wi-fi sítě a jejich příjem
wi-fi sítě a jejich příjem
Mám svůj AP přístupový bod propřístup na internet a bohužel se mi nedaří chytit kvalitní a stálý příjem wifi signálu!Některé sítě chvíli fungují chvíli ne,kolísá síla a kvalita signálu,takže připojení k internetu vypadává a jak to tak bývá v nejmémě vhodné chvíli to nejde vůbec,když potřebuji rychle něco vyřídit!Na některé wifi sítě se nedá připojit vůbec,na některé se sice připojíte,ale není přístup na internet!Kde se dají sehnat informace o wifi sítích ve svém okolí?Proč to stále takhle zlobí a bude to někdy dobře fungovat?Pomohla by střešní wi-fi antena?
Re: wi-fi sítě a jejich příjem
Ahoj.
Pokud bydlíš v paneláčku, tak zkus nalepit na dveře dotaz a třeba se Ti někdo ozve.
Po pravdě Ti moc nerozumím. Chceš se připojovat přes něčí domácí síť, nebo máte tam kde bydlíš provozovatele, který nabízí "bezdrátové" připojení?
Pokud bydlíš v paneláčku, tak zkus nalepit na dveře dotaz a třeba se Ti někdo ozve.
Po pravdě Ti moc nerozumím. Chceš se připojovat přes něčí domácí síť, nebo máte tam kde bydlíš provozovatele, který nabízí "bezdrátové" připojení?
Vždy jsem bojoval s vyhledáváním. Asi špatně volím slova...
Tak mě prosím nebijte!
Tak mě prosím nebijte!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
WiFi sítě jsou komerční - ty jsou zpravidla chráněny proti nežádoucímu přístupu a zpoplatněny. Pak jsou veřejné sítě, které ovšem nezaručují trvalé připojení a jsou zdarma. Zpravidla záleží kolik účastníků ji momentálně využívá. Dále jsou to soukromé sítě, zpravidla malých firem i rodin, která jsou též zpravidla chráněny proti nežádoucímu přístupu, ale jsou i provozovány někdy jednotlivci, kteří žádnou ochranu nepoužívají. Problém WiFi sítí na kmitočtu 2,4 GHz obzvláště v místě s větší hustotou těchto sítí, je vzájemné rušení, které snižuje jejich propustnost a tím i rychlost (nutnost opakování paketů). Zpravidla lépe na tom jsou Wifi sítě na kmitočtu 5 GHz, jichž je méně a tím jsou i méně rušeny (provozovatel této sítě musí mít licenci). Zkus zapátrat na internetu přes Google při zadání bydliště, či nejbližšího většího města a nebo se poptat u prodejců výpočetní techniky v okolí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zdravím, mám dotaz. Ještě před týdnem jsem jsem byl připojen k místnímu providerovi přes AP a následně wifi router značky TP link. Signál z tohoto zařízení jsem chytal bez problémů až 30m na zahradě. Nyní jsem však přešel k O2 na rychlejší připojení ADSL a na to jsem potřeboval ADSL modem 2+. Jelikož jsem se chtěl opět připojovat přes wifi, pořídil jsem si TP-LINK TD-W8901GB, ale signál z tohoto zařízení je mizerný a nechytám jej ani v celém bytě. Prosím poradťe kde může být problém a jak signál zvýšit. (Anténa je úplně sstejná jako u předchozího zařízení stejného výrobce) Předem děkuji za odpověď. Michal
jSOU TADY VEŘEJNÉ WIFI SÍTĚ(PRAHA9NET,BEZDRÁTOVÁ PRAHA,Default,aj.Bohužel jsme nízký panelák mezi vysokými a ty hotspoty PRAHA9NET a BEZDRÁTOVÁ PRAHA jsou dle mapy na netu na dalším domě za tím vysokým,tudíž je z nich slabý signál,ten Default je někde naproti a byl jednu dobu docela dobrý,ale potom se ztratil!Pomohla by ta střešní wi-fi antena?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Venkovní antény mají rozhodně vyšší zisk než ta na routeru, nebo na Wifi kartě, ale modem by musel být poblíž antény a teprve od něj kabel do PC síťové karty, Pokud by byl od antény hodně dlouhý kabel,sznížil by se signál přivedený až k PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
K venkovní anteně mám připojitelný access point(802.11n),který je propojený přes linkový kabel(RJ45)s wi-fi routerem(802.11n+) a ten je propojen wi-fi signálem s počítačem a mám na tom i tiskárnu přes wifi!Wi-fi signál je přenosová rychlost 56 Mb/s a přes síťový kabel(RJ45)až 100 Mb/s,takže se to co se ztratí cestou z antény k access pointu snad zase zesílí!?Na počítači je wi-fi signál 100% jak z routeru,tak přímo z access pointu,který má také vlastní wi-fi síť!Ten access point je nastaven na automatickou detekci sítě a připojuje se k síti s nejkvalitnějším signálem a pokudmožnopřístupem k internetu!Pomohl by sinější access point na radiové ozhraní 802.11n k lepšímu přijmu vzdálenějších wi-fi sítí?Koupil jsem si access point 802.11n a je to o něco málo lepší,ale úplně ono to stále není!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4719
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
Zpět na “Komunikace na internetu”