Dobrý den, na Vánoce jsem si skládal počítač a když jsem chtěl nainstalovat operační systém Windows 7 tak se mně to začalo všechno hroutit. Přiložil jsem obrázky, kdybyste mě nepochopili. Základní desku mám tuhle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000010VW
HDD mám Seagate 500GB. Mechaniku jsem si vzal ze starého pc, která má ještě starý ATA kabel ( budu si kupovat novější se SATA).
Postupoval jsem takhle: Advanced BIOS Features > a zde upravte First Boot Device na CDROM a Second Boot Device na HDD.
Když se spustí instalace strašně dlouho všechno načítání trvá. Nakonec se po dlouhém čekání ukáže ta tabulka s tím, že se to nemůže načíst. (viz. přiložený obrázek), DVD je hodně poškrábaný a tak je to možná tím, ale když sem zkoušel cd s Windows XP tak se mně instalace taky nepovedla. Ale někde sem tu četl, že je nato potřeba nějaká disketa a tu stejně nemám. Prosím, poraďtě mi s tím, už nato nemám nervy. Jestly máte nějakej kompletní návod na nastavení Biosu budu rád, ale nejsem v tomhle moc zkušený, takže prosím nějaký srozumitelný. Děkuju za odpovědi a kdyžtak se ptejte.
Nejde nainstalovat Windows 7
Nejde nainstalovat Windows 7
Gigabite GA-880GM-UD2H (rev.1.3), AMD Athlon X2 245, 2GB DDR3, Seagate 500GB, Fortron 350W, Gigabite HD 5770.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nejde nainstalovat Windows 7
U Win7 to je určitě tím poškrábáním. A u XP to bude asi kvůli chybějícím SATA ovladačům. To se dá vyřešit buď tou disketou nebo nastavením čtení disku Native-IDE v BIOSu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
A můžu se zeptat jak se dostanu v biosu k tomu Native-IDE ?
Gigabite GA-880GM-UD2H (rev.1.3), AMD Athlon X2 245, 2GB DDR3, Seagate 500GB, Fortron 350W, Gigabite HD 5770.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Asi někde pod Advenced Features nebo tak bude možnost nastavit SATA režim - a bude tam něco jako SATA nebo AHCI a ty to musíš přepnout na IDE
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Dobře, vyzkouším, kamarád říkal, že s tím DVDčkem instaloval a vše šlo v pohodě, tak si myslím, že mám něco špatně nastavený.
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Pro 2010 16:31) ---
Nerad bych něco pokazil, takže posílám obrázek
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Pro 2010 16:31) ---
Nerad bych něco pokazil, takže posílám obrázek
K tomu DVD od W7: viewtopic.php?p=427820#p427820
U XP bych to viděl na SATA ovladače, takže ovladače jsou tady: ftp://download.gigabyte.ru/driver/mothe ... ies_xp.exe dej si to na disketu a jak dáš instalaci XP, tak hned na začátku tam bude něco SCSI nebo RAID zmáčkněte F6, zmáčkni to, chvíli vyčkej a pak dáš Specifikovat zařízení(S)-(měl jsem USB ext.FDD mech.), a měl by se ti dát na výběr ten SATA ovladač, možná, že když máš disketu rovnou ve FDD na desce, tak ani nemusíš specifikovat zařízení, a načte to automaticky.Pokud FDD nemáš, tak nevím jak na to, já to zkoušel i s flashky ale to mi nešlo, no a když to nechceš ty ovladače takto dělat tak v Biosu u SATA MODE místo AHCI dej IDE a mělo yb to ject, ale s IDE modem se ztrácí nové funkce, a pozor až budeš dávat ty 7, tak si to před instalací přepni, pak už to nejde na nainstalovaný systém změnit, protože systém nenajede. :/ Co se Windows 7 i Vist týče, tak tam problém se SATA není, ale to si musíš obstarat jiné DVD více nahoře.
Na tom obrázku to není, zkus ještě jiné obrázky z biosu.
U XP bych to viděl na SATA ovladače, takže ovladače jsou tady: ftp://download.gigabyte.ru/driver/mothe ... ies_xp.exe dej si to na disketu a jak dáš instalaci XP, tak hned na začátku tam bude něco SCSI nebo RAID zmáčkněte F6, zmáčkni to, chvíli vyčkej a pak dáš Specifikovat zařízení(S)-(měl jsem USB ext.FDD mech.), a měl by se ti dát na výběr ten SATA ovladač, možná, že když máš disketu rovnou ve FDD na desce, tak ani nemusíš specifikovat zařízení, a načte to automaticky.Pokud FDD nemáš, tak nevím jak na to, já to zkoušel i s flashky ale to mi nešlo, no a když to nechceš ty ovladače takto dělat tak v Biosu u SATA MODE místo AHCI dej IDE a mělo yb to ject, ale s IDE modem se ztrácí nové funkce, a pozor až budeš dávat ty 7, tak si to před instalací přepni, pak už to nejde na nainstalovaný systém změnit, protože systém nenajede. :/ Co se Windows 7 i Vist týče, tak tam problém se SATA není, ale to si musíš obstarat jiné DVD více nahoře.
Na tom obrázku to není, zkus ještě jiné obrázky z biosu.
Je to tohle ?
Ano, to nad tím(OnChipSata Type) tam místo AHCI dej IDE a F10 uložit se změnami a zkus XP instalaci.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2979
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
04 pro 2024 14:59
-
- 6
- 8102
-
od zeus
05 srp 2024 15:30
-
- 4
- 3286
-
od sasshrek
08 zář 2024 15:12
-
- 2
- 5749
-
od HelFix
14 říj 2024 21:13
-
-
Nejde nainstalovat aktualizace Win 10 64 (KB5046613)
od Minapark » 16 lis 2024 09:04 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3999
-
od Minapark
20 lis 2024 12:00
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”