Závada na HDD - plotny se nerozběhnou
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Závada na HDD - plotny se nerozběhnou
To si musíš rozhodnout sám. Pokud půjdeš do záchrany, tak je celkem jedno v jakém bude disk stavu - plotny půjdou ven tak jako tak.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No, tak jsem zkusil tu mrazničku a nic..disk se tedy rozjel, takže efekt to mělo, ale nenašlo ho PC, takže zřejmě něco v elektronice..takže jsem se smířil s tím, že jsem přišel o data..
Jinak disk jde kupodivu stále i po rozmrazení..plotny se roztočí, hlava tam lítá jak zběsilá, ale nic se neděje..dva litry v řiti a data taky..byly tam fotky za celých 5 let zpět - dovolený, moje exbaby (:-D), všechno..jsem prostě vůl, na to se nedá nic říct.. :-/
Jinak disk jde kupodivu stále i po rozmrazení..plotny se roztočí, hlava tam lítá jak zběsilá, ale nic se neděje..dva litry v řiti a data taky..byly tam fotky za celých 5 let zpět - dovolený, moje exbaby (:-D), všechno..jsem prostě vůl, na to se nedá nic říct.. :-/
radsej si kup novy a skus prehodit elektroniku ak nepomoze tak prehod disky
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Dej mu větší sodu
Jeden z těch disků, co jsem takto namrazil, tak jel stále. Možná by jel do dnes.

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Už na to kašlu..smířil jsem se s tím, že je konec..holt moje debilita..poučení do budoucna.. 

ale je to skoda,docela me zajimalo,jak to vse dopadne,chci se naucit kompletni zachranu dat,ale zatim jen zbiram informace a koukam na videa odborniku....
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kdybych koupil ten stejný disk znovu a vyměnil plotny, tak to bude OK. Jenže, plotny je třeba měnit v bezprašné komoře snad prý ve spec. hadrech a se spec. atmosférou.
Dále, když bych to měl dělat doma, tak příjdu o další peníze, protože na novém disku poruším pečeť a šance, že to složím dohromady je mizivá
Dále, když bych to měl dělat doma, tak příjdu o další peníze, protože na novém disku poruším pečeť a šance, že to složím dohromady je mizivá

je to tak,je to mistnost jak operacni sal a habit mas jak doktor,vcetne rousky,proste prace pro chiru... :)
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit
-
- Pohlaví:
S tou ochranou si hlavu nelámej. Stejně bys ten nový disk po přehození ploten a stažení dat vyhodil. Jednou jsem to dělal na nějakém seagate, tehdy měl neuvěřitelných :-) 5GB a prošlo to i s prachem. Ale už jsem ho nepoužíval, prostě to bylo jen na stažení dat.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Podle toho, co si psal, bych čekal, že při nárazu uhodila hlavička o plotnu a nejspíš se ohla a zablokovala plotny. Jsem toho názoru, že porucha je mechanickýho a ne elektrickýho rázu a to ti s velkým štěstím pomůže jen specializovaná firma za těžký peníze. Nejspíš je disk totalně kaput a data v prd*li. Elektronika jako taková bude nejpíš v pohodě.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mám obavy, že tím otevřením jsi mu dal další ránu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zpět na “Problémy s hardwarem”