Funkce KDYŽ Vyřešeno
Funkce KDYŽ Vyřešeno
Mám dotaz - prosbu.Chci pomoci logické funkce Když vyhodnotit hodnutu čísel.Např.: A2>A1 a současně musí být splněna podmínka A2>A3 (to znamené, že musí být A2 větší než A1 a také A3). Nějak se mi nedaří napsat do prvního řádku tu druhou podmínku.Děkuji za řešení.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Funkce KDYŽ
+KDYŽ((PODMÍNKA_1)LOGICKÝ OPERÁTOR(PODMÍNKA_2)LOGICKÝ OPERÁTOR(PODMÍNKA_3)......LOGICKÝ OPERÁTOR(PODMÍNKA_n);HODNOTA_1;HODNOTA_2)
Takže: +KDYŽ((A2>A1)A(A2>A3);HODNOTA_1;HODNOTA_2)
Pokud budou obě podmínky splněny, zobrazí se v buňce HODNOTA_1, pokud nebude alespoň jedna podmínka splněna, zobrazí se HODNOTA_2.
Takže: +KDYŽ((A2>A1)A(A2>A3);HODNOTA_1;HODNOTA_2)
Pokud budou obě podmínky splněny, zobrazí se v buňce HODNOTA_1, pokud nebude alespoň jedna podmínka splněna, zobrazí se HODNOTA_2.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Trochu lepší vzorec: =KDYŽ(A(A3<A2;A1<A2);"splněno";"nesplněno")
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Znamená to, že můj vzorec by vůbec nefungoval, nebo má ten tvůj nějaké výhody - při větším počtu vzorců rychlejší přepočet tabulky, menší soubor,...?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aby fungoval tvůj vzorec, musel by být napsán nějak takto : =KDYŽ((A2>A1)*A(A2>A3);"HODNOTA_1";"HODNOTA_2")
Navíc, před vzorcem vždy bývá znaménko rovná se, nikoliv plus
Vzorec, který jsem napsal já, je takový standard. Pokud chceme dát logické hodnoty do funkce KDYŽ(IF), tak vždy je dáváme na začátek funkce, tj. =KDYŽ(A(... , nebo =KDYŽ(A(NEBO(... atd.
Navíc, před vzorcem vždy bývá znaménko rovná se, nikoliv plus

Vzorec, který jsem napsal já, je takový standard. Pokud chceme dát logické hodnoty do funkce KDYŽ(IF), tak vždy je dáváme na začátek funkce, tj. =KDYŽ(A(... , nebo =KDYŽ(A(NEBO(... atd.
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Tak jsem vyzkoušel oba vzorce.Ten první tak jak je uvedený prvně nefungoval - hlášení Neplatné.Ten "trochu lepší" funguje bez problému.Nicméně děkuji oběma za ochotu.
Ahoj, potřeboval bych trochu poradit, jak dám do fc (nejlépe když) fc nebo označení "od-do" nebo "a zároveň". Jde mi o to, že mám několik set tisíc dat, kde jsou mj. časy a já bych potřeboval k těm časům aby se mi ukazovalo co to je za směnu (kde je čas od 14:00 do 22:00 bude tam O, kde je čas od 22:00 do 6:00 bude tam N, atd.). Jak to udělám?
Další dotaz.
V jedné buňce mám datum i čas dohromady, je možné je něják rozdělit (bez přepisování - jak jsem psal, mám několiksettisíc hodnot). Případně lze udělat aby ta buňka počítala jen s tím časem?
Děkuji moc
Jirka
Další dotaz.
V jedné buňce mám datum i čas dohromady, je možné je něják rozdělit (bez přepisování - jak jsem psal, mám několiksettisíc hodnot). Případně lze udělat aby ta buňka počítala jen s tím časem?
Děkuji moc
Jirka
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Hodnoty (cas) jsou ve sloupci A:A,
do B1 vloz: =KDYŽ(A(A1>=0;A1<6/24);"N";KDYŽ(A(A1>=6/24;A1<14/24);"D";KDYŽ(A(A1>=14/24;A1<22/24);"O";"N")))
a kopiruj dolu dle potreby
do B1 vloz: =KDYŽ(A(A1>=0;A1<6/24);"N";KDYŽ(A(A1>=6/24;A1<14/24);"D";KDYŽ(A(A1>=14/24;A1<22/24);"O";"N")))
a kopiruj dolu dle potreby