Nyní jsem v osmé třídě a asi půjdu na technické lyceum pak následně na ČVUT se zaměřením na informační technologie, ale problém je v tom, že nevím jestli mě programování bude bavit (na lyceu učí assembler, javu a C++). A proto bych se chtěl zeptat jaký jazyk by jste mi doporučili před tím než na lyceum pudu, opravdu nevím jestli mě to bude bavit a kvůli tomu si to chci vyzkoušet. O programování téměř nic nevím a proto bych byl rád i kdyby jste mi doporučili nějakou knihu pro ÚPLNÉHO začátečníka.
EDIT: jde mi hlavně o to abych pochopil princip programování
Jakým jazykem začít Vyřešeno
- defender3
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jakým jazykem začít
Můžeš začít na jakém jazyku chceš, asi nejlepší je začít Javou. Jo a jen k tomu lyceu, tak nevím zda je to nejlepší volba, protože to má víceméně všeobecné zaměření, ale to asi víš sám. Kup si nějakou učebnici jazyka C.
http://umarecka.cz/cze/pocitacova/progr ... e_jazyka_c
P.S. Přeji hodně zdaru v budoucnu se studiemi na ČVUT
http://umarecka.cz/cze/pocitacova/progr ... e_jazyka_c
P.S. Přeji hodně zdaru v budoucnu se studiemi na ČVUT

CPU : Intel Core 2 Quad Q9000 2.0 GHz , 1066 MHz FSB ; GK : NVIDIA GeForce GT240M 1024 MB ; HDD : 500 GB ; RAM : 4 ( 2+2 ) GB DDR2 1066 MHz ; OS : Microsoft Windows 7 Ultimate x64 ; MOUSE : Logitech MX518 ; SPEAKERS : Creative fatal1ty HS - 800 ; MOUSEPADS : SteelSeries QcK a RAZER Vespula
To lyceum má různý obory jako programování a výpočetní technika atd.
Ale ty školy nekomentujte. Jde mi jen o ten jazyk.
Ale ty školy nekomentujte. Jde mi jen o ten jazyk.
- defender3
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Jo věřim, teď sem se na to koukal a má to v sobě i informační technologie, sry můj fail, zkus to co sem ti doporučil výše.
CPU : Intel Core 2 Quad Q9000 2.0 GHz , 1066 MHz FSB ; GK : NVIDIA GeForce GT240M 1024 MB ; HDD : 500 GB ; RAM : 4 ( 2+2 ) GB DDR2 1066 MHz ; OS : Microsoft Windows 7 Ultimate x64 ; MOUSE : Logitech MX518 ; SPEAKERS : Creative fatal1ty HS - 800 ; MOUSEPADS : SteelSeries QcK a RAZER Vespula
Proč učebnici? Internet je jedna velká učebnice, dnes už se za učebnice programování neutrácí.
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
CS 1.6. The Best Game.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tady babo raď! Tedy každá rada drahá ale oceňuji snahu zjistit co téma obnáší.
Nejprve tedy k jazyku:
Jde o to že každý programovací jazyk má svoje příkazy nebo anglická slůvka zastupující určitou funkci a funkce pod stejným slovem se mohou v jednotlivých jazycích lišit. Pokud programuješ hodně v jednom jazyku časem se vypíšeš a příkazy mrskáš z hlavy jako násobilku. Nyní jde o to zdali se ti nebudou plést příkazy v jednotlivých jazycích a jestli ti doporučit začít třeba od psaní dávkových souborů přes Javu a potom dále k nějakému profesionálnímu jazyku. Kdy si budeš postupně zdokonalovat své logické myšlení a matiku. Nebo tě rovnou hodit do profesionálního programovacího jazyka. Je to všechno o postupně nabývaných znalostech a jejich množství abys slušně obstál.
No a protože vy mladí potřebujete výsledek co nejrychleji nejprve bych zkusil psát jednoduché dávkové soubory a následně postupoval dále.
Jinak jako lákadlo + další podrobnosti třeba zde viewtopic.php?f=46&t=60565
Nejprve tedy k jazyku:
Jde o to že každý programovací jazyk má svoje příkazy nebo anglická slůvka zastupující určitou funkci a funkce pod stejným slovem se mohou v jednotlivých jazycích lišit. Pokud programuješ hodně v jednom jazyku časem se vypíšeš a příkazy mrskáš z hlavy jako násobilku. Nyní jde o to zdali se ti nebudou plést příkazy v jednotlivých jazycích a jestli ti doporučit začít třeba od psaní dávkových souborů přes Javu a potom dále k nějakému profesionálnímu jazyku. Kdy si budeš postupně zdokonalovat své logické myšlení a matiku. Nebo tě rovnou hodit do profesionálního programovacího jazyka. Je to všechno o postupně nabývaných znalostech a jejich množství abys slušně obstál.
No a protože vy mladí potřebujete výsledek co nejrychleji nejprve bych zkusil psát jednoduché dávkové soubory a následně postupoval dále.
Jinak jako lákadlo + další podrobnosti třeba zde viewtopic.php?f=46&t=60565
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- defender3
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
king-surf píše:Proč učebnici? Internet je jedna velká učebnice, dnes už se za učebnice programování neutrácí.
Jo, ale on chtěl knihu.
To je hezký, ale jako zkušenější by jsi ho mohl upozornit, že knihy jsou mu k ničemu a má zajít ke strejdovi google.
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
CS 1.6. The Best Game.
CS 1.6. The Best Game.
Ovšem já potřebuju knihu která mě vše naučí ZCELA od začátku. A ne tutoriály pro pokoročilé, kterých je na netu mnoho.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já bych doporučil C#,je odvozen z C a C++ a jsou o něm dobré knížky, kde je vše do detailu popsané (jak vytvořit projekt, jak zkompilovat.....) a plno návodů
Naposledy upravil(a) domitea dne 04 pro 2010 12:35, celkem upraveno 1 x.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na co na například dávky potažmo příkazový řádek knihu
Jdi klávesy Win+R - napiš CMD - stik Enter - napiš help - stisk enter
Tady je první stránka tvé knihy začni se po jednom seznamovat s příkazy až budeš vědět co který dělá pokus se je skládat do jednoduché dávky.
Jdi klávesy Win+R - napiš CMD - stik Enter - napiš help - stisk enter
Tady je první stránka tvé knihy začni se po jednom seznamovat s příkazy až budeš vědět co který dělá pokus se je skládat do jednoduché dávky.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
pextr2142 > Programovací jazyky jsou o syntaxi.Dříve byl doporučován pro začátek Pascal.Je pro pochopení asi nejjednodušší.Začít by se dalo i v C/C++ ,je to nejrozšířenější.Ikdyž je dneska možná "IN" C#. Otázkou je co chceš programovat.Pokud aplikace pro Win,tak to se bez Win API neobejdeš.Já bych začal s WinAPI,postupně přidal třídy a objekty.
Zpět na “Programování a tvorba webu”