Ahoj mám PC:
Intel Core i5-760 Quad Core / 2,8 GHz / 1333 MHz
8 GB ram
VGA Sapphire 6850 / 1GB DDR5 (4000MHz) / PCIe x16 / CrossFire / 256bit / DVI / HDMI
Jaký bych si měl pořídit LCD monitor aby mi na něm šly obstojně nejnovější hry + ty z blízké budoucnosti (dejme tomu Crysis 2, či Deus EX 3)
Slyšel jsem totiž, že u LCD monitorů se moc rozlišení snižovat nedá, takže bych asi musel hrát ty hry v nativním rozlišení LCD monitoru...
Díky za radu
PS: pokud se dotaz hodí spíš do kategorie hardware prosím o přesunutí...
//správná úvaha
//přesunuto
//mmm
LCD na hry? Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: LCD na hry?
A proč se s Radeon 6850 bojíš full HD rozlišení? Mám podobnou sestavu s GTX460 a bez problémů jedu Mafia 2 na vysoké detaily s 1920x1200.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jo? tak to by mi to taky mohlo fungovat...
Jinak sem si četl že když se u LCD sníží rozlišení tak se to nějak rozostří? Jediná možnost jak neztratit ostrost je prý snížit na dvojnásobek. Tedy například z 1920x1080 na 960x540. Ale nevím co je na tom pravdy a jestli to vůbec jde?
A ještě by mě zajímalo jakto že některý 24" monitory mají 1920x1080 a jiný zase 1920x1200? Já měl za to že když maj stejnej rozměr musí mít i stejný rozlišení?
Jinak sem si četl že když se u LCD sníží rozlišení tak se to nějak rozostří? Jediná možnost jak neztratit ostrost je prý snížit na dvojnásobek. Tedy například z 1920x1080 na 960x540. Ale nevím co je na tom pravdy a jestli to vůbec jde?
A ještě by mě zajímalo jakto že některý 24" monitory mají 1920x1080 a jiný zase 1920x1200? Já měl za to že když maj stejnej rozměr musí mít i stejný rozlišení?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Samozřejmě nejlepší je nativní rozlišení. Pokud ale zachováš poměr bodů, tak to vypadá dobře i s nižším.
U těch 24" to je tak, že jedny budou v 16:10 a druhé v 16:9. Proto rozdílné rozlišení
U těch 24" to je tak, že jedny budou v 16:10 a druhé v 16:9. Proto rozdílné rozlišení
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
" Pokud ale zachováš poměr bodů, tak to vypadá dobře i s nižším."
Stačí zachovat poměr stran? nebo to musí být sníženo o polovinu? Já sem četl že o tu polovinu?
Stačí zachovat poměr stran? nebo to musí být sníženo o polovinu? Já sem četl že o tu polovinu?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ve hrách to skoro ani nepoznáš.Samozřejmě je dobré zachovat poměr stran a rozlišení co možná nejvyšší.No a u tvé sestavy samozřejmě nemusíš řešit menší rozlišení než FullHD,protože grafiku na to máš.Když tak můžeš snižovat detaily a efekty.Ty mají kolikrát vyšší vliv na plynulost hry než rozlišení.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Poměr stran by měl stačit. To bys potom hrál při 5:4 z 1280x1024 na 640x512. To je nesmysl. Stačí zachovat poměr stran ať se obraz divně neroztahuje
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: LCD na hry? Vyřešeno
OK díky Všem za reakce
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”