Cau, prosim jak spravne nastavym v biosu pevy disk kdyz dam druhy nastavy se to samo nebo jak to je?
Díky za rady.
Co a jak mám kde nastavit, když přidávím další harddisk?*
Co a jak mám kde nastavit, když přidávím další harddisk?*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 25 pro 2010 18:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Nastavení HDD“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Nastavení HDD“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „Nastavení HDD“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Nastavení HDD“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nastavení HDD
O jaké se jedná disky IDE/PATA, nebo SATA?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
sata
- Linas
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
nastav 1)HDD1;2)CD-ROM;3)USB , nebo misto CD-ROM muzes dat druhej HDD2, ale v tom pripade by si mel misto USB dat CD-ROM, a kdyz mas na HDD1 windows a na HDD2 linux a chces po spusteni pc pracovat v linuxu tak na 1) nastav HDD2, nebo po spusteni mackej F12 a tam uz vyberes z ceho chces bootovat (doufam ze se jedna o boot
)

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tam nemusíš nic nastavovat, pokud již s prvním diskem PC v pořádku běží. Při vypnutém PC instaluješ disk do PC, připojíš datový a napájecí kabel a PC Spustíš. Ve Správci disků se podíváš zda je disk zobrazen a případně naformátován. Pokud nejsou ani vytvořeny oddíly, dáš vytvořit oddíl na celém disku, případně dva - prostě jak potřebuješ a naformátuješ je na stejný formát, jako je na prvním disku. Nejlépe normální formát, protože ten dělá zároveň kontrolu disku, ale právě proto déle trvá.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Co a jak mám kde nastavit, když přidávím další harddisk?
Nepiš SZ, problém se řeší zde na fóru! Jestliže používáš Windows 95, tak ten SATA disky určitě neumí a jakou máš základní desku?
ok,nepouzivam 95 ale kamos mel stary hdd tak sem rekze to aspon skusim...zakladu tonevim jelikoz nespustim pc:(
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Milý příteli, já do Tvého PC nevidím, ale jestliže mi napíšeš v SZ, že tam máš Win95, tak nezbývá než věřit. Samsung disk je SATA a ten druhý IDE/ATA. Jestliže zkoušíš spustit WIN95 instalovaný na tom druhém disku, který připojuješ jako druhý, tak se nediv, že to nejde. Jaký systém máš vlastně nainstalován a na jakém disku?
system? mno na samsung je XP a na tom druhe win95 sem v tom vcelku lama tak se moc nevyznam
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Pro 2010 23:40) ---
jo a jeste prosimte cim by to mohlo byt kdzy spustim origo cd xp dam opravit tudiz,,R"a vypise mi to v pc nebyli nalezeny zadne pevne disky.
Kdyz hdd mam v pc zapojeny a kdyz dam v biosu boot hdd, je nacteny i v driver configuration je.
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Pro 2010 23:40) ---
jo a jeste prosimte cim by to mohlo byt kdzy spustim origo cd xp dam opravit tudiz,,R"a vypise mi to v pc nebyli nalezeny zadne pevne disky.
Kdyz hdd mam v pc zapojeny a kdyz dam v biosu boot hdd, je nacteny i v driver configuration je.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nech tam jen Samsung a zkus spustit PC, zda naběhne.
v jinem topiku uz sem sem to rozepisoval ze nenabehne windows....se samsungem
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
NB DELL Latitude 7440,ale i někteé další problém s lepením.
od Ketty02 » 10 črc 2024 18:55 » v Vše ostatní (hw) - 1
- 2692
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
10 črc 2024 19:52
-
-
-
Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS Příloha(y)
od Speed_dead » 01 črc 2024 21:59 » v Windows 11, 10, 8... - 20
- 6723
-
od petr22
07 črc 2024 09:58
-
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4114
-
od meda2016
09 úno 2025 10:26
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11626
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”