Bios zřejmě detekuje harddisk (první obrazovka při spuštění PC zobrazí model disku IDE Channel 0 Master: NONE, IDE Channel 2 master: Samsung...). Zdá se, že disk se točí (je zahřátý a kontrolka bliká).
Když se ale snažím cokoliv s ním udělat (vymazat, vytvořit partition, spustit diagnostickou utilitu od výrobce), není možné ho nalézt. Ještě včera to šlo a při random surface testu to hlásilo chyby, ale fungoval. Parted magic se ukazuje jako unknown model.
Myslíte, že odešel do věčných lovišť, nebo může být problém třeba v tom, že IDE Channel 0 Master se ukazuje NONE a může jít o chybu nastavení v biosu? Díky
Není možné detekovat HDD (vadný disk?) Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Není možné detekovat HDD (vadný disk?)
Naposledy upravil(a) hipiry dne 13 pro 2010 18:47, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Re: Není možné detekovat HDD (vadný disk?)
Zkusil bych ho dát na konec jiné kšandy - jako master, možná se najde?
-
- Pohlaví:
Na konec jiné kšandy? Co to znamená?
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkusil bych ho dát na konec jiné kšandy
Myšleno na konec jiného kabelu. Některý HDD blbnou, když nejsou na konci kabelu a jiný HDD či DVD-ROM na tom kabelu není.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- Pohlaví:
Zkusil jsem teda prohodit kabel s DVDromkou a zdá se, že žádná změna
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Není možné detekovat HDD (vadný disk?) Vyřešeno
Zkus ve Správci zařízení odebrat uvedený IDE řadič a restartuj PC. Ovladač se znovu nainstaluje a pokud byla závada způsobena řadičem, zobrazí disk. Pokud je vadný disk, tak bohužel.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
Do správce zařízení se nedostanu, uvedený problém mi brání v nainstalování OS
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Promiň, domníval jsem se, že máš systém na druhém disku. Pokud PC nenaběhne, tak se nemůžeš do Správce zařízení dostat. Zkus, máš-li tu možnost, zapojit jej jako druhý disk v jiném PC (třeba u kámoše) a pak spustit PC zda disk nalezne.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Pohlaví:
Tu možnost bohužel nemám, jsem student daleko od rodiny a všichni kolem mě mají notebooky.
Doplnění 15:57
Nástroj Harddisk Health inspection v Parted Magic tvrdí, že nelze načíst SMART data
Doplnění 17:09
Gparted občas hlásí, že detekoval zamknutou partition (radí unmount, ale nepřišel jsem na to co mám unmountnout), je možné, že by problém souvisel s tímhle?
Doplnění 17:29
Při pokusu o instalaci windows se v okně pro výběr cílové partition pro system objevuje Disc 0 Unallocated Space
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Pro 2010 18:34) ---
Myslít tedy, že je možné ještě něco udělat, nebo mám poslat disk na reklamaci?
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Pro 2010 23:21) ---
Zkouším Low level format disku nulama a zatím mě to plní nadějí (přesto, že to trvá už 16 hodin a asi další 4 ještě bude:)
Doplnění 15:57
Nástroj Harddisk Health inspection v Parted Magic tvrdí, že nelze načíst SMART data
Doplnění 17:09
Gparted občas hlásí, že detekoval zamknutou partition (radí unmount, ale nepřišel jsem na to co mám unmountnout), je možné, že by problém souvisel s tímhle?
Doplnění 17:29
Při pokusu o instalaci windows se v okně pro výběr cílové partition pro system objevuje Disc 0 Unallocated Space
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Pro 2010 18:34) ---
Myslít tedy, že je možné ještě něco udělat, nebo mám poslat disk na reklamaci?
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Pro 2010 23:21) ---
Zkouším Low level format disku nulama a zatím mě to plní nadějí (přesto, že to trvá už 16 hodin a asi další 4 ještě bude:)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 3893
-
od Dergon
Zobrazit poslední příspěvek
28 črc 2024 20:47