Vysoké množství virů

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Miyu
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Vysoké množství virů

Příspěvekod Miyu » 28 pro 2010 21:15

Od Vánoc mám mininotebook Aspire One, problémy s ním nebyly, až doteď. Odpoledne jsem ho vypla, a za tu dobu na něm nikdo nebyl, až v osm jsem ho znova zapla já. Chvíli bylo vše v pořádku, ale po chvíli mi začal blikat mě neznámý anglický antivir, který našel 38 virů, zatímco avast nenašel vůbec nic. Vyply se všechny programy, a na ploše se objevilo upozornění o spywaru. Snažila jsem se v anglickém antiviru viry odstranit, ale pokaždé to chtělo předplatné, když jsem vybrala volbu zdarma, program se ukončil. Po chvíli naběhla modrá obrazovka, noťas se vypl, a ani s ním nehnu ..
Prosím, poradtě co s tím .. ?

Reklama
M4RTY
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Vysoké množství virů

Příspěvekod M4RTY » 28 pro 2010 21:38

Dostaneš se do Nouzového režimu ? Jestli ne, tak nabootuj Linux, zálohuj data a přeinstaluj.

Miyu
nováček
Stav:

Příspěvekod Miyu » 28 pro 2010 21:47

Nedostanu, pokud se mi povede nb zapnout tak se mi ihned po startu objeví tabulka s viry, a opět se to vypne ..

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 28 pro 2010 21:52

DO nouzového režimu se dostaneš tak, že spustíš notebook a mačkáš F8 až na tebe vyskočí nabídka voleb a vybereš nouzový režim. Tam se přihlásíš jako administrátor. A pak mi řekneš a já ti povím, co dál
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Miyu
nováček
Stav:

Příspěvekod Miyu » 28 pro 2010 21:56

Jsem tam .. Co dále ?

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 28 pro 2010 21:59

Stáhni si ATF Cleaner
Poklepej na ATF Cleaner.exe, klikni na select all found, poté:
-Když používáš Firefox (Mozzila), klikni na Firefox nahoře a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
-Když používáš Operu, klikni nahoře na Operu a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
Po vyčištění klikni na Exit k zavření programu.
ATF-Cleaner je jednoduchý nástroj na odstranění historie z webového prohlížeče. Program dokáže odstranit cache, cookies, historii a další stopy po surfování na Internetu. Mezi podporované prohlížeče patří Internet Explorer, Firefox a Opera. Aplikace navíc umí odstranit dočasné soubory Windows, vysypat koš atd.

Stáhni si Malwarebytes' Anti-Malware
Nainstaluj a spusť ho
- na konci instalace se ujisti že máš zvoleny/zatrhnuty obě možnosti:
Update Malwarebytes' Anti-Malware (Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware) a Launch Malwarebytes' Anti-Malware (Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware), pokud jo tak klikni na tlačítko Finish
- pokud bude nalezena aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje
- program se po té spustí a nech vybranou možnost Perform Quick Scan (Provést rychlý sken) a klikni na tlačítko Scan (Skenovat)
- po proběhnutí programu se ti objeví hláška tak klikni na OK a pak na tlačítko Show Results
- pak zvol možnost Save Logfile a ulož si log na plochu
- po té klikni na tlačítko Exit, objeví se ti hláška tak zvol Ano
(zatím nic nemaž!).
Vlož sem pak obsah toho logu.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Miyu
nováček
Stav:

Příspěvekod Miyu » 28 pro 2010 22:07

Nepřipojím se k internetu .. Když chci na net tak to napíš buď "aplikace IE nemůže zobrazit tuto web. stránku", nebo "adresa není platná" ..

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 28 pro 2010 22:12

Prď na to. Stáhni Combofix a dej na flashku. Přenes do PC a zkopíruj jej na plochu. V Nouzovém režimu nemusíš vypínat antivir ani firewall jelikož tam neběží

Stáhni si ComboFix (by sUBs)
a ulož si ho na plochu.
Ukonči všechna aktivní okna a spusť ho.
- Po spuštění se zobrazí podmínky užití, potvrď je stiskem tlačítka Ano
- Dále postupuj dle pokynů, během aplikování ComboFixu neklikej do zobrazujícího se okna
- Po dokončení skenování by měl program vytvořit log - C:\ComboFix.txt - zkopíruj sem prosím celý jeho obsah

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”