Po vypálení se nezobrazují titulky Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Alishka
Level 2
Level 2
Pohlaví: Žena
Stav:

Po vypálení se nezobrazují titulky

Příspěvekod Alishka » 01 led 2011 20:15

Na jedno DVD jsem jako "data" v neru vypálila více filmů v avi s titulky, ale přehrávač mi titulky nezobrazí.

-Každé avi je ve vlastní složce s titulky
-avi i titulky se jmenují stejně (aaa.avi, aaa.srt)
-když jsem vyzkoušela jiné CD s filmem v avi s titulky, tak přehrávač normálně titulky zobrazil (sub i srt)

Nevím, kde je chyba, přehrávač evidentně titulky přehrávat umí.

Pokud by chtěl někdo namítat něco o tlačítku "subtitles" na ovladači, též jsem zkoušela a nefunguje (žádné titulky k dispozici prý).

Prosím o radu,děkuji.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Po vypálení se nezobrazují titulky

Příspěvekod X » 01 led 2011 21:59

Co je to za stolní přehrávač? Co je napsáno v manuálu přehrávače o podpoře titulků? Ani na pohled stejné titulky ve stejném formátu nemusí být pro přehrávač stejné, například Evolve nespolkne dlouhé názvy souborů, přímo v souboru můžou být nějaké nestravitelné znaky pro přehrávač, sestřin přehrávač například nebere ani videa s českou diakritikou v názvu, takové vůbec nevidí ... atd.

Alishka
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Alishka » 02 led 2011 11:05

Je to PHILIPS DTP2130.

Napadlo mě spíš, jestli jsem to nevypálila špatně. Mám Nero 10. Protože ať jsem zkoušela jakýkoliv jiné mé CD s avi a titulky, tak všechny šly (vč. diakritiky). Takže si myslím, že přehrávačem to není.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 02 led 2011 15:14

Dříve jsem měl obyčejný DVD přehrávač Dynamics (nebo nějak tak), bylo to z akce v Kauflandu a za slušný peníz i sestava 5.1 reproduktorů. Nebylo to nic moc, ale hrálo to překvapivě dobře. Podpora i Divx, Xvid, ... ale, tam šlo jen tak 2/3 videí + 1/3 videí se nedohrála do konce (zatuhla), nebo se rozsypávala a zamrzala. Zrovna tak titulky, asi 1/3 nešla, nebo s chybami. Přitom formát to byl naprosto stejný. Není to ani o tom, že to bylo neznačkové, podobné problémy mají i značkové výrobky, záleží právě na podpoře formátů ... takže s tím asi nic neuděláš, jedině zkusit stáhnout jiný formát titulků nebo je překonvertovat třeba v Subtitle Workshop 2.51+CZ.

Já měl později štěstí, že se u toho přehrávače zasekla mechanika. Dostal jsem peníze zpět (výhoda supermarketů) a koupil si báječný přehrávač Ferguson D-890HX, familiérně nazývaný spokojenými uživateli Ferda :D Od té doby nemám žádný problém, ve svých podporovaných formátech (a že jich je) přehraje úplně vše a s titulky umí zázraky. Podporuje dlouhé i české názvy souborů, titulky se nemusí jmenovat stejně jako video, dokonce můžou být kdekoliv, titulky si můžete libovolně barvit, zvětšovat, zmenšovat, umisťovat v obraze, zpomalit či zrychlit (pokud by přesně neseděli). Nemluvě o tom, že přehrává video i z USB a na dálkovém ovladači má důležité tlačítka fosforeskující, takže ve tmě světélkují. Jako bonbónek má 2 karaoke mikrofonní vstupy s ovládáním hlasitosti, takže si můžete zpívat a kecat do čehokoli :D Je to tedy SD přehrávač, takže HD není jeho parketa, ale má HDMI a upscaluje obraz.

viewtopic.php?f=40&t=54385&p=385254

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Alishka
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Alishka » 06 led 2011 19:39

Mimo reklamy jsem se nic moc nedozvěděla.

Já jen nechápu, proč by to dělalo někdy a někdy ne. Ráda bych znala ten důvod a hlavně radu jak to vyřešit.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 06 led 2011 19:51

X píše:... záleží právě na podpoře formátů ... takže s tím asi nic neuděláš, jedině zkusit stáhnout jiný formát titulků nebo je překonvertovat třeba v Subtitle Workshop 2.51+CZ.

Asi by sis měla protřít oči.

Na 2. otázku je tam také odpověď! Stačí číst ...

Co to je za film? Že bych ty hodil link na dabing :lol:

Alishka
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Alishka » 07 led 2011 08:58

Tohle jsem četla a oči mám dobrý. DVD podporuje sub i srt a jedny srt jdou a jedny ne, proto se ptám, jestli jsem při vypalování neudělala něco špatně (například rozsložkování a pod.)

A těžko najdeš ty filmy s dabingem, ale díky.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 07 led 2011 16:03

Pochybuji, že jsi něco zkazila na titulcích. Tyhle prostě nejdou, i když jsou stejného formátu, prostě tak úplně stejné nejsou a přehrávač to nezkousne.

Divila by ses, co vše už je v dabingu, můžeš název poslat i na SZ, mrknu se po Netu ...

Alishka
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Alishka » 07 led 2011 18:03

Zvláštní je, že na tom DVD mi fungují všechny filmy, který mám z dřívějška (vypáleny na jiným PC, v jiným Neru), a všechny co jsem vypalovala na tom co mám teď, tak ty nejdou.

Ty filmy co sháním s dabingem jsou:

Creepshow 1 (1982)
Trucks (1997)
Maximum overdrive (1986)
The dark half (1993)
Kingdom hospital (seriál) (2004)
Firestarter (1984)
Sometimes they come back (1991)
Silver bullet (1985)
Graveyard shift (1990)
Little boy blue (1997)
Dolores Claibourne (1995)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 07 led 2011 20:50

Takže v SZ máš linky na skoro vše, v českém dabingu, i ten seriál ... ufff

mar00m
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod mar00m » 15 úno 2011 19:42

Muzes vyzkouset i nektere konvektory, ktere spoji titulky a video dohromady a vznikne "*.avi". A jěště že je tam napsano xxx.avi neznamena ze je to zrovna pravy avi formát, je víc druhů avicek.
Momentálně pracuji na 'homemade' kalkulačce, pokud máte nějaké rady a tipy ohledně zásobníkového programu v C++ či AVR ATMEGA2560 tak je rád uvítám.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 15 úno 2011 21:56

Pravý avi formát? A to je co?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení