Jakým jazykem začít Vyřešeno
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jakým jazykem začít
Jinak tady máš případně knihy zdarma od Microsoftu k programování v různých jazycích
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Sender píše:pextr2142 > Programovací jazyky jsou o syntaxi.
Ty jsi otoman? O čem jsi? Co jsi vlastně tou floskulí, že „jsou o syntaxi“ chtěl říct?
Pokud srovnáš například Assembler, C a Visual Basic.NET, jistě se neliší jen syntaxí. Co tedy znamená, že „jsou o syntaxi“?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Jasně že myslím vyšší programovací jazyky.Nedovedu si představit psát vše v ASM ,ale jsou záležitosti se kterými to jinak nejde.Vše má své klady a zápory.
Takže i když se tam učí C++ a java mam začít se samotným C?
- defender3
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Ano. Uči se to na většině škol takto zaměřených.
CPU : Intel Core 2 Quad Q9000 2.0 GHz , 1066 MHz FSB ; GK : NVIDIA GeForce GT240M 1024 MB ; HDD : 500 GB ; RAM : 4 ( 2+2 ) GB DDR2 1066 MHz ; OS : Microsoft Windows 7 Ultimate x64 ; MOUSE : Logitech MX518 ; SPEAKERS : Creative fatal1ty HS - 800 ; MOUSEPADS : SteelSeries QcK a RAZER Vespula
Co říkáte na knihu java bez předchozích znalostí?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud ti můžu doporučit dobrou knihu, tak je to Mistrovství v C++ od Stephena Praty . Je pro úplné začátečníky.
Pokud umíš C++, umíš vlastně i C. (stačí si nastudovat jemné rozdíly) C++ je defacto C s objektovou nadstavbou.
Jak zvládneš objekty, budeš se zase rychleji učit třeba Javu. Já bych se potom spíše zaměřil na C#. K tomu bych časem lehce nakousl ASM. Občas je to třeba.
Když dobře zvládneš C++, můžeš se začít učit programovat přímo pro konkrétní operační systémy. Např. dobře zvládnout Win API není žádná legrace.
Mě osobně stačí C, C++ a ASM, ale já se tím neživím.
Pokud umíš C++, umíš vlastně i C. (stačí si nastudovat jemné rozdíly) C++ je defacto C s objektovou nadstavbou.
Jak zvládneš objekty, budeš se zase rychleji učit třeba Javu. Já bych se potom spíše zaměřil na C#. K tomu bych časem lehce nakousl ASM. Občas je to třeba.
Když dobře zvládneš C++, můžeš se začít učit programovat přímo pro konkrétní operační systémy. Např. dobře zvládnout Win API není žádná legrace.
Mě osobně stačí C, C++ a ASM, ale já se tím neživím.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
To mistrovsví v c++, už je moc drahý. Maximálně tak do 500 Kč.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Začal bych čímkoliv. Nejdříve je potřeba se naučit přemýšlet trochu jinak, než jsme zvyklí v běžném životě a pokud toto budeš ovládat, pak je jedno, jakým jazykem to obalíš. Hlavně bych se nesnažil nic uspěchat a nechal to až na tu školu. Já jsem kdysi dávno začínal s BASICem a jelikož v těch dobách neexistovala v této zemi žádná literatura, učil jsem se metodou pokus-omyl a takto se prokousávám programy dodnes. Sice nepíši programy pro počítače, ale pro stroje, mnohé je však velmi podobné a díky mému samouctví v začátcích, se v mých programech dnes nikdo nevyzná a pokud by chtěl změnit jen jedinou proměnnou, bude pro něj jednodušší, napsat celý program znovu.
A ještě maličkost. Neboj se, že by tě programování nebavilo. Podle toho, jak vidíš linky své budoucnosti, nebudeš určitě po technické stránce za stupida
a jako takového, tě to bude bavit. Počkej, až vypotíš první prográmek, který bude dělat přesně to, co budeš chtít. A to nemluvím o tom, co zažívám třeba já, když postavíme novou mašinu, já k ní navrhnu elektrické a pneumatické obvody, zapojím to, napíši program a pak ho s chvějící se rukou přehraji do řídící jednotky a ono to funguje. A co teprve, když to funguje napoprvé...

A ještě maličkost. Neboj se, že by tě programování nebavilo. Podle toho, jak vidíš linky své budoucnosti, nebudeš určitě po technické stránce za stupida

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Tak asi začnu javou ta mě láká nejvíc a koupím knihu myslíme objektově v jazyku java.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych začal spíš s něčím jako "Začínáme programovat", "Algoritmy", atd, abych pochopil vůbec strukturu kódu, podmínky, cykly, atd... Ale to je věc názoru.
Pokud vybíráš knížku Java, tak se poohlédni po titulech p. Pecinovského, což je náš přední odborník na výuku programovacích technik v Java (mim jiné).
Pokud vybíráš knížku Java, tak se poohlédni po titulech p. Pecinovského, což je náš přední odborník na výuku programovacích technik v Java (mim jiné).
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Já jsem začínal na C++ a to s knížkou "Naučte se C++ za 21 dní" (za těch 21 dní jsem to nedal :-) ) a je to perfektní knížka, kde je všechno vysvětleno hezky podrobně, od základů a moc pěkně, že i když jsi zatím programováním nedotčený, pochopíš snadno a rychle :) Tu knížku napsal nějaký Jesse Liberty
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
Zpět na “Programování a tvorba webu”