Jaký zdroj do starého PC

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Jaký zdroj do starého PC

Příspěvekod jackm » 04 led 2011 17:14

karlos:K tý poruchovosti na CZC, tomu bych moc nevěřil, protože to není určitě rovno, třeba Fortrona si koupilo 100 lidí a hlasovalo tam 20 lidí, kterým odešel.Corsair si koupilo 50 lidí a hlasovalo tam 5 lidí, že poruchu neměli.Je to tedy, nedůvěrné.

Reklama
samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 04 led 2011 17:20

Asi si nepamatujete co tady dával kdysi za link Marfy? Taktování GTX460? Nic Vám to neříká? Možná to někdo najde, pokusím se. Předem Vám však říkám, že podle toho je Fortron stejně tak dobrý jako LC Power a to je co říct :lol:
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 04 led 2011 17:22

Ano a AMD je lepší než Intel :D Já už mám těhlech hádek dost :D

Mimochodem spálit zdroj taktováním není težký,... ale to jiště víš :lookround:
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jackm » 04 led 2011 17:25

Orcus:Tak už klid, Fortron není špatný(ten starý), ale teď ať veme určitě Seasonic.

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 04 led 2011 17:26

Já sem v klidu... tohle už je jen roztržka mezi mnou a samotarkem :-) :-D

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 04 led 2011 17:38

Tak tady to máš. A jaká roztržka? http://www.cttl.cz/index.php?gid=11195&kap=5
Osobně si myslím, že OEM Seasonic by to také nezvládl, ale 520W bráška už by soupeřil s Enermaxem. A vo tom to je.

Říkáme celou dobu, že Fortron se nachází v situaci, kde ho rádi nevidíme a je nutno čekat co z toho bude. Nikdo netvrdí, že jsou to low zdroje apod. A je zde názor a ne jen můj tak proč roztržka semnou, že Seasonicy jsou lepší. Myslí si to i lidé z mého okolí a i jinde (nejen zde na fóru) tak klid. Já si to nevymyslel a je mě to vlastně jedno.

Mrkni na ceny a parametry a řekni, co je lepší?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NLWU2 (ve výše zmíněném testu)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NLWXU (silnější větve, tišší)
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 04 led 2011 18:36

No dal si mi odkaz (ten první) na to kterej zdroj se hodí k jedný g.kartě.... to neberu jako relevantní :-)

Co se týče porovnání oba zdroje vyjdou na stejno - rozdíl je jenom v +12V napětí a to sice 4 A - což dělá zhruba těch 20 W :) Jinak nevím jak si přišel na to že ten Seasonic je tišší :)

varok
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod varok » 06 led 2011 11:29

Tak děkuji všem za hádku, ale já na vás tedy asi dám a koupím nakonec ten seasonic. Na více netových stránkách docela Fortrony chválili, tak jsem myslel, že jsou slušně provedené. Ale když píšete, že teď už se sloučili s firmou EuroCase, což je asi levná čína, tak to jde s kvalitou dolů. Vy tady ale dáváte zdroje za nějakých 1500,- kč a výše, já chtěl zdroj spíše levnější, řekněme okolo 1000,- kč. Jde mi jen o to, že v budoucnu chci počítač trošku vylepšit, lepší grafiku a bůhví co ještě. Doma tatík kdysy koupil do ještě nějakého staršího počítače zdroj a ten po půl roce odešel. Sice ho reklamoval a vyměnili mu tu desku DPS vevnitř a zase fungoval, ale v takové výrobky už důvěru nemám. Byl to však opět nějaký neznačkový. Tak bych chtěl zdroj, který nějakých pár roků vydrží.
S tou kvalitou to je i v jiných oblastech. Třeba v elektrickém nářadí, svářečkách, nabíječkách apod. Něco třeba např. vyráběli němci nebo jiné země a bylo to docela kvalitní ale drahé. V dnešní době se dováží to samé zboží z Číny za hodně nižší ceny, ale bohužel i s nižší kvalitou. Kdysy něco vyráběla třeba firma Bosch, např. vrtačky, úhlové brusky apod. v německu. Nářadí stálo např. 4500,- kč. Potom se podíváte na jiné nářádí z Číny a to stojí 2500,- kč. Co myslíte že budou lidé kupovat? Raději koupí to levnější, i když to nemá tu kvalitu jako origo Bosch. Tak firma Bosch nemá zisky a musí s tím něco udělat. tak si to nechá vyrábět taky v číně, cena jde dolů, lidé to začínají kupovat a že to houbelec vydrží, to už je nezajímá.
To jsem jen chtěl připomenout, že s tím Fortronem je to možná podobné. I když píšete, že ty zdroje byly kvalitní a ne moc drahé, tak asi Fortron nebo EuroCase začali krachovat, tak se spojili a vyrábí nic moc výrobky.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 06 led 2011 12:12

