Mám Windoxs XP a chci tam Sedmičky. Jak nepřijít o data?*
Mám Windoxs XP a chci tam Sedmičky. Jak nepřijít o data?*
Na PC mám XP a chci si nainstalovat 7, lze to udelat nejak, aby zustala na disku vsechna data?
Naposledy upravil(a) Myloš dne 26 pro 2010 13:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „insalace 7“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „insalace 7“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „insalace 7“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „insalace 7“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Re: insalace 7
Podle nadpisu: .. nerozumím tomu..nechápu co chceš
. Uprav nadpis 
//jajaja..Myloš to už zase upravil
Takže: Myslím, že ano.. buď rozděl disk na dva díly - na ten jeden si dej data, druhý (s OS) zformátuj. Nebo možností Upgrade (ale to nevím jistě..)

//jajaja..Myloš to už zase upravil

Takže: Myslím, že ano.. buď rozděl disk na dva díly - na ten jeden si dej data, druhý (s OS) zformátuj. Nebo možností Upgrade (ale to nevím jistě..)
Re: Mám Windoxs XP a chci tam Sedmičky. Jak nepřijít o data?
Máš-li disk rozdělený na alespoň dvě partišny (například C: a D:), přesuň data, o která nechceš přijít, pryč z céčka.
Nemáš-li, buď disk rozděl a data přesuň, nebo si data ulej mimo počítač (externí disk, flashky…).
Chceš-li zachovat i nainstalované programy, nesmíš volit čistou instalaci, nýbrž upgrade; je ale otázka, jestli se ti to povede.
V opačném případě samozřejmě doporučuji čistou instalaci (smazání všech dat na systémové oblasti, tedy instalace spojená s formátem céčka).
Nemáš-li, buď disk rozděl a data přesuň, nebo si data ulej mimo počítač (externí disk, flashky…).
Chceš-li zachovat i nainstalované programy, nesmíš volit čistou instalaci, nýbrž upgrade; je ale otázka, jestli se ti to povede.
V opačném případě samozřejmě doporučuji čistou instalaci (smazání všech dat na systémové oblasti, tedy instalace spojená s formátem céčka).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nechceš-li přijít o data, zazálohuj si je. Jak logické a prosté 

Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Upgrade by šel jen z Vist, takže musíš čistou instalaci
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Ano lze, nesmíš ale při instalaci formátovat. Postup je v mém podpisu, sice na XP, ale mělo by to fungovat podobně ...
X:
Jistě, pokud má jenom C: a nemá kam ulít data, pak by o ně formátem přišel, ale opravdu si myslíš že (bude-li mít data jinde) je žádoucí mít na disku plevel z předchozího systému? Bát to můj počítač, tak jde z céčka všechno nemilosrdně do kopru; lhostejno zda smazáním nebo formátem, ale formát je rychlejší.
Jistě, pokud má jenom C: a nemá kam ulít data, pak by o ně formátem přišel, ale opravdu si myslíš že (bude-li mít data jinde) je žádoucí mít na disku plevel z předchozího systému? Bát to můj počítač, tak jde z céčka všechno nemilosrdně do kopru; lhostejno zda smazáním nebo formátem, ale formát je rychlejší.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Však on také systémové věci smaže či dočasně odstaví, data si ponechá ... je jedno jestli se to provede na jednom disku (+ dočasném oddíle), nebo se ukládají data zvlášť na jiný oddíl, jen uživatel musí být šikovnější a vědět co se stane. Rozdíl v tom není naprosto žádný ... se složkami (pokud jsou mimo systémové) s instalačkami, filmy atd. se nic nestane.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Upgradovat lze jen následující vydaný systém. Tj. z XP na Visty a z Vist na 7. Nejde přeskakovat!
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Nevím o tom, že by něco psal o upgrade.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
On ne, ale radili to M4RTY a Myloš
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2773
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 22:05