Potřebuji pomoct s nastavením TP-Linku WR941ND. Mám modem od TP Link TD8810 a je nastaven na PPOE, LLC, VCI je 8 a 48. Připojení od T-mobile. Když připojím ten 8810 na 941 tak mě to jde až do konce a nakonec mě to napíše failed to verifly router settings. Nevím co s tím.
Moc díky Libor
Pomoc s nastavením Wi-Fi TP-Link Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomoc s nastavením Wi-Fi TP-Link
Jak jsi nastavoval tu 941? Ono "mě to jde až do konce a nakonec mě to napíše failed to verifly router settings" není moc vypovídající.
Když jsi připojený přímo na modem tak dostaneš jakou IP?
Když jsi připojený přímo na modem tak dostaneš jakou IP?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Vítej na PC-HELP
1) Jak je nastaven modem na přidělovaní adres. Zjistíš to na vlastnostech TCPIP síťové karty, mělo by být DHCP automaticky.
1) Připojuješ ten Wifi router na modem, např. do LAN1?
2) Na routeru nastavíš položku menu WAN na IP Dynamic (modem přiděluje IP adresu automaticky, stejně jako té síťové kartě)
1) Jak je nastaven modem na přidělovaní adres. Zjistíš to na vlastnostech TCPIP síťové karty, mělo by být DHCP automaticky.
1) Připojuješ ten Wifi router na modem, např. do LAN1?
2) Na routeru nastavíš položku menu WAN na IP Dynamic (modem přiděluje IP adresu automaticky, stejně jako té síťové kartě)
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Moc se vtom nevyznám. Měl jsem Zyxel 600 a ten měl minimální doasah. tak jsem koupil tu 941. Jenže ta nemá modem. Tak jsem jel do alzy a koupil k tomu tu 8810. Po různých peripetiích se mě podařilo tu 8810 zprovoznit. A teď teda ten modem má jeden vstup LINE a jeden výstup LAN. IP mě modem píše 192.168.1.1 Když ten LAN propojím do WLAN té 941 a LAN1 propojím s poč. tak už se to nepřipojí. T-mobile má user name adsl a heslo adsl,to tam dávám.Na routeru mám IP Dynamic.
((( a nic. Díky Libor

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Připojuješ to do WAN, ne do WLAN - to by byl nesmysl 
Bijou se ti DHCP rozsahy. Musíš na té 941 změnit LAN IP routeru na 10.0.0.1 a DHCP rozsah na 10.0.0.100-10.0.0.200
Potom by to už mělo jet.

Bijou se ti DHCP rozsahy. Musíš na té 941 změnit LAN IP routeru na 10.0.0.1 a DHCP rozsah na 10.0.0.100-10.0.0.200
Potom by to už mělo jet.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Jenže já se nedostanu vůbec do nastavení abych to mohl změnit. Nebo nevím kde to hledat. Všechno jede automaticky a nikam mě to nepustí. Za ten Wlan se omlouvám. Libor
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Omlouvat se nemusíš 
Odpoj router od modemu a nech ho spojený jen s PC a do prohlížeče dej IP 192.168.1.1 a to DHCP změň přímo ve web-managementu

Odpoj router od modemu a nech ho spojený jen s PC a do prohlížeče dej IP 192.168.1.1 a to DHCP změň přímo ve web-managementu
Asi se ptám jako blbec ale to DHCP mám změnit kde?
DHCP Settings
DHCP Server: Disable ° Enable
Start IP Address: 192.168.1.100
End IP Address: 192.168.1.199
Address Lease Time: 120 minutes (1~2880 minutes, the default value is 120)
Default Gateway: 192.168.1.1 (optional)
Default Domain: (optional)
Primary DNS: 0 (optional)
Secondary DNS: 0 (optional)
Libor
DHCP Settings
DHCP Server: Disable ° Enable
Address Lease Time: 120 minutes (1~2880 minutes, the default value is 120)
Default Gateway: 192.168.1.1 (optional)
Default Domain: (optional)
Primary DNS: 0 (optional)
Secondary DNS: 0 (optional)
Libor
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Dej tam DHCP Enable. Pak by router měl dostat adresu od modemu automaticky a nemuíš se o to starat. Jestli jsou toto údaje z routeru tedy??
Změna, to je nastavení LAN na routeru, že? Pokud možno napiš, kterého zařízení se ty údaje týkají. Jinak když zapojíš modem do PC, Internet jede v pohodě?
Změna, to je nastavení LAN na routeru, že? Pokud možno napiš, kterého zařízení se ty údaje týkají. Jinak když zapojíš modem do PC, Internet jede v pohodě?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
DHCP Enable je zaškrtnutý. Když zapojím modem do NB tak to jede v pohodě. Ale když chci modem propojit s routerem tak už se na router na net nepřipojí. Týká se to TP-Link WR941ND. Už u toho sedím 6 hodin
(( Libor

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Toto změň na ty hodnoty, které jsem psal. Musíš mít předtím ale zěmněnou tu LAN IP routeru. Potom už jen ulož nastavení a rebootuj router
Toto změň na ty hodnoty, které jsem psal. Musíš mít předtím ale zěmněnou tu LAN IP routeru. Potom už jen ulož nastavení a rebootuj router
Re: Pomoc s nastavením Wi-Fi TP-Link Vyřešeno
Už to jede! 5.12. jsem to vzdal, protože to nešlo. Už jsem fakt nevěděl jak dál. Dostal jsem se k tomu až dnes. Všechno jsem resetoval, ale pořádně. Strčil jsem do resetu drát a držel ho tam asi 2 min. Pak jsem začal znovu podle vašich rad s čistou hlavou. Ještě jsem použil tuto stránku http://woko.snedl.net/navod-jak-nastavi ... tl-wr542g/ a asi po hoďce to jelo. Takže tímto vám všem díky za trpělivost. Libor
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2915
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
27 led 2025 16:39
-
-
Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 1906
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
03 dub 2025 20:50
-
-
-
Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky - 1
- 2417