Jaký disk pouze na ukládání dat?
Jaký disk pouze na ukládání dat?
Ahoj, pomalu ale jistě mi dochází místo na disku, zkoušel jsem to čistit a skoro nic jsem nevyčistil. Mám WD 500GB Caviar Blue, a pak externí 2,5" Scorpio Blue, ale přemýšlím k narozeninám, že bych chtěl 1TB. Chci normální 3,5 Sata, nějaký ten Eco 5400ot., nevím, jak jsou na tom Samsungy, nebo jsou lepší WD Caviar Greeny? Díky za tipy 

Re: Jaký disk pouze na ukládání dat?
Harddisky nejsou moc vhodné na dlouhodobé ukládání / zálohování cenných dat, protože se často stane, že z ničeho nic odejdou, více viz >>> viewtopic.php?f=40&t=60946&start=14
Tak mě nejde o zálohování důležitých dat. Jsou to nastahované seriály a tak, které se mi nechce mazat a stahovat znovu, fotky a tak.
Tak pro mě to jsou důležitá data
V mém případě bych šáhl po tomhle >>> http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80147 (2 TB by mě byli sympatičtější, ale bohužel jsou se 4 KB sektory). Pro tebou požadovanou kapacitu je pak vhodný tento kousek [b]>>>[/b] http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72618

No za stejnou cenu 1 i 1,5, co asi vezmu.
Chystají výrobci disků něco nového? Přece jen, za čtvrt roku (+ -) se to ještě může změnit ne?
Jinak teď mám tenhle disk, je to pořád stejná sata?
Chystají výrobci disků něco nového? Přece jen, za čtvrt roku (+ -) se to ještě může změnit ne?
Jinak teď mám tenhle disk, je to pořád stejná sata?
Někdy se to změní za den, jestli nechceš kupovat nyní, tak se ptáš zbytečně. A ano, 1,5 TB se cenově jeví nejvhodněji.
No, zatím spíš koukám do budoucnosti, až budu kupovat RAM, koupím s tím i ten disk. Uvidím kdy to bude. Jinak díky za tipy a rady.
A ta Sata je pořád stejná (asi jo, ale ptám se pro jistotu.)?
A ta Sata je pořád stejná (asi jo, ale ptám se pro jistotu.)?
Zde je to SATA II, která je kompatibilní s I i III. Později bude lepší jít do SATA III, ale na její plné využití je potřeba odpovídající deska.
[url=eu.msi.com/index.php?func=prodmbspec&maincat_no=1&cat2_no=170&cat3_no=&prod_no=1839]Tuhle[/url] desku mam. Myslim ze to ma sata 2. Ale nevim? Koukni na to prosim.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš tam 6x SATA II
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
X píše:Harddisky nejsou moc vhodné na dlouhodobé ukládání / zálohování cenných dat, protože se často stane, že z ničeho nic odejdou, více viz >>> http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=4 ... 6&start=14
Nestraš víc než je nutné

Osobně moc nevěřím v externí HDD. Jen dodám, že stále nám fungují i HDD staré 11 let, takže ... to není tak zlé jak vypovídáš.
Navíc jiné možnosti uchování důležitých dat? CD/DVD - blbost, internetová úložiště zdarma - blbost, internetová úložiště placená - už lepší, ale v každém případě to bude chtít člověk vlastnit také k okamžitému použití a navíc je zde nedůvěra kamkoliv jinam dávat citlivá důležitá data.
Nebál bych se vzít WD Green. Můj osobní, ničím nepodložený názor je ten, že současné WD harddisky jsou kvalitnější. Samsung má fakt sériovky (sériovky - špatný výraz, žádný jiný mě teď nenapadá) o čemž vypovídá nižší cena, ale ty jsou také v pořádku.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
No osobne mam taky WD radsi. Ted jsem ve skole na mobilu, tak se na to doma kouknu. Tady je to pomaly. Jinak me se libi to WD co jsem posilal v prvnim postu (myslim)
EDIT: tak neposilal, bylo to WD caviar green na alfacompu asi za 1500
EDIT: tak neposilal, bylo to WD caviar green na alfacompu asi za 1500
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 5282
-
od 4Lift