Zdarec borci potřeboval bych nutně poradit... Mám integrovanou grafickou kartu se sdílenou pamětí.
Výrobce uvádí f. jádra 820MHz ,a všecky hry mi visí na paměti... Je to nastavený na 256MB, protože kretén co mi to instaloval upgradoval BIOS a nastavil to na 256MB a uzamkl ,takže to nejde změnit a ani na to najet...
Kámoš co má stejnou grafiku tak tam se kliďo píďo otevře BIOS ,najedu si na chipset settings advanced nebo tak nějak a jde to napohodu změnit, ale mě né.....
Kdyby jste mi někdo poradil jak to dát aspoň na 512MB byl bych moc vděčnej
Jedná se o BIOS AMI AGESA 3.7.1.0
na Flash si netroufam....
Jak se dostanu do zaheslovaného BIOSu?
Jak se dostanu do zaheslovaného BIOSu?
Naposledy upravil(a) Myloš dne 13 led 2011 20:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „BIOS AMI AGESA 3.7.1.0“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „BIOS AMI AGESA 3.7.1.0“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „BIOS AMI AGESA 3.7.1.0“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „BIOS AMI AGESA 3.7.1.0“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Re: Jak se dostanu do zaheslovaného BIOSu?
Clear CMOS.
Ale je otázka, jestli půjde té grafice nastavit víc; jestli 256 není strop.
Ale je otázka, jestli půjde té grafice nastavit víc; jestli 256 není strop.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Sundej bočnici a vyndej baterku od BIOSU na MB.....Tak na 10-15 vteřin
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ale nečekej, že paměť ti ve hrách pomůže
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Ale pozor, vyndáním baterky se smaže všechno, co v BIOSU máš nastaveno....nastavý se tovární nastavení.....
Nebo mrkni na desku - její model. U své desky jsem našel jumper Clear Bios Password. Nechápu, ale fakt tam je! 

Vždy jsem bojoval s vyhledáváním. Asi špatně volím slova...
Tak mě prosím nebijte!
Tak mě prosím nebijte!
Jo jde to na 512MB dneska jsem to u kámoše zkoušel a pohoda, a když to po tom resetu nejpujde ?
Žbeky píše:Ale nečekej, že paměť ti ve hrách pomůže
Proc by nepomohlo , to jaksi nechapu , napr: nektere hry maji minimalni hw naroky na 512 mb gpu pameti a to od 256 je docela rozdil.
Protože velikost paměti není všechno. Daleko víc záleží na rychlosti/architektuře GPU, počtu shaderů, šířce paměťové sběrnice..
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost

Pravda , ale v tomto pripade ne , stejne ostatni parametry nemuze nejak moc ovlivnit u integrovane grafiky a kdyz mas 256 mb , tak nerozjedes dneska skoro nic.Dneska uz je normal nejaky 1 GB a 512 mb je spise minimum , Osobne bych vzhlizel v dnesni dobe po 512-1024 mb pameti a po osatnich parametrech , ale kdyz je pod tak to nema stejen cenu ...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jak píše Unholy. Myslíš že ta integrovaná, když se jí přidělí 512mb bude mít stejný výkon jak třeba HD5770 s 512mb? Trochu vedle ne?
Navíc ta paměť bude naprosto nevyužitá, protože ji nebude čip stačit zásobovat.
Navíc ta paměť bude naprosto nevyužitá, protože ji nebude čip stačit zásobovat.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
V tomto pripade je to dost nejasne , protoze nejsou znamy vsechny parametry a nemyslim si ze kdyz ma karta frekvenci jadra 820 mhz , ze by nebyla shopna pracovat s pouhymi 512 mb , take zalezi na frekvenci pameti atd. a o 5770 jsem vubec nemluvil to je jaksi z cesty , jenom sem rikal ze to je tzv . zaklad v dnesni dobe , btw nemusime si psat to co je jasne , bylo to mireno jenom jako pripomnka k danemu tematu jak si myslim ze se veci maji , ale kdyby chtel navysit nejak znatelne vykon musel by samodrejme popsat tuto GP kartu , aby jsme mu byli schopni dobre poradit ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11134
-
od bugicek7lpCZ
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 12:51
-
-
-
help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw) - 4
- 2637
-
od kecalek
05 led 2025 16:38
-
-
-
mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem - 11
- 4540
-
od ManemanTV
16 pro 2024 18:18
-