Schránka je u ISP a příchozí pošta funguje s nastavením: pop3.volny.cz + heslo/jméno (identické jako u webmailboxu)
Zkoušel jsem odchozí spojení analogicky = smtp.volny.cz + --||--
Háže to chybovou hlášku
jak zprovoznit smtp v mail-klientu (adsl Volny)
-
- Pohlaví:
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: jak zprovoznit smtp v mail-klientu (adsl Volny)
Prošel jsem celý portál a nic. Jediná zmínka je přímo v nápovědě u web mail schránky souseda (klienta konfiguruju pro něho; já osobně mám doma UPC a způsob nastavení může být jiný - proto se ptám)
Sice nepoužívám OE, ale OperaMail klient M2 - což by neměl být rozdíl
Napadlo mě, jestli třeba není odchozí signál blokován - v tom se moc nevyznám (třeba AV, FW, blacklist u Volny)
Jinak nevím co myslí tím názvem účtu - ten si přece můžu pojmenovat jak chci (nikam se neodesílá)
NÁPOVĚDA
Nastavení MS Outlook Express
Poštovní schránku na našem serveru můžete spravovat přes svého poštovního klienta (Outlook Express). Nastavení účtu pro schránku VOLNÝ je následující:
Server příchozí pošty
pro stahování pošty nastavíte server 'pop3.volny.cz'
Server odchozí pošty
pro odesílání pošty nastavíte server poskytovatele, přes kterého se připojujete k internetu. Je-li váš poskytovatel například VOLNÝ, musíte napsat adresu ve tvaru 'smtp.volny.cz' a pod.
Název účtu
je vaše uživatelské jméno. Je to část e-mailové adresy před znakem @ (uzivatelske.jmeno@volny.cz).
Název účtu musí být v MS Outlook Express nastaven malými písmeny.
Heslo
nastavíte stejné jako při přihlašování přes webové rozhraní. Pozor na spravné zadání malých a velkých písmen!
Sice nepoužívám OE, ale OperaMail klient M2 - což by neměl být rozdíl
Napadlo mě, jestli třeba není odchozí signál blokován - v tom se moc nevyznám (třeba AV, FW, blacklist u Volny)
Jinak nevím co myslí tím názvem účtu - ten si přece můžu pojmenovat jak chci (nikam se neodesílá)
Naposledy upravil(a) petrofff dne 30 lis 2010 20:02, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A smtp ISP nefunguje?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Pohlaví:
Jestli je toto smtp.volny.cz skutečný návod Volného a nejenom příklad pak by to mělo fungovat.
Pokud to nemají v návodech asi by bylo nejlepší zeptat se tam na technické podpoře. Jinak nevím co by to mohlo dělat. Jakou chybu to vypisuje?
Edit: http://sluzby.volny.cz/navody-konfigurace/mail/klient/ jsou tam návody v pdf a mj. i toto:
Pokud to nemají v návodech asi by bylo nejlepší zeptat se tam na technické podpoře. Jinak nevím co by to mohlo dělat. Jakou chybu to vypisuje?
Edit: http://sluzby.volny.cz/navody-konfigurace/mail/klient/ jsou tam návody v pdf a mj. i toto:
V případě, že se nepřipojujete k internetu přes VOLNÝ, musíte jako server odchozí pošty (SMTP) nastavit server Vašeho aktuálního poskytovatele.
Naposledy upravil(a) guest dne 30 lis 2010 20:04, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Fungovat to nemusí. Spousta providerů blokuje cizí SMTP a musí to jít přímo přes něj. Je to první článek řetezce proti SPAM-Botům
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
ISP = Volný
Bohužel tu chybu teď doma nezjistím (mám UPC). Až zítra u souseda
Teď mu tam šlape aspoň schránka u seznamu (u toho je jedno,jaké máš připojení)
Takže Opera klient je OK
Bohužel tu chybu teď doma nezjistím (mám UPC). Až zítra u souseda
Teď mu tam šlape aspoň schránka u seznamu (u toho je jedno,jaké máš připojení)
Takže Opera klient je OK
Naposledy upravil(a) petrofff dne 30 lis 2010 20:06, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Už jsem to nahoře editoval, ale žbeky mne předeběhl 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
isp != Volný
isp == UPC
isp == UPC
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Tak mě napadla ještě možnost, že jsem se přeslech - nebo to soused popletl a má kyslík a ne volného (tyhle myslím u nás v Ostravě jsou nejběžnější ADSL poskyti)
PS
Neplést pls - já mám OperaMail+UPC již rok funkční. Sebe zde neřeším !!!
PS
Neplést pls - já mám OperaMail+UPC již rok funkční. Sebe zde neřeším !!!
-
- Pohlaví:
Pak platí co je napsáno. Hledat na stránkach O2 anebo se zeptat přímo u kyslíka.
- Pavel Salák
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je poskytovatel kyslík, tak je nutné se obrnit trpělivostí, protože nastavení SMTP serveru je možné jen přes tel. operátora ( mám to za sebou cca.před 2 měsíci ), protože tam jde o zabezpečený přenos a je vyžadováno přihlašovací jméno a heslo - připravit si tužku a papír - operátor bude diktovat a po mě chtěl referenční číslo - je na vyúčtovací faktuře, pro ověření zákazníka.