Vim, ze uz se to tady parkrat probiralo, ale je pozde v noci, zacinam vysilovat a potrebuju si predevsim dobre zanadavat

Mam notebook Ausu M70series (jak tu ctu z nalepky, podrobnejsi info bych musel dohledavat

Jedna se o tichounke vysokofrekvencni piskani, ktere je ve vetsine pripadu tezko slysitelne (prehlusi ho snad i uder prstu do klavesy), ale kdyz notebook bezi vecer v mrtvolne tiche domacnosti, slyset to je. Nejhorsi na tom je, ze ten zvuk neni konstantni, nekdy se piskani ozyva, pak zase nic...ja ho zacnu vnimat a v tu chvili uz nedokazu myslet na nic jineho, litam uchem po notebooku, snazim se neuspesne lokalizovat zdroj toho vrazednyho zvuku a privadim se k pokraji silenstvi ; ))). Proste takovy komar, ktereho ve tme nevidite, ale muzete se z jeho obcasneho bzukotu zblatnit.
Vim ze to nejsou sluchatka, ani repracky. Nema vliv, jestli jedu na baterku nebo ze site. Kdyz se zvuk snazim lokalizovat, tak vetsinou jako na potvoru prestane, driv nez poradne pristrcim ucho k pocitaci. Presto bych ale rekl, ze to nejsou hlavni ventilatory ani pevne disky, ty zneji tak nejak jinak. Pokud bych mel tipnout, z jakych mist zvuk vychazi, asi bych oznacil oblast zhruba v mistech touchpadu, ale vazne si nejsem jisty : (. Jak uz jsem rikal, zvuk se bez varovani objevuje i mizi, asi je celkem jedno, jak dlouho je pocitac nastartovany. Pokud notebook zkousim jemne poklepat nebo s nim pohnout, tak nedokazu posoudit, jestli to ma nejaky vliv = nekdy zvuk prestane, jindy nikoliv.
A nejsem si jisty, jestli se zvuk posledni dobou ozyva casteji / intenzivneji, ale mam za to, ze driv jsem ho minimalne nevnimal / neresil. Na mozek mi zkratka leze az posledni dobou, i kdyz mam pocit, ze uz ho slycham dele.
Nejsem si uplne jisty, jestli je pocitac jeste v zaruce, uz mi to spliva, ale servisi mi hybou zluci, to bych bral az jako posledni variantu - zvlast kdyz doma nemam zadnou nahradu a vazne se mi nechce byt bez pocitace "jenom" kvuli pitomememu piskani. Na druhou stranu, jestli se na to budu dal soustredit, asi se zcvoknu, nebo si umlatim hlavu o stenu, takze jestli ma nekdo jakekoliv napady, sem s nimi

edit: tak mozna spis nekde pod "déčkem", nez pod touchpadem ;o))