Zdravím, skládal sem si PC, vsechno sem zapojil správně a pri zapnuti pc mi nejede monitor
Sestava:
zdroj Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W OEM
MB Asrock M3N78D
CPU AMD Phenom II X2 555 Black Edition
RAM Kingston HyperX Genesis 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz
GK Gainward GTX46j0 768MB GDDR5 1145
Zkusil sem snad vše, co jsem na netu našel, výtahnout GK, znovu vložit, vyjmout baterii ze Zakl., vytáhnout a vložit cpu, skontrolovat kabely, měnit ramky, monitor mi na jiném PC jede v pohode a už si fakt nevím rady.. za každou radu nebo nápad předem díky.
Nejede monitor
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nejede monitor
Nejprve několik otázek. Je základní deska připevněna do bedny přes distanční sloupky? Máš připojené napájení procesoru a grafické karty? Ozve se po spuštění PC nějaký zvuk? Točí se ventilátory?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
deska je zapojena pres distanci sloupky, ventilatory se toci a napajeni ke graf. karte je taky, napajeni k procesoru, jestli je to ten osmy pin, tak je taky pripojen, zvuk se zadny neozve
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
K napájení procesoru je ještě 4, nebo 6 pin. Zkontroluj připojení všech kabelů podle manuálu k základní desce. Sedí dobře chladič s ventilátorem na procesoru a nezapomenul jsi na teplo vodivou pastu, pokud již nebyla přímo na chladiči nanesena?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
http://img576.imageshack.us/img576/5425/gallery5351485138524.jpgto co mam vybarveny mam zapojeny..., samozrejme krome vetracku, fan na chladici atd.
jinak chladic mam http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=000000000000000O9F, pasta na nem byla, a vzhledem k pridelavani k patici je i narazena procesor
edit: tak ted stoprocentne vim, ze ta grafika, asi neodesila vubec signal do monitoru, protoze monitor mi pise not cable connected, kdyz ho dam do jineho pocitace, tak pise no signal..., ale vetracek na graf se toci... tak nevim a grafika je funkcni taky
jinak chladic mam http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=000000000000000O9F, pasta na nem byla, a vzhledem k pridelavani k patici je i narazena procesor
edit: tak ted stoprocentne vim, ze ta grafika, asi neodesila vubec signal do monitoru, protoze monitor mi pise not cable connected, kdyz ho dam do jineho pocitace, tak pise no signal..., ale vetracek na graf se toci... tak nevim a grafika je funkcni taky
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podle toho co píšeš
je monitor nefunkční i u jiného počítače, nebo jej máš špatně propojen s počítačem.kdyz ho dam do jineho pocitace, tak pise no signal
spatne sem to podal..., monitor je funkcni, kdyz zapojim kabel do skladaneho PC, tak se mi na monitoru napise no cabel connected, kdyz kabel dam do druheho pocitace, tak aniz bych ten pocitac, zapnul, tak se na monitoru objevi no signal... takze, graficka karta nejspis neodesila zadny signal do monitoru, ale vetracek se toci...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Odzkoušej monitor se signálem, zda není vadný třeba kabel ap. Pak nech v PC je jednu paměť a ostatní odpoj a zkus zda PC naběhne s nějakou chybou. Tak postupně odzkoušej obě paměti. Vyměňuj je ve vypnutém PC a pozor na statický el. náboj. Zkontroluj i propojení všech propojek bedny se základní deskou.
Pořád to samé, vůbec nevím co může být spatně..., Celou sestavu sem znova rozmontoval a začal znova, zkoušel sem jen CPU+RAM+GK a nic, procesor vytaženej, znovu vloženej, GK to samé, ramky sem prohazoval, Baterku z MB sem vyndaval, začínám mít pocit, že to bude něco s MB,
bohužel nemám kolem sebe nikoho od koho bych si mohl vypůjčit nějaké železo abych mohl zkoušet...
bohužel nemám kolem sebe nikoho od koho bych si mohl vypůjčit nějaké železo abych mohl zkoušet...
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus vyjmout všechy komponenty a slož to na stole, možná prostě něco blbě skládáš.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
nechapu "sloz to na stole", to mam jako si na stul postavit zakl. desku a do ni vsechno nastrkat? bez bedny?
EDIT: právě jsem zjistil, že mi nefunguje tlačítko restart, může to s tím nějak souviset?
EDIT: právě jsem zjistil, že mi nefunguje tlačítko restart, může to s tím nějak souviset?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Pak máš tedy blbě zapojený konektory hdd pwd sw reset atd zkontroluj s manualem k základní desce.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 10867
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41