V počítači mám 4 HDD nad sebou. 3 HDD mají teplotu 35-37st, ale překvapivě spodní má teplotu 43st a když ho déle (cca půl hodiny) plně využívám, rozpálí se skoro až k 50st. Přendat ho nemám kam, vyndavat ho nechci. Přitom je přímo za ventilátorem. Čekal bych, že se bude přehřívat některý z prostředních, ale je to krajní. Koš na HDD sice proudění vzduchu trochu brání, ale rozhodně ne víc na kraji, než uprostřed.
Přehřívání HDD Vyřešeno
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přehřívání HDD
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přehřívání HDD
50°C je pro disk moc. Zkus zlepšit i odsávání teplého vzduchu na zadní straně nahoře v PC. Tím by se mělo zlepšit i proudění vzduch kolem disků z předního ventilátoru. Pokud je u ventilátoru vzduchový filtr, tak jej vyčisti. Podívej se zda něco kolem disků nebrání v proudění vzduchu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Filtr na vstupu jsem čislit právě včera. Mám za to, že podmínky chlazení zhoršil nový větrák na procesor, jenž fouká stejně jako box kolmo na základní desku a nová grafická karta, jenž 1/2 vzduchu žene zpátky do skříně, narozdíl od té původní, jenž měla výfuk horkého vzduchu pouze ven. Zadní osávání (vyjma zdroje) mám i jedním větrákem vzadu, ale díky novému chladiči na HDD nebude asi příliš účinný. Kabely proudění vzduchu rozhodně nebrání. Líp vyvázaný než teď jsem je v PC ještě neměl. Obávám se, že řešením bude nahrazení 3ks HDD jedním velkým, nebo pod ten spodní dát nějaký větrák, co by ho ofukoval zespodu.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím jestli máš ve skříni ještě místo, ale měl bych jisté řešení , hlavně pro ten HDD , který se přehřívá nejvíc!
Podobné problémy jsem řešil a nejvíc se mi osvědčily chladiče z masívního hliníku, případně ještě s přídavnými ventilátory.
No a jelikož jsem takové věci dělal ve více kusech ( co kdybych to zmrkvil
- nikdo není dokonalý a ten první kus obvykle vůbec ne! ) tak mi ještě nejaké zbyly.
Takže doporučuji někam do skříně namontovat samostatný chladič.
Mají jedinou nevýhodu! Na montáž musíš sehnat delší šrouby- jinak to nedrží
Kdyžtak se ozvi , co nemám doma , mám v práci!
Podobné problémy jsem řešil a nejvíc se mi osvědčily chladiče z masívního hliníku, případně ještě s přídavnými ventilátory.
No a jelikož jsem takové věci dělal ve více kusech ( co kdybych to zmrkvil

Takže doporučuji někam do skříně namontovat samostatný chladič.
Mají jedinou nevýhodu! Na montáž musíš sehnat delší šrouby- jinak to nedrží
Kdyžtak se ozvi , co nemám doma , mám v práci!

[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ventilátor mě napadnul taky. Jedině dát ještě jeden odsávací na druhou stranu, jelikož vepředu už jeden mám. Chladič se tam bohužel nevejde, jelikož ty HDD jsou v koši. Dál mě napadlo, že by možná pomoh ventilátor pod koš, co by byl šikmo a nasával by zepředu a foukal na HDD. Nebo udělat pro HDD nějaký tunel, jenž by je úplně odizoloval od zbytku PC.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 19 pro 2010 16:46, celkem upraveno 1 x.
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
jestli se ti tam dovnitř nevejde žádný další chladič alespoň na 1 HDD , tak jseš v p...
Jedině snad zkus nějaký externí rámeček na HDD.
Řekl bych totiž , že ten ventilátor samotný bude k ničemu!!!

Jedině snad zkus nějaký externí rámeček na HDD.
Řekl bych totiž , že ten ventilátor samotný bude k ničemu!!!

[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
A já měl za to, že je lepší mít vždycky harddisky odděleně. Třeba dva a mezi nimi vždycky jeden vynechaný. A proč máte 4 harddisky? Nebyly by lepší třeba dva s vyšší kapacitou?
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Přehřívání HDD Vyřešeno
Důvod je jednoduchý. Peníze. Na to, abych nahradil současné 4 HDD dvěma bych potřeboval cca 5000Kč. Potřeboval bych jeden systémový a jeden na data V Současnosti mám dva rychlý a dva pomalý. Jeden rychlý používám na systém a druhý rychlý na odkládací soubor + nějaké ty data. Dva disky jsem si koupil a druhý dva jsem dostal.
Edit: Poté, co jsem vyndal HDD, o němž jsem byl přesvědčený, že se přehřívá, ukázalo se, že to není on. Zapoměl jsem, že jsem dočasně zapojil ještě jeden stejný HDD a ten je nad košem s HDD pod DVD-R, kam jsem žádný HDD dávat nechtěl právě z důvodu přehřívání.
Edit: Poté, co jsem vyndal HDD, o němž jsem byl přesvědčený, že se přehřívá, ukázalo se, že to není on. Zapoměl jsem, že jsem dočasně zapojil ještě jeden stejný HDD a ten je nad košem s HDD pod DVD-R, kam jsem žádný HDD dávat nechtěl právě z důvodu přehřívání.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1661
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07