Potřeba zformátovat OS, cd nebylo

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

inf.3rn0
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Potřeba zformátovat OS, cd nebylo

Příspěvekod inf.3rn0 » 05 led 2011 09:25

Ahoj, mám takový problém. Bratr má ntb, byl zakoupen už s OS, ale cd k němu nebylo. Po chybách ve win bratr stáhl nelegal verzy win a zadal sůj klíč, vše běželo až do dneška. Při spuštění vyskočí tabulka s výzvou zadání Cd klíče nebo objednání online, pustí mě to jen do nouzového režimu. Je tam Win Vista home premium a potřeboval bych zformátovat disk. Po vložení cd s win mi naběhne instalace, ale potom to hodí chybu a zase nabíhá poškozený os. Zkoušel jsem format c:, reinstal z cd. ale ten ntb je tak "zadělanej" že si nevim už rady. jde mi jen o ten formát aby jsem mohl nainstalovat novej OS bez problémů. děkuji předem

Reklama
atari
Level 6
Level 6
Stav:

Re: Potřeba zformátovat OS, cd nebylo

Příspěvekod atari » 05 led 2011 09:38

Sice nepíšeš jaký ntb, ale to asi nebude podstatné. Já měl kdysi podobný problém. Vymontoval jsem disk, zapojil do jiného PC a zformátoval normálně pod Windows. A pak už v ntb nebyl problém udělat novou instalaci.
Je také další možnost, použít různé bootovací CD, ze kterých se dá také formátovat. Já ovšem nejsem příznivec tohoto postupu, protože se mi už několikrát stalo, že po použití těchto různých programů, ten oddíl který jsem takto zpracoval, pak nefungoval. Nechápu proč, ale proto radši pokud to jde, tak veškeré operace s oddíly dělám pod Win.

inf.3rn0
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod inf.3rn0 » 05 led 2011 09:54

já nemám možnost připojit disk do jinýho pc právě, mám v pořádku jen jednu "satu" :-( .takže bych byl rád jen za to zformátování

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 05 led 2011 10:50

tak použij například toto: http://www.hirensbootcd.org/cd-contents.html
a nebo na netu toho najdeš spousty.

hipiry
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod hipiry » 05 led 2011 11:10

Na noteboocích bývá zamknutý recovery sektor, nebo jak se tomu říká. Slouží k obdobnému účelu jako médium s operačním systémem, tzn. widle z něj jdou přeinstalovat. Pokud tedy nenaformátuješ disk.

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 05 led 2011 11:26

Pokud jsem to dobře pochopil, tak už tam nějaké Windows stažené instalovali. Takže je otázka, zda to případné recovery se jim povede rozchodit. Pokud by to dokázali (a to recovery tam ještě je) , tak by asi nechodili s dotazem do sem fora....

inf.3rn0
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod inf.3rn0 » 05 led 2011 11:34

Ano, stažené win se instalovali, cs key byl origo. Nyní jsem zkoušel reinstal Vist z cd od jiného pc, podařilo se mi naformátovat disk.Poté instalace probíhala v pořádku a u posledního bodu (dokončení instalace) se to vždy zasekne a nejede dál :(.ať tam je u dokončení cd nebo ne. vždy se to zasekne :(.Ještě zkusím nainstalovat OS z cd ze starého ntb a jinak už nevím :(

--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Led 2011 11:41) ---

Tak po zkoušce instalace win xp který jsem vyhrabal vše probíhalo v pořádku tak 3min a potom to hodilo chybu. Myslim si, že po formátu který jsem provedl jen z té instalace OS předtím, nezmizelo skoro nic z toho disku, takže teď nenajedu vůbec nikam, jen bios a ten formát by se hodil. jinak jak si posílal odkaz, tak nevím ani co to je :oops:

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 05 led 2011 12:00

jinak jak si posílal odkaz, tak nevím ani co to je :oops:

V tom případě se to tady těžko vysvětluje.
Myslim si, že po formátu který jsem provedl jen z té instalace OS předtím, nezmizelo skoro nic z toho disku,

a já si zase myslím, že by to fungovat mělo... :D
Ze si to myslíš, tak z toho nejsme moc moudří a těžko Ti někdo poradí. Neumím si představit proč by to z instalačního CD WIN nešlo naformátovat. Z toho si můžeš dokonce ty oddíly odrat a znova vytvořit. (Je ovšem otázka zda víš jaký je rozdíl mezi diskem a oddílem. Vypadá to že nevíš. Dodnes jsme se nedozvěděli, zda tam například ten recovery oddíl máš). A potom by to mělo jít v pohodě instalovat.
Existují ntb, které jsou od výrobce určeny jen na Visty a výše. Tohle si prověř. Jinak na základě podaných informací už více pomoci neumím. Ještě je tu teoretická možnost poškození disku, vadný sektor apod.
Vidím to takto, že máš dvě možnosti:
1. Bádát, hloubat, strávit u toho několik hodin, až to vyřešíš, a pro přístě už budeš umět a Tvé znalosti o PC se zvýší.
2. a nebo to svěříš někomu jinému kdo to umí, a vyřeší to reálně odhaduji za 30 min i s instalací WIN. (pokud problém není v tom, že je vadný disk a nebo jsou nutné speciální ovladače pro daný ntb.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 05 led 2011 12:08

inf.3rn0
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod inf.3rn0 » 05 led 2011 12:10

Přišlo mi to divné jen tím, že formát "zadělaného" disku mi vždy trval déle než 1min. Tak to já asi zvolim tu možnost, že budu zkoušet a uvidim :). snad se to zase po instalaci nezastaví na poslednim bodě

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Je potřeba 16 nebo 20 a více VRAM ve hrách?
    od p3v4x » 20 črc 2024 23:06 » v Problémy s hardwarem
    2
    2717
    od p3v4x Zobrazit poslední příspěvek
    21 črc 2024 18:39

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”