Zdravím Vás,
doufám, že toto nebude bráno jako nějaká reklama, jde tu jen o prostou radu.
Potřeboval bych poradit či doporučit nějakou knížku o programování.
Chtěl bych začít pořádně programovat, konkrétně webové stránky. Nějaké zkušenosti mám, ale většinou mám ''sbírku rad od Googlu'' a já bych chtěl mít všechny rady pohromadě. Jednoduše řečeno, už mne nebaví Wordpress a chtěl bych i něco víc. A zde je kámen úrazu, rád bych si nějakou tu knížku objednal sám, bohužel vlastně nevím co chci. Předpokládám, že by to měla být kniha o HTML... Jak říkám, chci se naučit pořádně programovat web, třeba na způsob Wordpressu.
Předem děkuji.
J.
Jakou knihu si vybrat?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jakou knihu si vybrat?
Vítej na PC-HELP
Svého času jsem používal tuto: http://zonerpress.cz/kniha/pro-programa ... -5-a-mysql
Je tam vše o tvorbě webu - redakční systémy, eshopy, webmaily. Všechna řešení jsou ihned použitelná.
Druhá věc je, pro jaké jazyly se rozhodneš. Další řešení potom je ASP.NET a některý .NET jazyk (VB.NET, C#,..)
Svého času jsem používal tuto: http://zonerpress.cz/kniha/pro-programa ... -5-a-mysql
Je tam vše o tvorbě webu - redakční systémy, eshopy, webmaily. Všechna řešení jsou ihned použitelná.
Druhá věc je, pro jaké jazyly se rozhodneš. Další řešení potom je ASP.NET a některý .NET jazyk (VB.NET, C#,..)
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Předem děkuji za vřelé přivítání.
A taktéž samozřejmě děkuji za odpověď. Zkoušel jsem tuto knihu hledat na eshopech a nejposlednější vydání (a taktéž dostupné), co jsem našel, byl výtisk z ledna roku 2007. Proto se chci zeptat, nebudou už některé informace neaktuální? Děkuji.
Jinak pokud máte jiné nápady na knihy, prosím, sem s nimi.
A taktéž samozřejmě děkuji za odpověď. Zkoušel jsem tuto knihu hledat na eshopech a nejposlednější vydání (a taktéž dostupné), co jsem našel, byl výtisk z ledna roku 2007. Proto se chci zeptat, nebudou už některé informace neaktuální? Děkuji.
Jinak pokud máte jiné nápady na knihy, prosím, sem s nimi.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud začínáš, tak tam rozhodně nebudou chybět potřebné informace - tj. základ PHP a MySQL.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
je lepší spíš najít nějaký magory do programování v PHP či MySQL nebo co se chceš učit a psát jim na icq/skype atd. je to lepší když ti někdo poradí hned a vysvětlí ti to, kniha ti jen ukáže jak na to a nějaký kecy k tomu, já jsem četl jen php.net(funkce většinou) jinak základy z nějakejch webů a hodně sem se ptal, proč je to takhle, jak používat atd.
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
Jj knížka pro PHP / MySQL je zbytečná, já když sem začínal prolez sem snad celej internet vyhledával sem new informace a tutoriály, dělal sem si zápisky do souboru. Když sem se dostal do další fáze tak mi už stačilo www.php.net.
Mozna me tady vsichni ukamenujete, ale PHP bych se dnes jiz neucil. Je to upadajici jazyk plny chyb a vetsina lidi co v nem delala neco trochu vic nez hello world uz presla na jine jazyky.
Paklize se chces neco rychle a jednoduse naucit zacni s pythonem nebo ruby. Pokud chces neco slozitejsiho co ti zabere vic casu tak ASP.NET a pokud se chces navic jeste doopravdy potrapit a mas hodne pevne nervy potom zvol javu, ale na tu ti jedna kniha stacit nebude, viz obrazek.
Kniha o HTML smysl nema a zadnou takovou neznam, protoze HTML je samo o sobe hodne jednoduche a lze se naucit "za behu" ctenim jedne z knizek o programovani webu nebo pokud si uplny novacek, tak by melo stacit procist stranky jakpsatweb.
Paklize se chces neco rychle a jednoduse naucit zacni s pythonem nebo ruby. Pokud chces neco slozitejsiho co ti zabere vic casu tak ASP.NET a pokud se chces navic jeste doopravdy potrapit a mas hodne pevne nervy potom zvol javu, ale na tu ti jedna kniha stacit nebude, viz obrazek.
