Po aktualizaci Avastu BSOD

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Petison
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Po aktualizaci Avastu BSOD

Příspěvekod Petison » 01 led 2011 19:45

Dnes se mi stala zvláštní věc.Na mém nettopu jsem dal ručně aktualizovat avast na verzi 5.1.864 a po restartu modrá smrt.Po každém restartu černá obrazovka a nabídka zda chci systém zavést obvyklým způsobem a pokud jsem potvrdil tak BSOD a stále dokola.Nešel ani nouzový režim.Ještě že mám zálohu v acronisu a záchranné CD ze kterého jsem disk obnovil.Mám tam windows 7 32 bit. Jsem jedinej komu se to stalo?Šla vám aktualizace na verzi 5.1.864 bez problému?Hardwarový problém vylučuji.Avast jsem odinstaloval a dal tam MSE.

Reklama
george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: Po aktualizaci Avastu BSOD

Příspěvekod george » 01 led 2011 21:59

No vidíš a mě se to stalo (BSoD ale jde nouzový režim) po upgrade MSE (Microsoft Security Essentialis) Win XP. Když jsem se chystal přejí opět na AVAST, seklo se to znovu. Nejsou ty antivirové programy nějak náročné? Programátoři v uvozkovkách nechť nereagují.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 01 led 2011 22:24

Můžete být v klidu, to se mi stává s AVG, když přejdu na vyšší verzi moc brzy (například 8 či 9), vše nejdříve jede, ale po dalším startu PC :lol: Takže i Avast a MSE to flinká ... ovšem do nouzáku jsem se v těchto případech dostal.

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 02 led 2011 17:26

Pár problému se s BSOD vyskytlo, nicméně jich moc nebylo. Objevilo se spíš pár problémů se "zamrzáním" během kontroly, což mělo souvislost s úpravou antirootkit enginu, což už by také mělo být v pořádku.

Můžeš ještě zkusit případně udělat čistou instalaci.
- Odinstaluj Avast
- použít v nouzovém režimu odinstalační utilitu na Avastu
- nainstalovat aktuální verzi
ale to ti asi moc nepomůže

Pokud by jsi se někdy vrátil zpět k avastu a stalo se ti to znovu, bylo by dobré zabalit dump soubor
Windows\Minidump\*.dmp
kde * představuje název souboru, potažmo
\Windows\memory.dmp
a obrátit se přímo na fórum avastu, kde ze zaslaných souboru, se dá zjistit příčina problému.

PS: Že by to flinkali, to bych moc netvrdil, problém nemusím byt nutně na straně avastu, ale může to být způsoben něčím jiným...

btw. nemáš náhodou ati?
It may take a while to get a response, because the "HJT Team" are very busy. Please, be patient, these people are volunteers. They will help you out, as soon as possible.
Pokud máte nějaký problém, tak mi neposílejte SZ/PM zprávy s logy a dejte je do fóra. Na tyto SZ není možno odpovědět

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 02 led 2011 17:43

Podobné BSOD se mi objevovaly na čisté instalaci XP. Nainstaloval jsem ovladače k ATI 3870 a pak AVAST a když jsem otevřel menu nastavení AVASTu, tak to prostě padlo do BSOD. Říkal jsem si, že to AVASTem nebylo a zkontroloval jsem v BIOSu jestli se nebijí mezi sebou grafiky (jedna na desce a druhá v PCIex) a nic. Zapnu PC, AVAST, nastavení a zase byl PC dole a pak to samo padalo při otevření Outlooku, jak naběhne taková ta tabulka AVAST, že meil bude kontrolován a buch, už byl PC zase dole. Nepřišlo mi to jako pravděpodobné, ale jak vidím, tak asi jo :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 02 led 2011 18:34

btw. nemáš náhodou ati?

Nemám

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 02 led 2011 23:54

Udělej , co radí fredik..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 08 led 2011 19:41

Jen menší info, už pár dní je k dispozici pre-release verze, takže pokud s ní nebudou nějaké problémy během testingu, tak by se měla brzo objevit nová verze.
It may take a while to get a response, because the "HJT Team" are very busy. Please, be patient, these people are volunteers. They will help you out, as soon as possible.
Pokud máte nějaký problém, tak mi neposílejte SZ/PM zprávy s logy a dejte je do fóra. Na tyto SZ není možno odpovědět

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”