Dobrý den všem. :)
Potřeboval bych poradit. Mám doma asi 5 let starý PC. A koupil sem si do něj nový HDD 500 GB s koncovkou SATA. Předtím sem tam měl HDD s koncovkou IDE. A teď když chci nový HDD zapojit mi to při instalaci windows napíše že instalace nemůže pokračovat , že nebyl nalezen žádný pevný disk. Kamarád mi poradil že musím něco nastavit v BIOSU , ale neví co. Potřeboval bych radu jak a co mám nastavit. Nejlépe by bylo kdyby se našel nějaký postup podle kterého bych to nastavil a zprovoznil. Nechci si na to volat experta chci to zvladnout sám , proto vás žádám o pomoc. Základová deska je AGP 8X ATAI33. Děkuji všem co odepíšou. S pozdravem Víťa.
Windows nejdou nainstalovat, protože disk je SATA.*
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Windows nejdou nainstalovat, protože disk je SATA.*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 26 pro 2010 11:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „HDD“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „HDD“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „HDD“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „HDD“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Re: HDD
Instaluješ windows-jaký? Pokud XP tak pokračuj tady: http://www.jiribrejcha.net/2007/08/instalace-windows-xp-na-sata-disk-ci-raid-bez-diskety/
" http://www.google.cz/#sclient=psy&hl=cs&q=instalace+sata+disku+windows+XP&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&pbx=1&fp=f1fde102c1d4d2ed "
btw: top název příspěvku
" http://www.google.cz/#sclient=psy&hl=cs&q=instalace+sata+disku+windows+XP&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&pbx=1&fp=f1fde102c1d4d2ed "
btw: top název příspěvku

AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: HDD
Stručně řečeno - většinou stačí v biosu nastavit SATA mode na IDE mode nebo Compatible.Pak už by ten disk měl vidět i Windows.Pozor taky na to,že některé starší desky neumí SATA II a je potřeba některé disky přepnout jumperem na SATA I.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows nejdou nainstalovat, protože disk je SATA.*
Ano budu instalovat windows XP. A Actionboy na té stránce je to popsané ale jednu věc tam nevidím kde mám vzít tu disketu s těmi ovladači. A nebo kde ty ovladače mám stáhnout? Děkuji za radu. A Dále mám dotaz na kolik víjde ten jumper a jak se používá? :)
Děkuji mnohokrát :)
Děkuji mnohokrát :)
Jumper je ta malá (na obrázku modrá) umělohmotná kostička s drátkem:

a používá se tak, jak na obrázku vidíš.

a používá se tak, jak na obrázku vidíš.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Promin ? Jaky obrazek myslíš? :)
Ten, který jsem přilinkoval do příspěvku.
Pokud ho nevidíš, najdeš ho na adrese http://www.thg.ru/howto/20051125/images ... per_ma.jpg
Pokud ho nevidíš, najdeš ho na adrese http://www.thg.ru/howto/20051125/images ... per_ma.jpg
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jediné co tam vidím je kladívko. Ale žádnou kostičku z drátkem jak píšeš tam nevidím . :)
- shen477
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Taky žádný obrázek nevidím
je tam pouze kladivo a název '' Tom's hardware guide 

Naposledy upravil(a) shen477 dne 26 pro 2010 11:57, celkem upraveno 2 x.
Než se zeptáte :::::: Než založíte téma

Jejda – já teď taky, a to tam předtím opravdu byl správný obrázek.
Tak jsem ho stáhnul a dávám sem jako přílohu:
Tak jsem ho stáhnul a dávám sem jako přílohu:
- Mýliti se je Myloš.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuji mnohokrát :) A ještě mám otázku :) Kolik to asi stojí ? :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Pro 2010 12:21) ---
Děkuji všem za pomoc :) Vše vyzkouším a snad se mi to povede rozjet :)
Jen bych ještě uvítal kdyby někdo měl suprový plán podle kterheo bych s emohl vést jak to v biosu všecno ponastavovat :)
Jinak děkuji všem :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Pro 2010 12:21) ---
Děkuji všem za pomoc :) Vše vyzkouším a snad se mi to povede rozjet :)
Jen bych ještě uvítal kdyby někdo měl suprový plán podle kterheo bych s emohl vést jak to v biosu všecno ponastavovat :)
Jinak děkuji všem :)
Majsterking píše:Ano budu instalovat windows XP. A Actionboy na té stránce je to popsané ale jednu věc tam nevidím kde mám vzít tu disketu s těmi ovladači......
Pokud se nechcete zabývat žádnými složitostmi a jednoduše řečeno chcete s počítačem začít okamžitě pracovat, zvolte tuto cestu.
1. Vstupte do BIOSu vašeho PC.
2. Změňte položku „SATA Native Mode“ z hodnoty Enabled na Disabled. Tím vypnete některé pokročilé funkce řadiče, které ovšem nebrání instalaci Windows a normálnímu používání PC.
3. Nastartujte instalaci Windows XP z CD. Ta proběhne bez dožadování se ovladačů a vy se po jejím dokončení můžete věnovat své práci.
Z vašich ohlasů jsem zjistil, že na některých počítačích způsobuje vypnutí nativního módu pomalejší diskové operace. Většinou je ale snížení výkonu zanedbatelné. Pokud by vám přišlo například kopírování z disku pomalé, může být teoreticky problém tady.
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3383
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50
-
- 2
- 3047
-
od petr22
04 pro 2024 14:59
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3702
-
od šulda
30 kvě 2025 11:32
-
-
- 6
- 8217
-
od zeus
05 srp 2024 15:30
-
-
eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp) - 8
- 9354
-
od pajauh
24 zář 2024 18:07
-