Kniha o HTML smysl nema a zadnou takovou neznam, protoze HTML je samo o sobe hodne jednoduche a lze se naucit "za behu" ctenim jedne z knizek o programovani webu nebo pokud si uplny novacek, tak by melo stacit procist stranky jakpsatweb.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ruby je webovej jazyk? no to je fuk
PHP určitě neumírá, chystá se verze 6, která by měla bejt trochu osekanější o zbytečný a někdy i dost používaný funkce, je v něm napsáno spousta webů, dokonce (i podle přípony) facebook takže nechápu proč by měl upadat...
viděl snad někdo teď nějaké forum či e-shop v pythonu? já jsem viděl jen nápovědu od Googlu v PYthonu, ale je to rozhodně zajímavý jazyk, rád bych se ho naučil :-)
ASP.NET je od Microsoftu a LiNuX je teď na serverech daleko běžnější takže je jednodušší nainstalovat lamp, taky linux je lepší na serverech
PHP určitě neumírá, chystá se verze 6, která by měla bejt trochu osekanější o zbytečný a někdy i dost používaný funkce, je v něm napsáno spousta webů, dokonce (i podle přípony) facebook takže nechápu proč by měl upadat...
viděl snad někdo teď nějaké forum či e-shop v pythonu? já jsem viděl jen nápovědu od Googlu v PYthonu, ale je to rozhodně zajímavý jazyk, rád bych se ho naučil :-)
ASP.NET je od Microsoftu a LiNuX je teď na serverech daleko běžnější takže je jednodušší nainstalovat lamp, taky linux je lepší na serverech

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
Nechci, aby se tema ubiralo jinym smerem nez bylo puvodne urceno dotazem, takze jenom strucne:
Ano ruby je webovy jazyk - je na nem zalozen webovy framework ruby on rails. PHP chysta novou verzi, po kolika letech, ze to je?? Sem obzvlast zvedavy na kompatibilitu s verzi 5. To, ze si forum nebo eshop v pythonu nevidel, ale neznamena, ze neexistuje. Napriklad djangosites.org registruje pres 3500 webovych aplikaci v pythonu. Ja sam v praci ted zrovna na eshopu v pythonu pracuju, takze je rozsireny i v Cesku. Z osobni zkusenosti muzu rict, ze se v tom o dost lepe a jednodusseji dela nez v PHP a kdybych si ted vybiral co se budu ucit, byl by to jeden z jazyku co sem napsal vyse.
Jo a abych nezapomnel, tak seznam.cz pouziva python :)
Ano ruby je webovy jazyk - je na nem zalozen webovy framework ruby on rails. PHP chysta novou verzi, po kolika letech, ze to je?? Sem obzvlast zvedavy na kompatibilitu s verzi 5. To, ze si forum nebo eshop v pythonu nevidel, ale neznamena, ze neexistuje. Napriklad djangosites.org registruje pres 3500 webovych aplikaci v pythonu. Ja sam v praci ted zrovna na eshopu v pythonu pracuju, takze je rozsireny i v Cesku. Z osobni zkusenosti muzu rict, ze se v tom o dost lepe a jednodusseji dela nez v PHP a kdybych si ted vybiral co se budu ucit, byl by to jeden z jazyku co sem napsal vyse.
Jo a abych nezapomnel, tak seznam.cz pouziva python :)
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Savarkar: Typuju, že minimálně 20let se bude ještě běžně PHP používat.
Nekrm mě takovejma blábolama, co ti nakukal nějakej tupec někde na pívu!
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Neni Facebook psaný v AJAX?
Stene píše:Savarkar: Typuju, že minimálně 20let se bude ještě běžně PHP používat.
20 let tezko. Staci se podivat, kde je dneska treba takovy pascal. Pokud si omezeny jenom na PHP, muzes v nem dal bastlit, ale existuji uz daleko lepsi jazyky, ktere php driv nebo pozdeji zahubi, at uz tomu veris nebo ne. Takovy je proste vyvoj.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký vybrat HDD do notebooku na rozšíření ? Příloha(y)
od ski1961 » 16 srp 2024 13:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1758
-
od Grander
Zobrazit poslední příspěvek
16 srp 2024 14:23
-
-
-
Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
od Speed_dead » 10 říj 2024 21:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 1966
-
od Speed_dead
12 říj 2024 21:07
-
-
- 7
- 2247
-
od buchtik
18 srp 2024 19:28
-
- 9
- 4187
-
od zeus
10 dub 2025 23:23
-
-
Jakou desku b350 a výš mATX s 2x M.2 NVMe sloty?
od b.m » 21 led 2025 23:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 4079
-
od b.m
02 úno 2025 00:50
-
Zpět na “Programování a tvorba webu”