Pc MB ECS ge force 6100sm-m, AMD Athlon 64 x2 5000+, GK ati 1950 Pci-e, Ram A-data 2x1gb dual, zdroj Micase 400w.
Počítač se sám od sebe vypíná. Někdy hned, někdy po naběhnutí systému, někdy po hodině. Prostě v něm cvakne a konec. Vyměnil jsem zdroj, zkusil jsem běh bez GK, Vyměnil jsem HDD i se systémem a popřehazoval ramky. Nic nepomohlo. Teploty podle HW monitoru dobré. Jen v řádku
+12v je 4,98v
-12v je -4,98v
-5v je -11.98v
Jsou to jenom přeházené řádky nebo je něco špatně.
Počítač se sám od sebe vypíná. Někdy hned, někdy po hodině…*
Počítač se sám od sebe vypíná. Někdy hned, někdy po hodině…*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 13 pro 2010 00:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „vypnutí pc“, který svou minimální informační hodnotou porušoval pravidla fóra.
Důvod: Oprava nadpisu „vypnutí pc“, který svou minimální informační hodnotou porušoval pravidla fóra.
Re: vypnutí pc
možná zkus projet PC nějakým anitiwirákem pokuť se ti to teda nevypne...
Gigabyte ga-870a-usb3 / Kingston 8GB KIT DDR3 1333MHz / AMD Phenom II X4 965 /
Sapphire HD 5750 1GB / Windwos 7 64bit / OCZ ModXStream Pro 600W / Akasa Freedom Xone
Sapphire HD 5750 1GB / Windwos 7 64bit / OCZ ModXStream Pro 600W / Akasa Freedom Xone
Viz. výše, provedl jsem výměnu HDD i se systémem.
Intel core i5,Ram 8 Gb,HD Seagate Baracuda 500Gb SataII, NVIDIA GeForce GTX 1060 6Gb
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkontroluj napětí v BIOSu. Pokud tam jsou stejné hodnoty je div, že PC naběhne.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Tak ty řádky asi přeházené nejsou co? Dnes už se k tomu nedostanu, Včera jsem zkoušel bios na default a nepomohlo to. Co by mohlo způsobit jinou voltáž? Zdroj jsem zkoušel úplně nový 500w.
Intel core i5,Ram 8 Gb,HD Seagate Baracuda 500Gb SataII, NVIDIA GeForce GTX 1060 6Gb
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Počítač se sám od sebe vypíná. Někdy hned, někdy po hodi
Připrav se na testování všech komponent, včetně desky. Jako první byl na pořadu dne zdroj, ale pokud si zkoušel jiný, jde se dál. Na paměti pust memtest.
Pokud se nic neobjeví, odpoj všechny zařízení jako CD, DVD, floppy, další disk. Pokud se PC vypne, viděl bych to desku nebo zdroj (pro jistotu bych zkusil ještě jiný). Restarty bych přisoudil pamětem nebo GK.
Pokud se nic neobjeví, odpoj všechny zařízení jako CD, DVD, floppy, další disk. Pokud se PC vypne, viděl bych to desku nebo zdroj (pro jistotu bych zkusil ještě jiný). Restarty bych přisoudil pamětem nebo GK.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Krom memtesu jsem zkoušel odpojit úplně všechno (GK, DVD ,USB) Zdroj je nový, ale i ten původní jsem testoval v jiném compu a ok.Paměti jsem zkoušel pouze prohazovat ve slotech, nebo použít pouze jeden slot a obráceně. Jediné co jsem ještě netestoval je MB a procesor, nevim jak?
Nerad napovídám, ale na některých kondenzátorech už není patrný křížek na povrchu a i když nejsou prasklé (alespoň vizuelně) zdají se být oproti ostatním vypouklé. Je jich asi pět. Může to být ten problém s voltáží? PC se nikdy nerestartuje, ale vypne (cvakne a vypne)
Nerad napovídám, ale na některých kondenzátorech už není patrný křížek na povrchu a i když nejsou prasklé (alespoň vizuelně) zdají se být oproti ostatním vypouklé. Je jich asi pět. Může to být ten problém s voltáží? PC se nikdy nerestartuje, ale vypne (cvakne a vypne)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Sám sis odpověděl:) Je to pravděpodobně tou deskou.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Tak jsem nakonec vyměnil celou desku i se zdrojem. Po zapojení PC bez problémů běží. Hodnoty, alespoň ty plusové se při testu HW monitoru srovnaly, mínusové bohužel ne. Např. -12 - je -8,64
-5 - je -13,1.
-5 - je -13,1.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus HWiNFO32
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Ok, díky za radu. Měl bych ještě jeden debilní dotaz mimo mísu. Pojede mi notebook bez baterie pouze při zapojení do el. sítě??
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7150
-
od Luk4579