Výměna větráku ve zdroji Vyřešeno
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Výměna větráku ve zdroji
Chtěl bych vyměnit ventilátor ve svém zdroji Fortron Epsilon Blue. Je to poslední hlučný ventilátor co mám v PC. Chtěl bych použít osvědčenou Noctuu. Jedna věc mě ale vrtá hlavou. Jak poznám, jaký otáčky ventilátoru budou stačit? Nejradši bych nastavil ty nejmenší, což je 700, ale nemám tušení, zda to bude stačit.Zatížení zdroje nebude vyšší jak 500W. Reálnou provozní špičku bych viděl někde kolem 300-350W.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Výměna větráku ve zdroji
Nikdo nemá zkušenosti ani s výměnou větráku ve zdroji?
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Výměna větráku je úplně jednoduchá. Pokud máte klasický ventilátor 120x120 což se dnes už používá běžně, tak povolíte 4 ks šroubků, které ho drží a přišroubujete tak jako původní. Musí foukat dovnitř! Elektrické zapojení je podle konektoru. Některé ventilátory bývají vpájené přímo do DPS, jiné mívají vyveden káblík ven ze zdroje a napojen do základní desky, nebo na regulaci.
Otáčky vám nikdo nepoví přesně jen tak. Třeba to vyzkoušet. Při tak velkém zatížení bych neriskoval a nechával asi minimálně poloviční otáčky.
Otáčky vám nikdo nepoví přesně jen tak. Třeba to vyzkoušet. Při tak velkém zatížení bych neriskoval a nechával asi minimálně poloviční otáčky.
Gigabyte Ga-880GM-UD2H,AMD Athlon II X4 640,DDR3 4096 MB,ATI RADEON-MSI R5770,
Seagate 250 GB,Lite-On DWDRW LH-18A1H,Fortron 400w-60GLN,Win 7
Seagate 250 GB,Lite-On DWDRW LH-18A1H,Fortron 400w-60GLN,Win 7
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Výměna větráku ve zdroji Vyřešeno
Najít to přes google, není to až zas tak velký problém, když se zvolí správný termín pro vyhledání. Ale zadat správný termín na hledání, to bývá občas pořádný oříšek. Díky za tip.
Tohle asi bude blbost co? I když jsem to zkusil ze starý krabice co byla vylepená molitanem něco podobnýho, tak současný originální větrák to trochu ztišilo. Ale vypadá to, jak kdybych to vytáh z popelnice. Tak jsem si říkal, zda že by to bylo lepší koupit.
Edit: Tak jsem tam dal 120mm Noctuu s hustýma lopatkama. Zatím jsem ji nechal na max. (1200 RPM) a vypadá to v pohodě. 3-pin jsem prorval průchodkou podél kabelu a zapojil klasicky do základovky. Na čelní plochu, za níž se šroubuje zdroj do case, jsem navlékl silikonový rámeček a pod šrouby dal dodané průchodky. Dosedací plochy v case, jsem podlepil nastříhanými samolepícími plsněnými podložkami na nohy nábytku. Počítač se hodně ztišil.
Tohle asi bude blbost co? I když jsem to zkusil ze starý krabice co byla vylepená molitanem něco podobnýho, tak současný originální větrák to trochu ztišilo. Ale vypadá to, jak kdybych to vytáh z popelnice. Tak jsem si říkal, zda že by to bylo lepší koupit.
Edit: Tak jsem tam dal 120mm Noctuu s hustýma lopatkama. Zatím jsem ji nechal na max. (1200 RPM) a vypadá to v pohodě. 3-pin jsem prorval průchodkou podél kabelu a zapojil klasicky do základovky. Na čelní plochu, za níž se šroubuje zdroj do case, jsem navlékl silikonový rámeček a pod šrouby dal dodané průchodky. Dosedací plochy v case, jsem podlepil nastříhanými samolepícími plsněnými podložkami na nohy nábytku. Počítač se hodně ztišil.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2224
-
od viktorsavo
Zobrazit poslední příspěvek
23 pro 2024 13:29
-
- 10
- 4408
-
od Montys
25 lis 2024 14:04
-
- 4
- 4882
-
od amirinda
13 črc 2024 18:00
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11040
-
od bugicek7lpCZ
27 úno 2025 12:51
-
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”