[XP] - Hodiny se přelazují = blok avastem?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

cross
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

[XP] - Hodiny se přelazují = blok avastem?

Příspěvekod cross » 22 pro 2010 17:40

Ahoj,
teta má na PC problém s hodinami. Naladím je, chvíli jedou (třeba i po restartu), ale po nějaké době (vypnutí pc) se zase rozhodí a nastaví se tam jiný čas (možná i datum).
Bratranec prý teď přišel na to, že ty hodiny blokuje Avast. Je to vůbec možné? Popř. jak je tento proces nazván, abych ho mohl odblokovat?
Děkuji.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: [XP] - Hodiny se přelazují = blok avastem?

Příspěvekod Žbeky » 22 pro 2010 17:41

A není to vždycky půlnoc? Možná máš spíš vybitou CMOS baterii. Stáhni si z mého podpisu HW monitor a podívej se na její napětí
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 22 pro 2010 17:45

Není to mé PC, je u tety a ta bydlí jinde :) Jen se ptám dopředu, abych případně pak věděl, co s tím až u ní budu :)
Ta baterka mě taky napadla jako první ... a jestli je to o půlnoci to fakt netuším.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 pro 2010 18:05

Pokud po novém spuštění PC je na hodinách jiný čas a datum, je příčinou zpravidla vybitá baterie na základní desce - vyměnit za novou, při vypnutém PC a pak v BIOSu nastavit správné datum a čas,
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 24 pro 2010 17:09

A nepodělá se tam něco tím vytažením baterie? Jen bude potřeba nastavit ten čas?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 24 pro 2010 18:37

Pokud baterie neudrží ani čas, tak stejně neudrží další věci. Nic tím pádem nemůžeš výměnou zkazit
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

pukasinek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pukasinek » 24 pro 2010 19:20

Ahoj,možná je to trochu mimo,ale tohle se mi stalo nedávno,zapnul jsem PC a čas jiný než měl být,datum ale stejné,nastavil jsem ho správně a restartoval a zase se rozhodil,nakonec sem zjistil že mám povolenou synchronizaci z internetu a ta mi rozhodila pásmo,vypnul jsem to a od tý doby v poho :) .Ale tady to ta baterka může být ;)

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 27 pro 2010 11:33

Spíš mi jde o to, aby se PC pak normálně rozjelo, aby BIOS fungoval, bootování, hodiny nastavím v pohodě. Nemám tušení, co víc bych ještě musel nastavovat ...

pukasinek: Zajímavé :) Ale mi to po restartu nedělalo ... vždy, když jsem u ní byl a restartoval to, hodiny pořád běžely dál, takže se přikláním spíš k názoru, že to bude vždy po půlnoci. Ale jinak - kde se ta synchronizace vypíná? XP nemám už asi 5 let :)

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 27 pro 2010 11:44

Je to 100% tou baterkou. A říkám, že když to neudrží hodiny, tak stejně ani ostatní nastavení. Takže i teď tam máš defaultní nastavení => výměnou si nic nerozhodíš

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 27 pro 2010 12:16

Ok, díky :) Dá se ta baterka koupit normálně v elektru nebo se musí nějaká speciální?

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 27 pro 2010 12:17

Stačí normální CR2032, jako je třeba tady http://www.alza.cz/varta-lithium-2032-cr2032-d54140.htm .
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 27 pro 2010 12:18

Vytáhneš tu co máš teď a zajdeš do nejbližšího elektra. Obvykle to je běžná knoflíkovka CR2032 za cca 30Kč

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”