Čas na vytvoření videa Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

tamata79
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Čas na vytvoření videa

Příspěvekod tamata79 » 15 led 2011 10:36

Ahoj, jsem teprve v začátcích s vytvářením domácích videi a mám pár dotazů.
Dřív jsem myval videokameru samsung která nahrávala na pásky myslím že s označením Hi-8?
Starší počítač s Procesorem Sempron o frekvenci 1,9 Mhz, Ram 1,5 Gb, Grafika karta Radeon 9800,
Doba nahraná na pásce byla cca 1hod. Čas na vytvoření videa (myslím tím ten ,,Rendering"?) i s vypálením na dvd byl asi 2hod. V programu Nero.

Ted jsem si koupil novou kameru Jvc ktera nahrává na sd karty ve formátu FulHd. Počítač mi ukazoval Dobu na vytvoření asi 16Hod.
Pujčil jsem si pc s dvemi jádry a doba se zkrátila asi na 2 Hod. v programu Corel Video studio. Tak jsem si pořídil nové Pc.

Zákl. deska- Amd, asus M4A785TD-V EVO socket AM3
Procesor Amd Six-Core (125W), 2800MHz, BOX, socket AM3 (Thuban)
Ram- 4Gb ddr3 1333Mhz
WESTERN DIGITAL Caviar Black 640GB 64MB cache - SATA III 6G, 7200ot, PMR, 4.2ms, WD6402AAEX
Grafická karta 512MB DDR5 (4000MHz) + 1GB Hyper Memory, ATI Radeon HD 5670 (775MHz), PCIe x16, CrossFire, 128bit
Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64-bit

A i ted mi proste doba na vytvoření dvd trvá asi 1hod.20min. Ve formátu FullHd a v programu Corel video. Zkoušel jsem i jiné, např. Pinnacle studio 14 Hd, nove Nero (tuším že 10?) i Sony Vegas ale doba na vytvoření neklesla pod 1hod a 20min. A přitom to nahrané video není delší jak 30minut.
Já myslel že ta konverze videa ja nejvíce zavislá na procesoru, tak jakto že mu to trvá takovou dobu?? Co bych měl udělat pro zrychlení konverze?? Přidat Ram? Lepší grafickou kartu? Jinej program?
Doufám že jsem to napsal trochu srozumitelně a pochopíte o co mi jde.
Prosím poradte co s tím. Jsem už z toho zblázněnej, že na takovým poči mi to trvá skoro stejnou dobu jako na ,,obyč" dvoujádru.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Čas na vytvoření videa

Příspěvekod guest » 15 led 2011 13:32

1hod.20min ve FullHD mi přijde normální. Všechno chce svůj čas a domnívat se že s nějakým superpočítačem to udělam za minutu je naivní představa.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 15 led 2011 13:40

Musíš si uvědomit,že full HD video má obrovský objem dat a to chvíli trvá.Procesor máš na tyhle věci jeden z nejlepších.Problémem by mohl být jen jeden disk.Pokud totiž data z disku upravuješ a znovu ukádáš na ten samý disk,tak musí hlavička zběsile přejíždět a to se projeví na rychlosti.Doporučoval bych ti pořízení druhého disku a jako výstupní složku výsledného videa bych nastavil ten druhý disk.Přenos dat se pak zrychlí.I tak máš ale dobrý čas.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 15 led 2011 13:46

To mi do došlo až nyní co to napsal Marfy. Ta hlavička na jedné straně disku čte a o kus dál to ukládá. S druhým diskem bys to mohl o těch 20 minut urychlit, protože ty dva disky by vlastně pracovaly jakoby paralelně - souběžně.

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 15 led 2011 14:45

Před časem jsem zkoušel nějakou demoverzi jednoduššího stříhacího programu s podporou CUDA. Na to, že mám dnes vcelku obyčejný C2D na 2,4GHz, mě program dost překvapil. Video co se původně počítalo přes 3 hodiny bylo hotový za necelou hodinu. Tohle ale použít nemůžeš, jelikož to umí jen NVidia. I když možná má už i něco podobnýho ATI či dneska vlastně AMD.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 15 led 2011 14:47

Jo není nad to,když zpracováváš video a chceš ho rychle tak pořídíš amd s atinou. :D Jednak Marfy má pravdu ,pak když jsi převáděl z osmičkové kamery tak to určitě nebylo do full HD a za třetí proč nevybrat třeba intel s gforce?http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:WDzfybBu3KQJ:notebook.cz/clanky/technologie/2009/nvidia-cuda-vyuziti-graficke-karty-skutecne-naplno+grafick%C3%A9+karty+a+cuda&cd=2&hl=cs&ct=clnk&gl=czPlatí i pro stolní pc.

tamata79
nováček
Stav:

Příspěvekod tamata79 » 15 led 2011 18:02

Pánové, děkuji za názory a musím řict že jste mě uklidnili. Já jsem se spíš bál toho že mi třeba nějaky jadra zbytečně odpočívají. I když teda ve správci uloh byly všechny na 100%. Ano dovedu si představit že FulHd video obsahuje hromadu informací ale i tak jsem si myslel že mu to nak dlouho trvá. Ted už vím že ne a stačí mi to :D Děkuji.

Richchie: Já jsem si ten počítač pořizoval proto že ten starej už byl opravdu starej :P Byl jsem odkazanej taky na nějakej finanční strop- max. 17000kč., pořizoval jsem si ho především na hry a na domací věci. A když už, tak aby nějakou dobu vydržel, a Intel je opravdu s těma penězma někde jinde :cry: Tvorba videa je už jen takovej bonus navíc.

Pánové, ještě jednou děkuji :sly:

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Re: Čas na vytvoření videa  Vyřešeno

Příspěvekod richchie » 15 led 2011 18:53

Já ti to neberu-když jsi pořizoval pc jen na hry tak se nediv,že u videa budeš muset trochu počkat.Myslím,že můžu i za ostatní-pokud pokládáš za vyřízené tak dej fajfku.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ruční vytvoření spouštěcího oddílu na SSD
    od Haalf » 23 pro 2024 11:08 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    4199
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    23 pro 2024 17:26
  • PC na hry a střih videa
    od jval » 28 lis 2024 22:11 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    6549
    od jval Zobrazit poslední příspěvek
    04 bře 2025 20:41
  • PC střih 4k videa
    od jan.jirek » 26 led 2025 13:58 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    3058
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    26 led 2025 18:25
  • Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
    od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení
    7
    6675
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    14 kvě 2025 12:20
  • PC pro střih 4k videa - konzultace vybrané sestavy
    od Karkulinn » 07 led 2025 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1597
    od Karkulinn Zobrazit poslední příspěvek
    07 led 2025 20:17

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”