Pravda v psané životnosti to tak bude. Ale DVD (malá kapacita a při velkém množství, skladování, náročné vyhledávání apod). Je jasné a doufám, že mě nikdo špatně nepochopil, že nelze zapsat data na disk a myslet si, že se k nim za 80 let vrátí. Já ve svých úvahách však nepředpokládám, že člověk nebude v budoucnosti kupovat nové HDD (či jiná media, která je nahradí) s vyšší kapacitou.
Příklad. Mám data na několika HDD. Za dva roky si (ať už naráz nebo postupně) pořídím nový PC a data přesunu ze starých HDD (zůstanou na jednom) na nové HDD.
Viry - to už jsme zase někde jinde. Zloději, světová válka, katastrofa apod. to bych sem netahal. Každý uživatel se má o svá (jakkákoliv) uložená data pečlivě starat a chránit si je. Antivir apod. Jiné téma.
Spočítej si cenu tvých uvažovaných kvalitních médií v kapacitě 1TB a porovnej s cenou průměrného HDD v této kapacitě. A věř, že toto zboží mám doma 90ks takže vím o čem mluvíš a používám
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... E09F09J92D
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540