Phenom X4 nebo X6 ? Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Phenom X4 nebo X6 ?
chci si koupit nový procesor ale nevím jestli AMD Phenom X4 nebo X6 chtěl bych co nejvýkonější, jaké jsou mezi nimy rozdíly? (detaily) doporučení ...
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Phenom X4 nebo X6 ?
Záleží k čemu budeš počítač používat.Na běžné surfování po netu a slabší hry ti stačí i dvoujádro.Na náročné hry čtyřjádro a šestijádro pak uživíš například při střihu videa.I v dnešní době je stále mnoho aplikací,které nevyužijí ani dvoujádrový procesor pak pár těch co využijí čtyřjádrový procesor no a ty co by vytížily šestijádro je jako šafránu.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
no potřebuju to na 3D modely, střih videa, náročný prezentace... ale nejsem si jistej jestli ty levnější šestijádra se nevyrovnaj lepším čtyřjádrům...?
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Osobně jsem pro lepší 4-jádro..mám jakýsi "základ" Phenom II. X4 955 a řekl bych, že výkon je dostačující..
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
adamsvidek píše:no potřebuju to na 3D modely, střih videa, náročný prezentace... ale nejsem si jistej jestli ty levnější šestijádra se nevyrovnaj lepším čtyřjádrům...?
Rozumný kompromis mezi AMD X4 a X6 je Intel i5 760. Výkon na úrovni šestijádrových AMD (v některých případech ještě vyšší) a cena o trošku vyšší než za čtyřjádro.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud ho plánuješ mít delší dobu a chceš na něm dělat náročné úlohy, doporučím ti AMD Phenom X6.
Ale pokud se jedná jen o občasný střih videa a serfování po internetu, v klidu ti vystačí X4, ve hrách na tom budou stejně.
Intel ne.
Ale pokud se jedná jen o občasný střih videa a serfování po internetu, v klidu ti vystačí X4, ve hrách na tom budou stejně.
Intel ne.

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Intel bych tu ani nezmiňoval. Tázající jasně napsal platformu AMD. V X6 zatím nevidím smysl..těm procesům dejme rok, než se začne něco dít.. X4 965 je super volba..
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Smysl mají, ne že ne. Jenom proto, že neexistuje hra, která využije šestijádro tak řeknete, že to nemá smysl? Tazatel jasně psal požadavky a o hrách se nezmiňoval.
Intel jsem mu přímo nenabídl, jen mě to napadlo. Pro tyto činnosti by byl vhodnější. Samozřejmě chápu, že asi upgraduje z AMD CPU, takže chce AMD.
Čtyřjádro i šestijádro. Ani s jedním neudělá chybu, to asi ví nejen on, ale každý. Záleží tedy kolik na to má. Proč by měl teď kupovat X4 a za rok X6? To může koupit rovnou, ne?
Vzal bych toto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30973G5XWX uspokojit tě může, že je výkonější než i5 760, který jsem nepřímo nabízel. Ovšem je taky dražší.
Intel jsem mu přímo nenabídl, jen mě to napadlo. Pro tyto činnosti by byl vhodnější. Samozřejmě chápu, že asi upgraduje z AMD CPU, takže chce AMD.
Čtyřjádro i šestijádro. Ani s jedním neudělá chybu, to asi ví nejen on, ale každý. Záleží tedy kolik na to má. Proč by měl teď kupovat X4 a za rok X6? To může koupit rovnou, ne?
Vzal bych toto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30973G5XWX uspokojit tě může, že je výkonější než i5 760, který jsem nepřímo nabízel. Ovšem je taky dražší.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vzhledem k tomu, že napsal platformu AMD, tuším, že již doma má základní desku připravenou pro tuto platformu. X6 je v této době opravdu plně nevyužitelné, nehledě na fakt, že nejlevnější X6 (slabá pam. propustnost) je oproti nejdražšímu X4 opravdu slabé. Většina aplikací s X4 nemá problém, hry jej naopak v některých případech i vyžadují. Sám jsem 2 měsíce trh s AMD procesory intenzivně sledoval, protože jsem přecházel na AM3 a hledal tak vhodný procesor. V mnoha případěch je lepší silné čtyřjádro, než průměrné šestijádro. V GTA 4 (vyzkoušeno) se v případě X6 zbylá dvě jádra "flákala"
Samozřejmě jsem to nemyslel tak, aby teď koupil X4 a za rok X6, ikdyž nevidím v tom nic nenormálního. ICT stárne a mnoho lidí tuto techniku obměňuje v čím dál kratších periodách.
Tazatel nevyjádřil cenový limit. Snažíme se tu tedy pouze o dohady, nic jiného. Doporučení pro něj může být správně volený dotaz pro Google..
Přínos X6 pro hry je minimální..uživatelská diskuze viz. link
citace z ExtraHW:
Souhlasím ovšem s tím, že Intel je a vždy bude výkonově rozhodně někde jinde. i5 je dobrá alternativa. Pokud tazatel nemá problém se změnou platformy, není důvod i5 nedoporučit.
Samozřejmě jsem to nemyslel tak, aby teď koupil X4 a za rok X6, ikdyž nevidím v tom nic nenormálního. ICT stárne a mnoho lidí tuto techniku obměňuje v čím dál kratších periodách.
Tazatel nevyjádřil cenový limit. Snažíme se tu tedy pouze o dohady, nic jiného. Doporučení pro něj může být správně volený dotaz pro Google..
Přínos X6 pro hry je minimální..uživatelská diskuze viz. link
citace z ExtraHW:
X6 1055T může být docela zajímavý procesor, pokud si vyhlédnete aplikaci, kde není výkon architektury současných procesorů AMD oproti řešením Intelu nikterak pozadu a současně dochází k zapojení šesti jader. Příkladem může být konverze do FLAC, zřejmě jediný test, kde Thubany předčí i zrůdně drahý šestijádrový Intel i7-980X. Dalšími zástupci mohou být některé programy pro rendering nebo převod videa (např. x264 a WMV9, nikoli však DivX)
+ zpětná kompatibilita, levná a trvanlivá platforma
+ šest jader
+ nijak vysoké zahřívání, rezerva pro přetaktování
- výkon nižší než stejně drahý Lynnfield
- spotřeba vyšší než u procesorů pro LGA 1156
- průměrný výkon na úrovni nejvyšších Clarkdale, tedy dvoujádrových CPU s HyperThreadingem
Souhlasím ovšem s tím, že Intel je a vždy bude výkonově rozhodně někde jinde. i5 je dobrá alternativa. Pokud tazatel nemá problém se změnou platformy, není důvod i5 nedoporučit.
Tak Intel už má i osmijádrovej procák
KOMP: Deska: ASUS Commando *** Procák: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz + Freezer Xtreme *** Grafa: AMD Radeon HD 6850 WindForce 1GB GDDR5 *** RAM: 8GB DDR2 800Mhz *** Zvukovka: Creative SB X-Fi Xtreme Gamer *** Disk: SAMSUNG 1500GB + WD VelociRaptor 74GB *** Zdroj: XILENCE 800W Gaming Edition 80+ Bronze *** Monitor: ACER GD245HQ (3D)
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Phenom X4 nebo X6 ? Vyřešeno
Půl roku staré téma
Lockněte to někdo...

Zpět na “Problémy s hardwarem”