Ahoj vsem,posledni dobou se mi opet zpomalil Pc...vsiml jsem si pri sledovani CPU-Z ze jakmile zapnu pocitac,snizi se mi nasobic o 50% (ze 14 na 7) a na te hranici se pohybuje...obcas vyskoci na tech 14,alebehem par vterin zase padne...
jde mi o to ze procesor tim padem bezi na polovicni vykon,ktery potom nestaci...
Procesor je starsi AMD X2 7850 BE
Deska Asus M3N78 - vm
Ram 4GB
system cisty...
Muzete mi nekdo poradit ?
Diky za jakekoliv rady...
Amd-Polovicni vykon
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Amd-Polovicni vykon
Zkus vypnout cool´n´quiet v BIOSu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
vypnuty je...
i kdyby byl zapnuty,tohle se deje vicemene hned po startu...
i kdyby byl zapnuty,tohle se deje vicemene hned po startu...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Právěže kdyby byl zaplý, tak se to může snižovat až moc nebo nereagovat přesně dle aktuálních potřeb. Když je vyplé c´n´q tak se to pořád snižuje? Nemáš nainstalovaný nějaký další soft na snižování spotřeby nebo tak?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
nemam...
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já v tom nevidím problém.To že funguje řízení spotřeby a procesor si snižuje při nečinosti násobič je přece naprosto běžné a v pořádku.Jakmile totiž spustíš náročnější operaci,tak násobič okamžitě vyskočí a procesor jede naplno.Zkus si spustit program CPU-Z s oknem kde máš údaje o procesoru a jeho násobiči - pak spusť nějakou náročnější aplikaci (třeba test výkonu ve WinRARu) a uvidíš sám.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Přesně jak píše Marfy.Mám to tak nastaveno a funguje to bez problému.

jen je teda divny,proc se to posledn dobou opet trochu zpomalilo...
V kazdym pripade zatim moc dik
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Můžu ti to ukázat i na obrázcích níže.První obrázek je při 100% využití procesoru v testu ve WinRAR,druhý těsně po skončení testu.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Poku ale c´n´q vypl v biosu a žádnou jinou šetřící utilitu dle jeho slov nemá tak to nemá co snižovat.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Frekvenci lze jednodušeji sledovat v miniaplikaci ALL CPU Meter 3.3
- Přílohy
-
- miniaplikace.jpg (12.19 KiB) Zobrazeno 428 x
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Spoření má snad už dnes každý procesor.Další na kontrolu+výpis komponent-
Pokud se ti zpomaluje pc tak vyčistit a defregmentace.-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-