Ještě si dovolím, jako tečku malé vysvětlení. Já, ani další skeptici jsme neřekli, že Fortron dělá špatné zdroje. Jen jsme vyjádřili určité znepokojení nad jejich fůzí s EC. Ta může znamenat v podstatě tři věci. 1) nic se nezmění v kvalitě, jde jen o změnu toku peněz. 2) Fortron se přiblíží kvalitou k EC. 3) EC se přiblíží kvalitou k Fortronu. Ani jedna z variant není vyloučena a nikdo z nás nemůže tvrdit, že tomu tak není a nic na tom nezmění fakt, že mnohým z nás (včetně mě) Fortrony v počítačích běhaly i několik let. Podstatný je čas budoucí...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 06 led 2011 16:31

Mě v počítačích běhají několik let i Max Power, LC a spol :lol: S kobercem prachu, přes který ani prd neprojde...A stále jedou. Je to o konkrétních kusech, už jsem to tu párkrát psal. Po radách zde na fóru jsem vzal na zkoušku 2 zdroje Seasonic, z toho byl jeden vadný. Kdybych měl usuzovat z průměru, tak jsou to sr... Jde se dál, beru pořád Seasonic (kvůli záruce) a počítám s tím, že s narůstajícím počtem i budou přibývat ty nefunkční kousky. A do svého PC jsem si koupil Seasonic 620W Bronze MII také (předtím 400W Fortron naprosto v pohodě)...
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 06 led 2011 16:54

Ono nejde o to, že by nevydržely, ale jsou nevýkonné a porucha může stát dost peněz.

S tou Čínou. Proboha dejte si říct. Nejde o to kde je to vyrobené, ale za kolik je to vyrobené. Číňani vyrábět umějí a i dobře, jde jen o to co si kdo zaplatí.

Nerad to říkám, ale ČÍNA byla, je a asi bude velká země a vždy byli, jsou a budou technologicky daleko napřed od nás. Mluvíte o čínských šmejdech. To myslíte ta jejich zařízení ve vesmíru? To jsou ty šmejdské výrobky? Která evropská země se může s Čínou rovnat? Žádná. Neviditelná stíhačka http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/2 ... tounu.html , jaderné zbraněa, atomové, velká čínská zeď atd. atd.

http://ekonomika.ihned.cz/c1-49237270-c ... ni-ameriku použijte aspoň google a pak mluvte o Číně nebo jiné zemi.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 06 led 2011 18:18

Odpověď k původnímu dotazu : Výkonově bohatě dostačuje jakýkoliv 350W zdroj.Tzn. i Eurocase,LC Power,Red Star a podobné.V zájmu vlastní ochrany PC bych však doporučoval pořídit z levnějších značek šedý Fortron nebo šedý OEM Seasonic.Opět stačí 350W.Je vcelku jedno jestli GLN,PFC aktivní nebo podobně.U téhle sestavy je to nepodstatné.Víc watů nevyužije ani kdyby tam dal nejvýkonější procesor a grafiku,které kdy do jeho desky šly osadit.
Teď ke zdrojům Fortron-Eurocase : že značka FSP dodává zdroje pro Fortron (což jsou jejich vlastní zdroje),tak i pro ostatní výrobce je běžná věc.Dělá to tak většina výrobců.Neznamená to,že by se značky sloučily.Znamená to jen,že do některých zdrojů Eurocase dodává pár součástek FSP a do těch levnějších třeba nějaká neznámá firma horší kvality.Takhle to dělá i Corsair,který má špičkové zdroje kde součástky dodává Seasonic ale i horší zdroje,kde součástky jsou od stejné firmy jako má třeba LC Power.
Podle mne je právě Fortron na pomezí tříd,kde výše jsou kvalitnější zdroje (Seasonic,Enermax apod.) a níže pak zdroje horší jako LC Power,Xilence apod.Všechno je v rámci globalizace stejně vyrobeno v číně a prostě nejde jednoznačně říct,která značka je lepší či horší.Vše záleží na konkrétním modelu a samozřejmě ceně.Pak je vcelku logické,že 500W solidní zdroj Fortron BlueStorm nemusí zvládnou to co dvakrát dražší Enermax Pro.Kdybych za cenu toho Enermaxe osadil do sestavy stejně drahý 600W Fortron Epsilon už by i přetaktovanou GeForce 460 jistě zvádnul.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Upgrade starého počítače
    od Lojza » 30 pro 2024 07:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    16
    4467
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    03 led 2025 11:42
  • Zdroj Corsair RM
    od petan320 » 03 bře 2025 15:46 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC