JJ. Takhle dopadá promítání vždycky, když se sejdeme náhodou všichni doma u otce. Promítačka jede asi 2 minuty, pak se to zastaví a propálí:D Pravda, už jsme dlouho nepromítali, letos to budu muset navrhnout, ale ta možnost převodu by zajímala i mě. Sou tam zajímavé kousky. Vím, že se mě na to otec ptal už před lety, jestli něco neexistuje, tehdy to chtěl ještě převádět na VHS.
Jinak ten ruční skener funguje celkem dobře (myslím obecně s tou rychlostí, je to jen otázka menšího cviku -s tímhle od cafemanů se neměl tu čest), ale zdá se mi zbytečně drahý.
Doporučuji - digitalizátor videozáznamu apod. na tchibo.cz
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Doporučuji - digitalizátor videozáznamu apod. na tchibo.
Za několik let zase budeme řešit převod z DVD na bůh ví co 

Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
To mike007: Historicky cenné dokumenty se běžně převádí na profesionálních pracovištích - to není třeba řešit laiky. Vidíme promítané (převedené) staré filmy i 8mm v televizi. Rodinné filmy 8mm jsou běžně barevné na Agfa filmových páscích docela kvalitní, jen je už nelze promítat (promítačky z té doby nevyhovují) Právě o Vánocích rodiny si rádi připomenou záběry z dětství, mládí. Rádi by zaplatili přehrání (digitalizaci) na moderní media, ale neví kde a jak to provést. Snad se tu na fóru najde pomoc a nabídka zpracování, nebo návod. Dnešní geeci a hackeři o tom nemohou nic vědět, žijí v jiné době a nepamatují.
Přeji všem hezké svátky Vánoční užijte si je tak jako my s tehdy moderními kamerami už japonskými na kazety barevného filmu 8mmSupra.
Přeji všem hezké svátky Vánoční užijte si je tak jako my s tehdy moderními kamerami už japonskými na kazety barevného filmu 8mmSupra.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ale já se tu o 8mm filmech vůbec nebavím a je mi celkem jedno jak a kde si je převedeš. V mém posledním příspěvku jsem psal o tom, že za několik let budeme řešit převod DVD do nějakého nového formátu. Ty tvoje osmi-milimetrovky jsou už dávno za zenitem a za několik let už si na ně ani nikdo nevzpomene, páč už nebude nikdo, kdo by si je pamatoval 

Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Taky ti přeji hezké Vánoce michaeli a hodně božího požehnání do života.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Bežné TV karty ať už od výrobců střihových programů např. Pinnacle a nebo ať už od výrobců dalších, Vám převedou obsah VHS kazet do PC a stojí to daleko méně. Takže nechápu proč to brát od Tchibo le café ?
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... 008L3590X0
a zde včetně příjmu digitální TV: http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... 008L0W70X0
Samozřejmě chápu, že pro notebooky to není
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... 008L3590X0
a zde včetně příjmu digitální TV: http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... 008L0W70X0
Samozřejmě chápu, že pro notebooky to není

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- Pohlaví:
To george, stejně jako jsou třeba skenery diapozitivů, tak ksou i na filmy, ovšem zřejmě jen na profi úrovni.
Tobě nezbývá než promítnout a natočit videokamerou. Je to zdlouhavé, ale staré filmy /rodinné/ za to myslím stojí.
Tobě nezbývá než promítnout a natočit videokamerou. Je to zdlouhavé, ale staré filmy /rodinné/ za to myslím stojí.

Oni od nás opisují
http://technet.idnes.cz/navod-jak-za-pa ... _video_nyv
Samostark: to je právě výhoda, že já to můžu použít kdekoliv. Nejen v mém NB, ale mamčiným, kamarádčiným,... Tohle si dáš do pc a tím to hasne.
George: Už jsem ti psala, že jsou na to firmy a není to drahé.. Ostatně převedou i VHS.

http://technet.idnes.cz/navod-jak-za-pa ... _video_nyv
Samostark: to je právě výhoda, že já to můžu použít kdekoliv. Nejen v mém NB, ale mamčiným, kamarádčiným,... Tohle si dáš do pc a tím to hasne.
George: Už jsem ti psala, že jsou na to firmy a není to drahé.. Ostatně převedou i VHS.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Romaine:Nevím proč ta reakce.Tak,pokud vím tak si ho kupoval můj vedoucí v práci a běží bez nejmenšího problému.
Ovšem bohužel zas nejsme tak dobří přátelé ,aby mi ho půjčil.
K tomu Lídlu.Co sleduji je tam daleko míň "dálněvýchodních výrobků" než jinde.A jinak za roky co jsem tam koupil spotřební zboží, tak se mi pokazilo snad jedno a to mi bylo promptně vyměněno,bez nějakých reklamačních cirátů.Což se o spoustě jiných "značkových" prodejnách a výrobcích zdaleka nedá říci.A navíc se tam dají právě koupit věci které náš trh téměř nezná.Mám dva a půlroky starýho synka a pořád používám tam zakoupené bezpečnostní branky na schodišti.Fungují bezvadně za cenu 500kč kus.Když nejlevnější adekvátní náhrada od Chicca stojí 1400.
Ovšem bohužel zas nejsme tak dobří přátelé ,aby mi ho půjčil.

K tomu Lídlu.Co sleduji je tam daleko míň "dálněvýchodních výrobků" než jinde.A jinak za roky co jsem tam koupil spotřební zboží, tak se mi pokazilo snad jedno a to mi bylo promptně vyměněno,bez nějakých reklamačních cirátů.Což se o spoustě jiných "značkových" prodejnách a výrobcích zdaleka nedá říci.A navíc se tam dají právě koupit věci které náš trh téměř nezná.Mám dva a půlroky starýho synka a pořád používám tam zakoupené bezpečnostní branky na schodišti.Fungují bezvadně za cenu 500kč kus.Když nejlevnější adekvátní náhrada od Chicca stojí 1400.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
dobrý večer, dostal jsem digitalizátor, ale moje kazety, které si chci přepálit mají vylomené zobáčky, tudíž jsou chráněny proti záznamu. Jde s tím něco udělat? Přelepení ani vyložení papírem nepomáhá. Děkuji za odpověď.
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Musí být přece úplně jedno, jestli jsou chráněné proti zápisu nebo nikoliv. Digitalizátor pouze převede obraz z kazety do počítače, nepřepisuje ho.
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Tak proč mně to asi po 10 sekundách píše, že je obsachchráněn proti zápisu?
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”