Dobry den,
omlouvam se za zalozeni podobneho tematu, jaky tu uz je ale muj problem to zdaleka nevyresilo. Pouzivam OS win XP a na druhem disku jsem zformatoval win 7. Tudiz po startu PC mi to dava vybrat z obou. Zkusil jsem se podle predchozich rad pohrabat v zotaveni systemu a tam jsem odskrtnul delay a upravil boot.ini na:
;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;
[boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
a stale mi do dava vybrat.
Prosim o radu,
predem dekuji.
Vyber ze dvou OS
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vyber ze dvou OS
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
Někde tu řešení bylo. Vložilo se instalační médium do mechaniky a přes start - spustit se provedl nějaký příkaz a vše bylo ok, ale vzpomenout si na ten příkaz
Někde tu řešení bylo. Vložilo se instalační médium do mechaniky a přes start - spustit se provedl nějaký příkaz a vše bylo ok, ale vzpomenout si na ten příkaz

Tady to je:
1. Boot a přihlášení k systému Windows XP desktop.
2. Vložte instalační disk Windows 7 do CD/DVD optické mechaniky.
3. Spusťte Příkazový řádek nebo klikněte přímo v nabídce Start -> Spustit...
4. Vložte do příkazového řádku, nebo do pole Spustit následující příkaz a stiskněte klávesu Enter:
[CD/DVD jednotka]:\boot\Bootsect.exe /nt52 ALL /force
Například pokud je mechanika CD/DVD ve vašem počítači jako jednotka D: zadejte:
D:\boot\Bootsect.exe /nt52 ALL /force
Tento krok odstraní boot menu pro výběr operačního systému zobrazované dosud při spuštění počítače.
5. Vyjměte DVD disk a restartujte počítač.
6. Počítač se spustí pod systémem Windows XP.
7. Manuálně odstranit soubory a složky systému Windows 7, včetně Windows, Program Files a složku Users. Pokud byla instalace Windows 7 v samostatném oddílu, proveďte nejlépe formát oddílu (pomocí Fdisk nebo Správy disků ve Správě počítače).
8. V kořenové složce systému Windows XP odstraňte soubory Boot.BAK a BootSect.BAK. Tyto dva soubory jsou pozůstatkem zálohování souborů dříve nainstalovaného systému Windows 7
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
jeste jsem zapomel dodat nemam zadne CD windowsu.
a dekuji za privitani.
a dekuji za privitani.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni.... 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
od Speed_dead » 10 říj 2024 21:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 1999
-
od Speed_dead