rozdíl graf.karet-která je lepší? Vyřešeno
rozdíl graf.karet-která je lepší?
Ahoj.Sešli se mi 2 grafické karty a prosím o radu která je lepší.Jedná se o Asus EAH 4350 silent 512M a NVIDIA GeForce BLISS 9600GT PCX 512M.Zajímalo by mne,která je lepší na výkon,případně ladění.Jde mi o převážně hraní her.Používám 2 monitory pro běžnou práci a na hry jen jeden a tak by mne zajímaly porovnávací informace o výhodách a přednostech karet.Osobně jsem laik a po zběžném prolítnutí netu toho moc nevím.Díky
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: rozdíl graf.karet-která je lepší?
Ve hrách má určitě navrch ta nVidia
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
To je asi možné,ale je nějaký rozdíl mezi nima?Jde nVidia nějak ještě ladit?A čím?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
K čemu potřebuješ ladit tu kartu?
Je snad nestabilní? Jestli jo tak vem druhou.
Nemá cenu vypisovat provozní vlastnosti karet a technologie. Najdi si nějaké recenze a máš to. Na googlu do 10 vteřin máš to co požaduješ.

Nemá cenu vypisovat provozní vlastnosti karet a technologie. Najdi si nějaké recenze a máš to. Na googlu do 10 vteřin máš to co požaduješ.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
To je právě to,na googlu je spousta informací ale pro mě jako pro laika trošku složitější.Jde mi spíše o bližší zkušenosti s těmito kartama.Obě karty jsou naprosto v pořádku,jen by mě zajímalo,jak jsou spíše rozdílné na výkon her.Třeba Asus nemá chlazení větráčkem proti Nvidii,tak muj laický pohled je,že když má karta větráček,je výkonnější?Ale obě jsou 512 tky,tak nevím.Rady typu "hledej na guuglu jsou sice rozumný ale otřepaný,když mne googl defakto dostal sem."
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli to má nebo nemá větráček je docela irelevantní. O tom výkonu to platí jen do určité míry - najdeš výkonou HD5750 v pasivu a rozhodně nebude slabší než ta tvoje s větráčkem atp. Na větráček kašli.
Čipový výkon má vyšší nVidia. Proč ti asi nemá jako laikovi cenu vysvětlovat. Prostě to tak je. Rovněž u pamětí nezáleží jen na velikosti, ale taky na typu a tudíš rychlosti. Strč tam tu 9600GT a žádné ladění neřeš.
Čipový výkon má vyšší nVidia. Proč ti asi nemá jako laikovi cenu vysvětlovat. Prostě to tak je. Rovněž u pamětí nezáleží jen na velikosti, ale taky na typu a tudíš rychlosti. Strč tam tu 9600GT a žádné ladění neřeš.
Nvidia je lepsi,nevahej a druhou si schovej nebo prodej...
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit
Re: rozdíl graf.karet-která je lepší? Vyřešeno
OK,tak nějak sem chtěl vědět co a jak.Díky za rady.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Samozřejmě že ta GeForce je několikanásobně rychlejší než Radeon 4350.Má sice starší jádro vyrobené 65nm procesem,jenže má rychlejší paměti typu DDR 3,které navíc běží na rychlejší 256. bitové sběrnici.Takže data proudí daleko rychleji než na tom radeonu,který má jen DDR 2 paměti a děsně pomalou 64.bitovou sběrnici.A to že je vyroben novějším 55nm procesem mu na výkonu nepřidá,jen má menší spotřebu.Větráček má ta GeForce proto,že její jádro je výkonější a vyráběné starším výrobním procesem a proto víc spotřebuje a víc topí.Samozřejmě i tato grafika se dá koupit ve verzi s pasivním chlazením,ale to už musí být účinější a s trubičkami heatpipe,které odvádí teplo mezi žebroví.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2511
-
od Paja32
Zobrazit poslední příspěvek
02 led 2025 09:57