Zvuky ze zdroje - je to na reklamaci?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Stene
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Zvuky ze zdroje - je to na reklamaci?

Příspěvekod Stene » 11 led 2011 10:49

Ahoj, nikdy mi moc nevadili hlučnosti z počítače, ale poslední dobou mi ve zdroji začalo pískat.. Řekl jsem si, že to bude větráčkem, tak jsem vlezl do skříně. Jenže, když zastavím větráček, třeba špejlí, tak to píská úplně stejně. Jako by byla chyba v elektronice. Je to vůbec možné?

Jak jsem řekl, nikdy mi to nevadilo, ale frekvence tohoto hlasu je šílená. Zvuk bych přirovnal k transformátoru. Prostě podivné pískání, které navíc není pořád, ale jenom když se zdroji chce?

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zvuky ze zdroje - je to na reklamaci?

Příspěvekod guest » 11 led 2011 11:20

Už se zde o tom psalo hodně. Pravděpodobně uvolněné jádro cívky které se rozkmitá. Pokud najdeš která to dělá lze někdy opravit zakápnutím třeba epoxydem. Zkus tou špejlí zatlačit na ty součástky jestli to někde přestane, pak by mohlo pomoci třeba tam jen nacpat kousek té špejle.
Těžko říci zda je to na reklamaci. Kdybych byl technik tak bych ji uznal, protože někdo to neslyší, ale někomu to rve uši a dělat se u toho nedá.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 11 led 2011 12:03

Na reklamci to je. Následující informaci mám z druhé ruky "pískající cívky jsou příznakem špatně fungujívcího a odcházejícího zařízení". To je rozhodně na reklamaci. Musí se jen posoudit co píská, zda skutečně cívky a to mohou udělat jen v servisu. Rozebírat zdroj, když člověk neví co a jak je blbost, připraví s eo záruku a nebo ho definitivně oddělá. A může se stát, že jej zničí neodborným zásahem, který enní vůbec nutný, protože je vše OK.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 11 led 2011 12:35

Zkus to reklamovat, pokud tě s tím vyhodí, najdeme tady nějaké řešení.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 led 2011 13:54

Hrabat se ve zdroji pro PC pod napětím je pro laika nebezpečné, protože tam je dosti tvrdé stejnosměrné napětí, které může způsobit minimálně úraz a šok, ne-li něco horšího. Navíc kondenzátory na vstupu jsou nabity na toto napětí i dosti dlouho po vypnutí zdroje.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 11 led 2011 22:50

mmmartin píše:Zkus to reklamovat, pokud tě s tím vyhodí, najdeme tady nějaké řešení.

Máš pravdu, po víkendu to tam pošlu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rada ohledně zdroje k pc
    od Lokna » 12 kvě 2025 12:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3512
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    12 kvě 2025 13:20
  • Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
    od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky
    12
    7518
    od Rosta_Kolmix Zobrazit poslední příspěvek
    18 lis 2024 20:57

Zpět na “Vše ostatní (hw)”