nastavení WIFI

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Cyberbiker
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

nastavení WIFI

Příspěvekod Cyberbiker » 28 lis 2010 15:00

potřeboval bych help...mám od poskytovatele bezdrát net. mám IP adresu, masku podsítě, adresu dns serverů a bránu... pro nastavení v pc bez problému funguje jenže signál byl slabý. Koupil jsem router TP link wr841ND. mám pocit že to jde nastavit aby šel net přes bezdrát router respektive AP.nějak ale netuším jak to nastavit. když zapnu funkci wds (router se nastaví jako klient) tak se tam dá vybrat seznam sítí mezi nimi i můj poskytovatel... to je jako funkce bridge? jak to nastavit s mými parametry. Závěr: Chyci vytvořit síť tak aby šel signál přes router a zesílil ho. Je mi jedno jestli výstup z routeru bude wifi nebo Lan. Jak na to? neví někdo Díky moc
Čím víc se učíš, tím víc víš, čím víc víš ,tím víc zapomeneš, čím víc zapomeneš, tím jsi hloupější, tak proč se učit?

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: nastavení WIFI

Příspěvekod Žbeky » 28 lis 2010 15:05

WDS není to samé co client. Musíš nastavit přímo Clienta
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Cyberbiker
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Cyberbiker » 28 lis 2010 15:11

a toho klienta nastavím jak? já měl pocit že je to když povolím wds.že se nastaví ten ap jako klient. Já jsem dal nastavit wds a ono se mi to zeptalo kterou síť to chce zapojit k té mé-dala se vybrat síť ze seznamu které ten ap našel . Tém jsem měl pocit že se to jakoby spárovalo a že k té mojí síti je připojena ta druhé od poskytovatele a řešil jsem jak tam nastavit svojí IP přidělenou adresy dns
Čím víc se učíš, tím víc víš, čím víc víš ,tím víc zapomeneš, čím víc zapomeneš, tím jsi hloupější, tak proč se učit?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 28 lis 2010 15:22

WDS je psíš repeater než client. Tam kde nastavuješ ty režimy tak nastavíš Clieta.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Cyberbiker
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Cyberbiker » 28 lis 2010 19:40

ale já bych řekl že potřebuji repeater...něco co jakoby zesílí signál.jen mi to nejde nastavit.co kde v routeru nastavit abych měl z bezdrátu net na normální lan port nebo wifi.problém je podle mě právě v tom že já musím nastavit svojí ip adresu kterou jsem dostal od providera abych se přihlásil.jak to vyřeším?pomocí nějakého routování? když to nastavím normál do pc tak to jde ale přes ap ne

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 28 lis 2010 20:34

Pokud ti je jedno jestli wifi nebo LAN jak píšeš, tak to hoď jen do Clienta a jeď přes kabel. Client je jednodušší na nastavení

Cyberbiker
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Cyberbiker » 28 lis 2010 21:53

je mi to právě jedno jestli wifi nebo lan. ale nemohu právě nikde najít mod Client :-(.a v tom je ten problém vidím tam právě jen zatržítko wds :-(, tak jsem to chtěl nastavit pomocí wds jako repeater ale nevím jak nastavit router abych měl po přihlášení do sítě IP adresu 10.1.x.x přes dhcp to nejde

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 29 lis 2010 15:30

Tak sice v obchodech píšou, že to umí repeater i client, v manuálu ale píšou jen o WDS. Návod jak jej nastavit je zde: http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=227

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nastavení PC a monitoru na hry
    od Fargotroniac » 24 dub 2025 15:57 » v Problémy s hardwarem
    9
    3009
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    25 dub 2025 14:01
  • Putty na win - nastaveni pisma
    od L.L » 22 lis 2024 21:59 » v Programy ke stažení
    2
    3388
    od L.L Zobrazit poslední příspěvek
    23 lis 2024 07:50
  • Unreal Commander - nastavení panelů
    od foto1977 » 03 úno 2025 23:01 » v Vše ostatní (sw)
    1
    4121
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    15 úno 2025 09:59
  • automaticke nastaveni velikosti komentare v Excelu
    od Mikik Block » 04 zář 2024 15:17 » v Kancelářské balíky
    0
    3307
    od Mikik Block Zobrazit poslední příspěvek
    04 zář 2024 15:17
  • WIFI 4,5,6
    od draxxx » 10 kvě 2025 17:26 » v Sítě - hardware