Problémy s routerem ASUS RT-N10 Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problémy s routerem ASUS RT-N10
Je možné že si nechce obnovit IP. Každopádně ta hláška tracert ukazuje na chybu DNS. Až to znova spadne, tak zkus do rpohlížeče napsat http://77.75.76.3 a uvidíš jestli se ti načte seznam
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Dobře,vyzkouším to.Můžeš mi prosímtě nějak vysvětlit co to je DNS?Ukazuje to spíše na chybu v tom routeru nebo ne?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Ahoj,dneska ráno jsem se znovu nemohl připojit přes router,ale ověřit tu hlášku jsem už nestihl.Přpojil jsem to bez routeru k PC,ale odpoledne to vypadlo taky i bez routeru.Bohužel jsem u toho nebyl osobně a nemohl hlášku ověřit.Může být teda problém s DNS nezávisle na routeru?Někde přímo v tom mém PC,třeba nějaký vir?Je zajímavé,že internet mi fungoval 2 roky bez problémů a teď najednou takové problémy.Operátor prověříl přípojky na paneláku,ale žádné výpadky nezaznamenali.Prý ať zkusím vyměnit lan kabel kPC,to jsem udělal,ale výsledek je pořád stejný.Začínám mít v tom teda zmatek- způsobuje ten problém router nebo PC?Pomůže teda vůbec napevno nastavit DNS nebo co vlastně reklamovat...něco u operátora?Díky za jakoukoliv radu......
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
DNS napevno určitě zkusit můžeš. V tom FAQ je i návod jak a na co.
Dík,když tak to zkusím.Adresa IP ze serveru DHCP zůstává na získávat automaticky?Má to něco společného s dynamickou nebo statickou IP vrouteru?Router ted sice zrovna nemám k dispozici,ale pokud ho připojím,musím něco podobného nastavit i v něm?Třeba nastavení dynamické IP na statickou a pod? Kde prosímtě zjistím DPS?Ve smlouvě to není a operátor mi ji nevim proč neřekl.Mám 802.cz.DNS se mění asi po nějakém čase třeba 1 dnu,že?To znamená zjistit co je aktuálně v sítovém připojení?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Když máš DHCP na PC, tak bys měl mít DHCP na routeru, což máš. Takže neměň nic na statickou.
DNS zjistíš přes příkaz "ipconfig /all" v příkazové řádce, když budeš připojený napřímo bez routeru. Nemělo by se měnit vůbec, to by se z toho poskytovatel zbláznil. Mění se v něm data, jeho IP ale je vždy stejná.
DNS zjistíš přes příkaz "ipconfig /all" v příkazové řádce, když budeš připojený napřímo bez routeru. Nemělo by se měnit vůbec, to by se z toho poskytovatel zbláznil. Mění se v něm data, jeho IP ale je vždy stejná.
Ahoj,prosímtě zrovna jsem připojený na internetu bez routeru k PC.Zatím to jde.Ale zkoušel jsem se připojit notebookem přes wifi na síť,kterou má soused (nezabezpečenou).Odpoledne to šlo,ale zrovna teď se na ní nelze připojit a píše to diagnostiku,že hostitele www seznam cz nemohl server DNS najít.Pravděpodobně došlo k výpadku serveru DNS.Nevím sice jestli požívá taky 802.cz,ale není to už nějaké celé divné?To by přece pak nemělo žádnou souvislost s mým routerem,který teď ani nemám doma?A není fakt nějaký problém se sítí?I když operátor tvrdí že ne?
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
pošlu sem jak mám nastavený router já (abys měl přehled o tom co jak vyplnit)
DHCP:
LAN:
WAN:
DHCP:
LAN:
WAN:
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
Díky za info.Tobě funguje router v pohodě?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jak se ti to zas stane, tak zkus pingnout DNS server.
Vypadlo to během dneška 2 krát.Ping mi nějak nejde zkopírovat,ale píše se tam toto:
Příkaz ping na 77.76.75.3 s délkou 32 bajtů
Vypršel časový limit žádosti
Statistika ping pro 77.76.75.3
Pakety odeslané=4 Přijaté=0 Ztracené =4 ztráta 100%
Příkaz ping na 77.76.75.3 s délkou 32 bajtů
Vypršel časový limit žádosti
Statistika ping pro 77.76.75.3
Pakety odeslané=4 Přijaté=0 Ztracené =4 ztráta 100%
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 6247
-
od Qinter
Zobrazit poslední příspěvek
28 črc 2024 12:26
-
- 6
- 2904
-
od kecalek
12 zář 2024 10:53
-
- 0
- 1767
-
od andrej71
26 bře 2025 22:07
-
- 0
- 1760
-
od walderan
25 úno 2025 11:41
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4836
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-