji zkoušet v krajní nouzi!
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Záloha na DVD naposledy v létě o prázdninách..zrovna nedávno jsem pomyslel na síťový disk, kde bych si všechno ukládat. Bohužel tyhle nehody přijdou vždycky nečekaně..
Ano, koukal jsem na netu na ty firmy a jsou to opravdu pálky..přitom by mi stačilo vytáhnout ty plotny a dát je do jiného podobného disku..závada je dle mě pouze na motůrku, nebo jestli se tam něco vzpříčilo..čert ví..disk jsem měl otevřený, když ho zapojím, tak slyším pískání a nic..
S tím mrazákem nevím..jestli by to mělo pomoct, tak do toho jdu, ale nejsem si jistý..ten disk nyní stojí na CZC 1.390,-
No uvažuju nad tím, co všechno jsem tam měl..disk mám totiž venku a jsem na notebooku, protože mi kiksla základovka, takže jsem disk používal chvíli jako externí..zjistil jsem, že věci do školy mám upnutý na svým hostingu, dali mi 2GB místa, tak jsem toho musel využít..
Mám z toho hlavu v pejru :-/
Ano, koukal jsem na netu na ty firmy a jsou to opravdu pálky..přitom by mi stačilo vytáhnout ty plotny a dát je do jiného podobného disku..závada je dle mě pouze na motůrku, nebo jestli se tam něco vzpříčilo..čert ví..disk jsem měl otevřený, když ho zapojím, tak slyším pískání a nic..
S tím mrazákem nevím..jestli by to mělo pomoct, tak do toho jdu, ale nejsem si jistý..ten disk nyní stojí na CZC 1.390,-
No uvažuju nad tím, co všechno jsem tam měl..disk mám totiž venku a jsem na notebooku, protože mi kiksla základovka, takže jsem disk používal chvíli jako externí..zjistil jsem, že věci do školy mám upnutý na svým hostingu, dali mi 2GB místa, tak jsem toho musel využít..
Mám z toho hlavu v pejru :-/
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
vytáhnout ty plotny a dát je do jiného podobného disku
A přesně to oni dělají, proto to tolik stojí.
S tím mrazákem nevím
Kdybych to neměl vyzkoušené na dvou totálkách, tak se tomu teď směju. Ale jak jsem psal - krajní nouze!

- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Když se nad tím zamyslím, tak na tom něco nejspíše bude, jenže mám obavy z toho, že nedokážu rychle přetáhnout tolik dat..taky je otázka, jak dlouho to vydrží jet..myslím si, že jakmile to člověk dá do tepla, orosí se to a musí to chtě nechtě odejít..
Psal jsem meila jedné jihlavské firmě, která se tímto zabývá, takže uvidíme, jakou mi udělají cenu, pokud to bude hodně drahé, zkusím tvojí mrazící metodu..
Ale potřebuju těch dat stáhnout co nejvíc..filmy neřeším, hudbu taky ne..
Kdyby tu člověk měl zázemí, myslím si, že to nemůže být složité..napadá mě, že bych koupil znovu ten disk co mám a zkusil ty plotny prohodit sám..na netu jsem jednou viděl videonávod jak rozdělat disk..třeba by to šlo..
Psal jsem meila jedné jihlavské firmě, která se tímto zabývá, takže uvidíme, jakou mi udělají cenu, pokud to bude hodně drahé, zkusím tvojí mrazící metodu..
Ale potřebuju těch dat stáhnout co nejvíc..filmy neřeším, hudbu taky ne..
Kdyby tu člověk měl zázemí, myslím si, že to nemůže být složité..napadá mě, že bych koupil znovu ten disk co mám a zkusil ty plotny prohodit sám..na netu jsem jednou viděl videonávod jak rozdělat disk..třeba by to šlo..
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Když jsem ho měl napojený, kapala z něj voda. Balil jsem ho do ubrousku 

- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak mi odepsal technik z jedné firmy..hodinová sazba je 950,-
Psal, že mám počítat s pěti hodinami práce, což je opravdu přehnané..holt za blbost se platí..
Uvažuju nad tím mrazákem..na jak dlouho jsi to tam dával? Ten disk mám pak normálně vytáhnout a ihned zapojit? Já ti nevím, příjde mi to trošku přitažený za vlasy..
Psal, že mám počítat s pěti hodinami práce, což je opravdu přehnané..holt za blbost se platí..
Uvažuju nad tím mrazákem..na jak dlouho jsi to tam dával? Ten disk mám pak normálně vytáhnout a ihned zapojit? Já ti nevím, příjde mi to trošku přitažený za vlasy..

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
15min by mělo stačit a rovnou ho zapoj, nečekej. Ale píšeš, že je to laptop. Ten má po zapojení elektroniku směrem nahoru, že? Dal bych pod disk ubrousek a držel laptop tak, aby byla ta elektronika otočená k zemi. Pro jistotu.
A nebo ještě lépe, pokud je to SATA, tak ho napojit na desktop.
A nebo ještě lépe, pokud je to SATA, tak ho napojit na desktop.
mala rada,nez se to orosi,de to zpomalit....udelej si led,jak ho vyndas z mrazu,obloz ho ledem a zabal ho,napoj a rychle stahuj...logicky by ti to mohlo hodit nejakou minutku navic....snad
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Do laptopu to bude obkládat těžko, ale už teď je to nehoráznej bastl, takže nápad se cení:) Podle mě ten disk, pokud se vůbec rozběhne, tak vydrží tak 10 minut, než se zahřeje.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nene..je to SpinPoint F3 desktopový hardisk..velký dvouplotnový 1TB..ano, je to SATA..
No mám ještě doma tekutý dusík, který má přes -200°C, tak co ho použít..kdybych aspoň věděl, kde se to rozbilo, tak to můžu cíleně zchladit..
Nevím co dělat, jestli radši dát peníze na záchranu dat, nebo zkusit tenhle pseudopokus s tím, že můžu disk poté vyhodit úplně..
Já vám prostě nevím..mám pocit, že to vytáhnu a ten disk bude totálně tuhej..
No mám ještě doma tekutý dusík, který má přes -200°C, tak co ho použít..kdybych aspoň věděl, kde se to rozbilo, tak to můžu cíleně zchladit..
Nevím co dělat, jestli radši dát peníze na záchranu dat, nebo zkusit tenhle pseudopokus s tím, že můžu disk poté vyhodit úplně..
Já vám prostě nevím..mám pocit, že to vytáhnu a ten disk bude totálně tuhej..
Zpět na “Problémy s hardwarem”